Član
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poruka
1.625
Delfini na Jadranu 2010


Korcula 2008



Otok Krk 2007


 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poruka
1.625
Delfin se zaljubio u tigricu?(2009)
U akva-parku u blizini San Franciska došlo je do neobičnog susreta između tigrice i delfina, do kojeg teško da bi u prirodi ikada došlo. Upoznavanje je bilo dirljivo.
Mlada bengalska tigrica Akaša i delfin Mevrik nikada se u prirodi ne bi sreli, ali su bili doslovno fascinirani jedno drugim dok su se gledali kroz staklo bazena u akva-parku "Siks flegs diskaveri kingdom" u Valejhou u Kaliforniji.
Do fatalnog susreta je došlo kada su zaposleni u akva-parku izveli šestomesečnu tigricu u redovnu dnevnu šetnju.
Ugledavši četrnaestomesečnog delfina, Akaša je stala i ostala tako kao hipnotisana. I Mevrik, verovatno naviknut na gomilu ljudskih lica sa te strane stakla, radoznalo je fiksirao "macu".
Proučavali su se iz svakog mogućeg ugla, kao kada mačka gleda zlatnu ribicu u kugli.
Mevrik je priljubio glavu uz staklo i posle minut-dva počeo da pušta mehuriće, što inače radi kada se nađe u blizini ženke!
Čuvari su posle izvesnog vremena morali da odvedu tigricu na silu, što je delfin propratio besnim udaranjem repnog peraja po površini vode.

Vir:pTC
Delfin-i-tigrica-2.jpg
 
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Prelepi su i prepametni :) Gledala sam skoro jednu emisiju o delfinima, neverovatno je koliko brzo uče i koliko su druželjubivi... :) Slatki su beskrajno... Ženski delfini (delfinčice :))... kad zatrudne, počinju da se druže sa drugim trudnim delfinčicama :) Recimo... ako se pre nego što su zatrudnele, nisu družile sa nekom ženkom, čim zatrudne one počinju da se druže sa njom, i tako dve slatke trudničice delfinčice plivaju jedna pored druge i prave jedna drugoj društvo...:heart::)

Svaki delfin ima svoj karakter, posebni su, baš kao i ljudi... :) NIJEDAN delfin nije isti kao onaj drugi, svi imaju neku specifičnu osobinu koja ih krasi... Jedna od najvećih želja mi je da plivam sa delfinom. Jedna životna želja mi se već ispunila (koncert Rammsteina), verovatno će ovo biti druga želja na kojoj ću poraditi :) Najbolji su.
 
Član
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poruka
1.625
[video=metacafe;826054/delfin_show2/]http://www.metacafe.com/watch/826054/delfin_show2/[/video]
 
Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530
Ono iz Autostoperskog vodiča kroz galaksiju je tačno samo tako. Imaju više klikera od nas.

"And thnx for all the fish!" ... :D
 
Natrag
Top