Dinosaurusi - delo bezboznika

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Bas tako,
ovde se treba drzati teme o dinosaurusima.
Kad su oni ziveli ,nije bilo malih zivotinja....
Ispada da su prvo nastale "ogromne zivotine" dinosaurusi,pa tek onda malecke"zakrzljale"...
Evolucija govori kako su male zivotinje evoluirale u ogromne,a ne kako su se odjednom pojavile ogromne.
Dinosaurusi su oni koji su potkopali temelje teorije o evoluciji.

Sto se tice starosti zemlje,gde se izgubi ona moja tema koja je govorila o tome,pre nekih godinu dana ,da se ne radi o 7 doslovnih dana od 24 sata.?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ris, sta pricas ? Gde si procitao da su prvo nastale krupne zivotinje, dinosaurusi se pojavljuju tek pre otprilike 200 miliona godina, zivot je bio tu vec milijardama pre toga, predlazem da prestanes da citas gluposti :)

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Ne, pre reptila su bili prvobitni kopneni oblici zivota , vodozemci , pre oko 400 miliona godina , pre njih je bio vodeni zivot, a samo jednocelijski je bio pre vise od milijardu godina.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Aha
A taj jednocelijski od milijardu godina postoji jos i danas?Zasto ne postoje i dinosaurusi?
Nego ,kako to da nije pronadjen ni jedan prelazni oblik do dinosaurusa.
Nije li logicno po teoriji evolucije da postoje prelazni oblici?,gde su?
Sta kaze biologija o genetici?Moze li jedna vrsta da predje u drugu?Sta nam govore hromozomi?
Biblija na samom svom pocetku govori da sve sto je Bog stvorio da nastavlja da se razmnozava u okviru svojih VRSTA.
Sta po tebi predtsvljaju dinosaurusi?Dokaz da je teorija evolucije tacna?
Sta nam fosilni ostaci dinosaurusa dokazuju?i da li postoje fosilni ostaci i jednocelisjkih oprganizama pre milijardu godina,kao i mnogih drugih vrsta zivotinja?,ali da li i prelaznih oblika,sta se sa prelaznim oblicima desilo?Da li su nestali,ili nikada nisu ni postojali?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Dinosaurusi su izumrli usled udara asteroida pre 65 miliona godina. Imamo sve prelazne oblike skoro svih vrsta, prestani da citas kreacioisticku anti nauku koja pise da ih nemamo. Ako biblija govori da se sve razmnozava u okviru svojih vrsta onda biblija gresi, jer je radjanje novih vrsta posmatrano. Ne razumem zasto su ti toliko bitni dinosaurusi, oni su bili glavni na zemlji nekih 150 miliona godina, vise ih nema i to je to. Postoje foslni ostaci jednocelijskih organizama stari i po 3,5 milijarde godina. I opet ponavljam , prelaznih oblika imamo i vise nego sto bi mogli da ocekujemo, i iz prelaska zivota iz vode na kopno, i vracanja nekih vrsta zivota u vodu, i u nasoj primatskoj liniji koja se razvila nakon sto su dinosaurusi nestali, sve je tu.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ne razumes ,zasto su mi tolko bitni dinosaurusi?hahaha,pa nisam ja postavio ovu temu,ali ti objasnjavam da je njihovo postojanje potkopalo temelje teorije evolucije.
Fosilni ostaci stari i preko 3,5 milijarde godina?,a zasto i dan danas postoje kao zivi?Jesi li znao za to?
Prelaznih oblika(novih vrsta) ima bezbroj????To brate,prosvetli me sa bar jednom prelaznom vrstom,ali da ne bude "vinska musica" i slicno.
Sta si ti imao iz biologije?

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Imao sam peticu iz biologije, to mi je bio omiljeni predmet, ne znam zasto je to bitno :)
Dinosaurusi se savrseno sklapaju u evoluciju, ne znam odakle ti da se ne slazu sa evolucijom, a jednocelijski organizmi su ubedljivo najbrojniji i najizdrzljiviji, zato su i danas ovde, i bice tu dugo nakon sto nas ne bude bilo.
Koji prelazni oblici te zanimaju ? Evo dacu ti samo neke iz nase linije primata, prvo vidimo australepitekuse koji su imali mozak velicine simpanze ali su hodali na 2 noge, imamo vise njihovih primera ali onda stizemo do nase homo linije, Homo habilis, homo erectus, homo georgicus, Homo ancecessor. Homo neanderthalensis ( nasi rodjaci ), Homo heidelbergensis, homo guatengensis, homo ergaster i tako dalje. Jel treba jos ?
Imamo na primer i savrsene prelazne forme kitova dok su se prilagodjavali zivotu u moru sa kopna, tacno vidimo prelazak disajnih organa sa njuske sve na mesto gde se sada nalaze, imamo tiktaalika koji je savrsena prelazna forma stara 375 miliona godina prelaska iz vode na kopno i tako dalje. Ako treba jos javi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Samo zagriženi kreacionisti, ili ljudi koji ne raumiju razvoj Zemlje i živih organizama na njoj, mogu tvrdoglavo insistirati na svim prelaznim oblicima živih bića koja su prošla kroz evoluciju. Po njima, ako tih prelaznih oblika nema, teorija o evoluciji je manjkava i netačna. Površna je i netačna, međutim, ovakva njihova tvrdnja. Prelazni oblici, bez ikakve sumnje, postoje za sve žive vrste koje su evoluirale. a sasvim je drugo pitanje, postoje li oni očuvani u vidu fosila, ili bilo kako drugačije. Za mnoge vrste ti prelazni oblici nisu sačuvani ni na koji način, pa se nikada neće ni otkriti, što ne znači da nisu postojali.
Da bi se neki živi organizam sačuvao u fosilnom obliku potrebni su zaista specifični uslovi njegovog uginuća, posebna topografija terena, klimatske prilike, i mnogo toga drugog. Svi organizmi i ljudski i životinjski koji ugibaju u normalnim klimatskim i geografskim uslovima, posle nekoliko stotina godina, ne ostavljaju skoro nikakve tragove o svom postojanju, na osnovu kojih bi se mogla steći približno jasna slika o njihovom obliku.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Najtuznije je sto vecina njih i ne zna sta su prelazni oblici, misle da je to polu krava polu medved ili nesto slicno, ne shvataju da je svaka vrsta koja je ikada postojala bila u potpunosti razvijena vrsta .

Natrag