Detoksikacija - Čišćenje organizma

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978

Dodajte kumin svojim obrocima i lako izbacite toksine iz organizma

kumin-pixabay.com_-696x391.jpg


Kumin je jak i neobičan začin čije seme izgleda potpuno isto kao i seme kima, a tek kada ih pomirišete, shvatite da su u pitanju dva potpuno različita začina.

Kumin ima jak i neobičan miris, mada se on gubi kada se pomeša sa hranom. Iako je miris jak, ukus je vrlo blag.

Odličan je u regulisanju rada probavnog trakta, kod regilisanja rada metabolizma i u sagorevanju masnih naslaga.

Kumin i zdravlje su povezani na veliki broj načina. Osim navedenog, leči nadutost, izbacuje višak vode i toksine iz organizma, smanjuje mučninu, a navodi se da je odličan i u lečenju dijabetesa i sprečavanju nastanka raka debelog creva.

Kumin u sebi sadrži antioksidanse, vitamine A i C, ali i esencijalna ulja koja pogoduju organizmu.

Njegovu moć, kada je mršavljenje u pitanju, dokazale su razne studije i jedno sprovedeno istraživanje.

U Teheranskom institutu medicinskih nauka naučnici su okupili dve fokus grupe, svaka se sastojala od 44 žene sa suvišnom težinom.

Tokom tri meseca, obe grupe su se hranile po istoj šemi (1200 kalorija dnevno) sa tom razlikom da su u svakodnevni jelovnik prve grupe uključili jednu kafenu kašiku kumina (indijskog kima). Ovaj začin dodavali su u nemasni jogurt, ili u salate.

Rezultat je bio impresivan: žene iz prve grupe izgubile su u proseku 14 odsto telesne masti više, nego žene iz druge grupe. Takav efekat objašnjava se time da kumin sadrži fitosterole koje poseduju sposobnost smanjivanja nivoa holesterola u krvi.

Kako se konzumira:

Za poboljšanje metabolizma unos semena kumina treba da bude – jedna kafena kašika dnevno. Dodajte ovaj začin u jela od jaja, mesa, sira, a takođe, u jogurt i salate.

(Stil.Kurir)
 
Natrag
Top