Član
- Učlanjen(a)
- 12.01.2011
- Poruka
- 24
Poslednjih 20 (samo dvadeset godina) zvanična politika koja (tek da napomenem) finansira i zvaničnu nauku a koja opet direktno radi protiv Srbije.Sad kad se pojavi neko,bilo ko, sa izjavom ili čak podatkom, koji nije u skladu sa politički korektnom istorijom bude oštro kritikovan.Još veća opasnost leži u raznim organizacijama koje se raspale i koriste to kao priliku za sopstveni marketing.
Mi se sada nalazimo između zvanične verzije istorije - koju ja lično doživljavam kao propagandu i raznih nacionalnih istorija
koje prete da naprave još veću štetu.
Cenim da me razum i to što sam odgajan kao patriota i ortodoksni hrišćanin obavezuju da kažem da je istina samo jedna.
Gospoda koju sam citirao pominju raspon od 10-40000 godina.
Bez obzira na obeležavanje (staro ili novo).
Možeš u jednom trenutku da staneš sa dodavanjem primera pa razmisli:
-ako jedna grupa asimilira drugu (fizički,kulturno ili kako god) mora da bude brojnija i razvijenija od nje u svakom smislu,
kao što se dešavalo prilikom kolonizacije(primeri kolonija koje si naveo).Što se tiče Hrvatske i Bosne tu si me iznenadio
šta god da si hteo da kažeš.
-do sada sam slušao da su Sloveni bila ratnička plemena koja su dolaskom u podunavski deo balkana asimilirali ili izvršili
genocid na dotadašnjem stanovništvu (zanimljiva podloga za današnju situaciju)
-novo-nastali narodi na ovim prostorima svojataju Ilire i Tračane iako znamo da u njihovo vreme nisu bili na prostoru
Balkana.
-sve i da uzmemo u obzir seobu po zvaničnoj verziji
* šta misliš koliko stanovnika je imao balkan pre seobe?
* a koliko treba da dođe da bi asimilacija bila moguća u smislu Sloveni-starosedeoce?
* koliko tom broju Slovena treba vremena da pređu određeno rastojanje, kako su prelazili reke ,odakle im hrana? itd
Mi se sada nalazimo između zvanične verzije istorije - koju ja lično doživljavam kao propagandu i raznih nacionalnih istorija
koje prete da naprave još veću štetu.
Cenim da me razum i to što sam odgajan kao patriota i ortodoksni hrišćanin obavezuju da kažem da je istina samo jedna.
Gospoda koju sam citirao pominju raspon od 10-40000 godina.
Bez obzira na obeležavanje (staro ili novo).
Možeš u jednom trenutku da staneš sa dodavanjem primera pa razmisli:
-ako jedna grupa asimilira drugu (fizički,kulturno ili kako god) mora da bude brojnija i razvijenija od nje u svakom smislu,
kao što se dešavalo prilikom kolonizacije(primeri kolonija koje si naveo).Što se tiče Hrvatske i Bosne tu si me iznenadio
šta god da si hteo da kažeš.
-do sada sam slušao da su Sloveni bila ratnička plemena koja su dolaskom u podunavski deo balkana asimilirali ili izvršili
genocid na dotadašnjem stanovništvu (zanimljiva podloga za današnju situaciju)
-novo-nastali narodi na ovim prostorima svojataju Ilire i Tračane iako znamo da u njihovo vreme nisu bili na prostoru
Balkana.
-sve i da uzmemo u obzir seobu po zvaničnoj verziji
* šta misliš koliko stanovnika je imao balkan pre seobe?
* a koliko treba da dođe da bi asimilacija bila moguća u smislu Sloveni-starosedeoce?
* koliko tom broju Slovena treba vremena da pređu određeno rastojanje, kako su prelazili reke ,odakle im hrana? itd
Poslednja izmena: