Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
"Poštujte sina, da se ne razgnjevi, i vi ne izginete na putu svome; jer će se gnjev njegov brzo razgorjeti. Blago svjema koji se u nj uzdaju!" ( psalam 12. 2 )

"Исус чу да га истераше напоље; и нашавши га рече му; верујеш ли ти Сина Божијег?
Он одговори и рече: Ко је, Господе, да Га верујем?
А Исус му рече: и видео си га, и који говори с тобом Га је.
А он рече: Верујем Господе!
И поклони Му се.
И рече Исус: Ја дођох на суд на овај свет, да виде који не виде, и који виде да постану слепи" ( Jovan 5. 35 - 39 )

"Да сви поштују Сина као што Оца поштују. Ко не поштује Сина не поштује Оца који Га је послао" ( Poslanica Jakovu 5. 23 )

Nigdje nisam pročitao OČITO uputstvo -
TREBA se kljanjati Isusu kao Bogu.

Imaš TAJ stih?
KAO BOGU!
------------------------------------------

Što je kada se klanja Anđelu?
JOŠUA 5,14

A on odgovori: "Ne, ja sam vođa vojske Jahvine i upravo sam došao ..." Tada Jošua pade ničice, pokloni mu se i reče: "Što zapovijedaš Gospodaru, sluzi svome?

Jel zbog TOGA - Anđeo = BOG?
-------------------------------------

Što je kada se ljudi klanjaju ljudima?
RUTA 2,10

Ona tada pade ničice, pokloni se do zemlje i reče: "Čime sam stekla toliku milost u očima tvojim da mi posvećuješ pažnju kad sam tuđinka?

Da li su zbog TOGA - ljudi = Bogovi?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Da li ti sebe čuješ ili bolje rečeno vidiš što pišeš?

Dao bih glavu da da Katoličku Crkvu napadaš kako ne poštuje drugu Božju zapovijed,jar kao klanjaju se kipovima,ljudima i tko zna čemu,jer samo se Bogu treba klanjati?
I da ti odgovorim zašto se Isus klanjao Bogu Ocu...
Kao prvo dok je Isus bio čovjek on se kao čovjek klanjao Bogu Ocu,da vrši zakon,a naravno primjetio si da u Nebu Isus se ne klanja Bogu Ocu jer sjedi zdesna.
Zašto?
Jer Isus je jedno sa Ocem....Bog.

I ljudi su JEDNO sa Bogom i sa Isusom!
Da li TO znači da su ljudi = Bogovi?

Probaj staviti u svoju jednadžbu shvaćanja Biblije:
Jedan Bog je Otac i Sin koji je i pravi Bog i pravi čovjek i Duh Sveti.

Isus ti sam kaže -

Ivan 4,24
Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju.

DUHU se klanja!

Isus je TIJELO - Tijelu se ne klanja kao BOGU!

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
I ljudi su JEDNO sa Bogom i sa Isusom!
Da li TO znači da su ljudi = Bogovi?

Isus ti sam kaže -

Ivan 4,24
Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju.

DUHU se klanja!

Isus je TIJELO - Tijelu se ne klanja kao BOGU!

Ti kao dasi na nekoj utakmici , kad sam došla iz škole imam osjećaj kao dasam došla na neko takmičenje . Sada na svih dvadeset i dvije teme viste uspjeli odgovoriti , i postaviti svoja pitanja , kao dasi poslan od same sotone .Sinoć sam uspjela negdje pročitati , da pitaš koje si vjere , a danas sam uspjela negdje pročitati da nisi ni JS a kolko sam skužila nisi ni Rimo katolik , a tako ni Pravoslavac . Ajde odluči se kome pripadaš .
Nemoj da samo mlatiš praznu slamu. Samo neznam pod koju bi ovo temu stavila , a nema veze ,tisi sve stigneš pročitat paćeš i pod ovom temom , Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?
Kako ide ona pjesma hajde dečko malo ohladi.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ti kao dasi na nekoj utakmici , kad sam došla iz škole imam osjećaj kao dasam došla na neko takmičenje . Sada na svih dvadeset i dvije teme viste uspjeli odgovoriti , i postaviti svoja pitanja

Da! U čem je problem?

, kao dasi poslan od same sotone

Zašto ne - OD Boga Jedinoga Jahve?

.Sinoć sam uspjela negdje pročitati , da pitaš koje si vjere , a danas sam uspjela negdje pročitati da nisi ni JS a kolko sam skužila nisi ni Rimo katolik , a tako ni Pravoslavac . Ajde odluči se kome pripadaš .

Ja ne pripadam niti jednoj Crkvi.
Moja nauka - nije moja - nego od Boga -Biblijska -od riječi do riječi.

Nemoj da samo mlatiš praznu slamu.

Iznositi istinu iz Biblije nije baš mlaćene prazne slame,
ali nije dobro ako je TO za tebe TO.

Samo neznam pod koju bi ovo temu stavila , a nema veze ,tisi sve stigneš pročitat paćeš i pod ovom temom , Dali se treba klanjati ikonama ? I idolima u crkvi?
Kako ide ona pjesma hajde dečko malo ohladi.

(4) Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.

NE RADI LIKA ISUSA, MARIJE, SV. PETRA,......

5) Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj,.

BOG JE SAMO JAHVE - NE ISUS, NE SVETI DUH

Bog sam ljubomoran

BOG JAHVE JE LJUBOMORAN – NE ISUS, NE SVETI DUH

Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena,

BOG JAHVE KAŽNJAVA GRIJEHE – NE ISUS, NE SVETI DUH

(6) a iskazujem milosrđe tisućama.

BOG JAHVE JE MILOSRDAN

koji me ljube

KOJI LJUBE BOGA JAHVU

i vrše moje zapovijedi

KOJI VRŠE ZAPOVIJEDI BOGA JAHVE – NE ISUSA, NE SVETOG DUHA

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Тако су и фарисеји говорили, а апостол Јован каже:

7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно. (1.Јованова 5)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je!
TO znači - ne klanjaj se Isus kao Bogu - jer nije Bog!
----------------------------------------------------------

Objasni mi molim te -
Zašto se Isus klanjao Bogu Ocu?

TKO i ŠTO je Taj Bog Otac - Isusu?

Isus je u svom nebeskom oblicju kao jedan od clanova Bozanskog trojstva Otac svima nama, kao sto su to i ostale dve licnosti.
Isusu u svom zemaljskom oblicju se odrekaoo svojih Božanskih atributa, uzeo je novu formu, postao je MONOGENES TEOS - ( MONO -Jedini / GENES - vrsta ) jedino bice takve vrste koje je ujedno i Bog i covek - Bogocovek.
Ostale dve licnosti Bozanskog trojstva su u tom poretku stvari Isusovog ponizenja ostale na nebu kao Otac, i one su Otac i Hristu u zemaljskom oblicju, kao sto su otac svima nama koji se radjamo na ovoj zemlji.

Zato je Isus moga reci da je Bog njegov Otac kao sto je Otac svim ljudima koji se radjaju na zemlji, da je Otac veci od njega kao sto je veci od svakog coveka, i da je on odrzao zapovesti Oca svojega kao sto svaki covek treba da odrzi.
On se molio Ocu jer je u svom zemaljskom oblicju bio potpuno zavistan od njega.
On je dao apsolutni primer poniznosti i poslusnosti.
Isus se poistovetio sa nama i postao covek nazvavsi se nas brat, i u tom smislu Bog je njegov otac kao sto je i svakom coveku.

ISUS BOG U PONIŽENJU:

``A umanjenog malim čim od anđela vidimo Isusa, koji je za smrt što podnese venčan slavom i časti, da bi po blagodati Božijoj za sve okusio smrt.
Jer prilikovaše Njemu za kog je sve i kroz kog je sve, koji dovede mnoge sinove u slavu, da dovrši Poglavara spasenja njihovog stradanjem.
Jer i Onaj koji osvećuje, i oni koji se osvećuju, svi su od Jednog; zaradi tog uzroka ne stidi se nazvati ih braćom
Govoreći: Objaviću ime Tvoje braći svojoj, i posred crkve zapevaću Te.
I opet: Ja ću se u Njega uzdati. I opet: Evo ja i deca moja koju mi je dao Bog.
Budući, pak, da decog imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest đavola;
I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi. ( Jevrejima 2. 9 - 15 ).

`Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. ( Filibljanima poslanica 2. 5 - 8 ).

ISUS VASKRSLI BOG KOGA TOMA PREPOZNAJE KAO BOGA A ISUS TO ODOBRAVA

``A Toma, zvani Blizanac, jedan od Dvanaestorice, ne beše s njima kada je Isus došao.
Stoga mu drugi učenici rekoše: videli smo Gospoda.
No on im reče: ako ne vidim ožiljak od klinova na njegovim rukama i ne stavim svoj prst u ranu od klinova, i ne stavim svoju ruku u njegova rebra, - neću poverovati.
I posle osam dana opet su njegovi učenici bili unutra, a Toma sa njima.
Vrata su bila zatvorena, Isus dođe, stade na sredinu i reče: mir vam.
Zatim reče Tomi: pruži svoj prst ovde i vidi moje ruke, i pruži svoju ruku, pa je stavi u moja rebra, i ne budi neveran - nego veran.
Toma odgovori i reče mu: Gospod moj i Bog moj.
Reče mu Isus: poverovao si zato što si me video. Blaženi su koji ne videše - a poverovaše`` ( jovan 20. 24 - 29 )

BOG OTAC SE OBRAĆA BOGU SINU:

"A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.
( Jevrejima poslanica 1. 8 - 12 ).

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Da! U čem je problem?

Zašto ne - OD Boga Jedinoga Jahve?

Ja ne pripadam niti jednoj Crkvi.
Moja nauka - nije moja - nego od Boga -Biblijska -od riječi do riječi.

Pa gospodine problema nema ,nemaš vjeru nemaš crkvu , nemaš svoje JA ,pa dobro klanjajtese kome .hoćete .Nauka je i Budizam i kuran , i sve ko zna što .

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
On se molio Ocu jer je u svom zemaljskom oblicju bio potpuno zavistan od njega.
On je dao apsolutni primer poniznosti i poslusnosti.

Драгане, ово ме заиста радује шта сам прочитао.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не морам ја дискутовати тамо, овде си написао:

Ја сам само показао да није онако како ти говориш. Не само због тебе, већ и због других који можда прате наша дописивања.

Natrag