Dali je papa citao Sveto Pismo?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ajme onome tko proročicom smatra onu koja je vjerovala i naučavala kako je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja grešnika. Bogohulnica, a Božjom vjesnicom je zovu i smatraju.

Nije lepo ponavljati jednu tvrdnju na koju je već odgovoreno, I plus toga izvrtati njene reči.

Dakle, ona govori o onima koji su odbacili Hrista i njegovu posredničku službu 1844 godine, a kaže "DA JE ISUS JOŠ UVEK MILOSRDNI SVEŠTENIK NAD DOMOM BOŽJIM" I svima koji ubuduće private njega za spasitelja, I njegovo posredništvo radi spasenja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije lepo ponavljati jednu tvrdnju na koju je već odgovoreno, I plus toga izvrtati njene reči.

Evo njenih riječi, pa neka ljudi provjere jesam li ih ja izvrnuo:

S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8,p. 229.)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo njenih riječi, pa neka ljudi provjere jesam li ih ja izvrnuo:

S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8,p. 229.)

Ali si izvadio iz konteksta, a kontekst sam dao.

U suprotnom, postoje dva teksta, i ona u ovom govori o vremenu pre nego što je Bog Adventistiima objasnio Milerovu grešku, jer je Miler i oni koji su dolaziliu na njegove skupove verovali da će Hristos po proročanstvu iz Danila doći na zemlju, a ne ući u Svetinju nad Svetinjama, što je Bog kasnije objasnio i objavio Božjem narodu.

Dakle, Ellen White jeste TADA verovala, ali ne i kasnije kada se Bog objavio Adventistima i objavio im istinu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali si izvadio iz konteksta, a kontekst sam dao.

U suprotnom, ona govori o vremenu pre nego što je Bog objasnio Milerovu grešku.

Sve je jasno, sama priznaje da je jedno vrijeme nakon 22.10.1844. vjerovala i naučavala kako je tada završilo vrijeme pokajanja i spasenja grešnika. Kako su vjerovali da se grešnici više ne mogu pokajati i spasiti, Ellen White i ostali Adventisti obraćali su se samo svojoj uskoj skupini. Evo priznanja od samih Sdventista sedmog dana:

"Gotovo deset godina rad je bio ograničen na okupljanje onih koji su prihvatili poruku prvog anđela." (Review and Herald, 7. rujna 1916.)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ajme onome tko proročicom smatra onu koja je vjerovala i naučavala kako je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja grešnika. Bogohulnica, a Božjom vjesnicom je zovu i smatraju.

A zašto bi to na ovoj temi? Zašto bi spamovali temu? Tema je papa i sveto pismu u pogledu verovanja da li je zemlja okrugla ili ravna ploča? To je postavljač koliko vidim tražio. Dakle veruje li papa u kruglu zemlju 3d formata? I da li veruje da je to biblijska nauka?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A zašto bi to na ovoj temi? Zašto bi spamovali temu? Tema je papa i sveto pismu u pogledu verovanja da li je zemlja okrugla ili ravna ploča? To je postavljač koliko vidim tražio. Dakle veruje li papa u kruglu zemlju 3d formata? I da li veruje da je to biblijska nauka?

Interesantno, Laodikejin post ti se nije učinio spamanjem teme!? Vidi ga:

Verujem da Katolici više pažnje pridaju pismu u Bogoslužbenoj praksi od Pravoslavnih, i da vernici ( kakvi takvi su - zavedeni lažnim učenjem Rimokatolicizma ), ozbiljnije pristupaju veri i bibliji, i ako forme radi - to je istina.

Posećivao sam u par navrata službu u Katoličkoj crkvi, i tamo postoje trenutci čitanja delova pisma u toku službe.

Takođe smatram da obični vernici neznaju ništa od onoga što se dešava u Rimokatolicizmu, a da vrh na čelu sa papom zna sve.
Znaju oni i kome služe, i šta uče, i ko su oni sami u suštini, i ko ih je postavio za tu službu.
To je opšta zavera čovečanstva gde postoji lažno predstavljanje, prikrivanje od laika i običnih ljudi, laži i prevare, i sve to obučeno u ruho Hrišćanskih elemenata, biblije, krstova, ikona i kipova, zlata, srebra, i kiča, velelepnih hramova, svešteničkih odora, laskavih reči i dodvoravanja..itd.

Blago onome ko razotkrije ovu zaveru u svetlosti reči Božje, i istorijskog konteksta.

:);):)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moj post je bio u skladu sa temom, to može svako da vidi, a Stvarnoslap je skrenuo na napadanje Ellen White, kao I uvek na svakoj temi.

Što se tiče tvoje tvrdnje, pa sam citat koji si postavio ruši tvoju teoriju:

"Gotovo deset godina rad je bio ograničen na okupljanje onih koji su prihvatili poruku prvog anđela." (Review and Herald, 7. rujna 1916.)

Dakle, ona jasno govori o onima koji su ODBACILI poruku prvog anđela, što znači da oni koji su je prihvatili, ili oni koji će je prihvatiti u budućnosti, za njih se nije završilo vreme milosti, što ona potvrđuje u kontekstu koji si ti namerno izostavio, a on glasi "DA JE ISUS JOŠ UVEK MILOSRDNI SVEŠTENIK NAD DOMOM BOŽJIM"

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Interesantno, Laodikejin post ti se nije učinio spamanjem teme!? Vidi ga:

Pa ti si ga pitao prvi a on ti je odgovorio. Ja samo kažem kako bih ja uradio. Da sam na mestu Laodikeje ja bih predložio da se ova diskusija premesti na odgovorajuću temu. Tako sam i uradio kada smo se raspisali na temi o Jerusalimskom saboru u vezi Biblije pa sam to na drugoj temi nastavio. Dobro je radi preglednosti da se zna šta se gde pisalo.

ps. ispravka. Nisi ga pitao sad sam detaljnije video. Ok. Samo napominjem da se treba držati teme pa ma ko bio.dal Laodikeja ili ti ili ja.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo da razjasnim. Ja verujem da Biblija uči da je Zemlja okrugla 3d formata i koristi se hebrejski izraz "dur" što znači krug(ali ne kružnica već baš ispupčen krug) . Da li Katolička Crkva tako veruje i da li koristi ovaj biblijski argument ili veruje nešto drugo? Zato sam pitao da li papa to veruje?

Natrag