Dali je ravnopravnost polova civilizacijski napredak?

Član
Učlanjen(a)
02.09.2010
Poruka
27
Samosvesne zene i dezorijentisani muskarci su jalova kombinacija. Samosvesni muskarci i sputane zene su dobitna kombinacija. A sto se tice toga da nasa drzava nesto mora od toga nema nista jer ona nezna ni gde joj je wupe ni gde joj je glava. A ni pitanje ovog foruma nije sta da preuzmemo zbog loseg nataliteta vec dali je ravnopravnost polova greska ili civilizacijski napredak. Ako smo mi Srbi bili narod koji je imao dobar natalitet i nisku biolosku starost pre ( nicim izazvane ) modernizacije u 1000 puta gorim uslovima za zivot a danas sa 41,8 godina nefunkcionisemo bioloski ( perspektivan gerontoloski centar ) onda smo se ocigledno negde zeznuli.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Ravnopravnost polova je posledica ekonomskog i kulturnog razvoja . E sad, da li je greška ?, po meni nije jer su ekonomski, kulturni razvoj i bogaćenje sasvim opravdani ciljevi .
Pitanje , da li je emancipacja greška zbog slabog nataliteta jeste povezano sa pitanjem samog rešavanja problema slabog nataliteta. Jer ako rešenja (slabog nataliteta) nema onda se emancipacija može tretirati kao greška ali ako ga ima onda nije . Po meni ima rešenja , znači emancipacija nije greška.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.09.2010
Poruka
27
Bogate zemlje ovaj problem resavaju tako sto dozvoljavaju svetskoj sirotinji ( tu mi spadamo nazalost ) da se naseljava i asimiluje kod njih tako da minus koji ova socijalna bolest pravi pretvaraju u plus. A kako cemo mi ovaj minus da sredimo. Mi nemozemo nasu omladinu da zadrzimo ovde a kamoli da zeznemo neku tudju da dodje i od njih da pravimo Srbe. Mozda deca iz epruvete? Od naseg ekonomskog razvoja nema nista. Ovo je malo i sve manje trziste ( 30000 stanovnika manje svake godine ). Koje resenje ti predlazes Rollmilan?

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
- Jačanje sela ! Modernizacija sela (množina) izgradnja infrastrukture, subvencije poljoljoprivrede i otvararanje privednih i zanatskih objekata , beneficije u stažu za poljoprivednike , stimulacije mladima da odu i ostanu na selu (povoljniji krediti).
- Stimulativne mere po pitanju rađanje - ukidanje poreza i subvencija za bebi proizvode, besplatno deljenje dečijih stvari ,naknade za rađanje , itd , itd .

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
- Jačanje sela ! Modernizacija sela (množina) izgradnja infrastrukture, subvencije poljoljoprivrede i otvararanje privednih i zanatskih objekata , beneficije u stažu za poljoprivednike , stimulacije mladima da odu i ostanu na selu (povoljniji krediti).
- Stimulativne mere po pitanju rađanje - ukidanje poreza i subvencija za bebi proizvode, besplatno deljenje dečijih stvari ,naknade za rađanje , itd , itd .

I šta je bilo na kraju bajke?...:roll:

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Pa dobro ako ovo što predlažem nije realno onda treba priznati da je ravnopravnost bila grška a vama ženama uskratiti mnoga prava.
Kao prvo - žena je vlasništvo muža
Kao drugo- zabrana depilacije i brijanja (što brkatija žena to privlačnija)
Treče- nema gola glava, već marama
Četvrto - KAkvo mirisanje , parfmisanje , što je žena smrdljivija to je i privlačnija
Peto - Ženama ukinuti sva javna prava , glasanje, školovanje, polaganje bilo kakvog ispita .
Šesto- Žene ne smeju same na ulici , samo u pratnji muškarca (muža ili rođaka
Sedmo - Zabrana nepristojnog odevanja (žene ne smeju svojom odevanjem da izazivaju pokvarenu maštu muškaraca. Naročito je zabranjeno odevati se u pantalone i mini suknju)
Osmo - Zabrana ženama da poseduju i koriste motorna vozila
. . . . . . .
. . . . . . .
. . . . . .

Stopeto - ženama je strogo zabranjeno posedovanje i korišćenje mobilog telefona (jer time se stvara mogućnost bračne prevare)

Član
Učlanjen(a)
18.08.2010
Poruka
215
Bogate zemlje ovaj problem resavaju tako sto dozvoljavaju svetskoj sirotinji ( tu mi spadamo nazalost ) da se naseljava i asimiluje kod njih tako da minus koji ova socijalna bolest pravi pretvaraju u plus. A kako cemo mi ovaj minus da sredimo. Mi nemozemo nasu omladinu da zadrzimo ovde a kamoli da zeznemo neku tudju da dodje i od njih da pravimo Srbe. Mozda deca iz epruvete? Od naseg ekonomskog razvoja nema nista. Ovo je malo i sve manje trziste ( 30000 stanovnika manje svake godine ). Koje resenje ti predlazes Rollmilan?
Resenje je da nam siptari prave decu, ma daj bre necemo izumreti tako lako iako su nam se zene emancipovale.
Sta treba da se vratimo u srednji vek da bismo se bolje mnozili?

Član
Učlanjen(a)
02.09.2010
Poruka
27
Dekstrozo ...izvini Destukcijo pitanje je bilo dali je ravnopravnost polova greska ili ne. Sve i da hocemo da se vratimo u srednji vek zapad nam to nebi dozvolio. Ali ce veoma rado da uzima nasu mladost. Zasto postavljas pitanje? Daj cinjenicu neku koja bi posluzila da vidimo da ovaj minus koji imamo svake godine nece vecno trajati. Odlika mladih ljudi je da nevide dalje od nosa i nerazmisljaju o buducnosti. U patrijarhatu su ocevi prisiljavali decu da stupe u brak. Rezultat je bio odlican natalitet i kvalitetni brakovi ( kakvi crni razvodi kao danas ). Kazu "strucnjaci" da je brak u krizi. Kriza je lose stanje koje relativno kratko traje. Bojim se da je ovo trajno stanje rezultat promasene ideje koja se zove ravnopravnost polova. Danas je omladini ostavljen taj veoma ozbiljan zadatak. Ovakvoj omladini poveriti biolosku obnovu je isto kao da kozi ostavite kupus na cuvanje.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kako je moguće da imaš tako destruktivan stav o ravnopravnosti ljudi. Ili smatraš da žene nisu ljudi? Ti bi ih pretvorio u robove, samo radi toga da bi se čovječanstvo (ili Srbi) razmnožavalo? A razmnožavanje je potrebno da bi se spasila nacija? Dragi, moj, nacije ne može ništa spasiti. One su istorijska pojava i kao takva, jednog dana će nestati, bez obzira kako se razmnožavale ili ne.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ako žene posmatramo kao ''mehanizme za rađanje'' dece, a ne kao umna bića sa svojim prohtevima, željama, nadama, onda sigurno nismo ni blizu ''civilizacijskom napretku'' ravnopravnosti polova. I žene mogu biti pametne i te kako...Pa nije Bog ostavio pamet samo muškarcima...ima i pametnih žena, ja ih znam poprilično...

Činjenica je, da su se uslovi života promenili i to na bolje (ma kako to nekom zvučalo). Svako novo vreme, nosi i neka nova pravila. Nekada su muškarci išli u lov dok su žene sedele kod kuće rađale decu i spremale ručak...No, mnogo se čega od tada izmenilo. Sada se ne može živeti od samo jedne plate, nažalost moraju i žene da rade. I sad zamislite ženu sa desetoro dece, koja sa posla dolazi posle 17h. Takvu porodicu ne bi mogao ni ''mađioničar'' da ostvari, ma šta mislio neko, nemoguće je ...

A opet, lepo je da i žena zarađuje, zašto da ne, lep je osećaj. Ne mora da ima desetoro dece, može dvoje i to je lep broj...I sama činjenica da i žena ima neku ulogu u društvu i te kako je krupan korak u ''civilizacijskom napretku'' ravnopravnosti polova...:)

Natrag