Moje upozorenje se i odnosi na one koji u religijskim raspravama posežu za političkim sadržajima kao argumentima za dokazivanje svojih religijskih stavova. Kao što sam rekao, to je nedopustivo i neće se tolerisati, jer Pravilnik ovoga foruma to strikno zabranjuje.
Jurivaka, molim te pojasni mi ovo pravilo.. Posto imamo temu "religija (crkve) ratovi i politika". Znaci nema sanse da se Tripo tamo ne dohvati politike i kaze - "evo vas svestenik nosi pusku" ili "vasa crkva je blagoslovila taj rat"!
A onda ide kontra argument "to su cinili i protestanti"!
Koliko sam ja razumeo, zabranjeno je ponizavati narode i drzave, i vredjati njihovo dostojanstvo. Sto pomenuti ovde neprestano radi kada je slucaj o Srbiji i srpskom narodu. On ga ponizava, naziva lenjim, neradnickim, pokvarenim, kriminalnim itd.. Dakle, citav jedan narod unizava i kaze da je on nula. Tako isto i hrvatski. Povezujuci to sve sa verom..
On poistovecuje veru i naciju, zloupotrebljava statistike koje nisu verske vec svetovne, pa se na veru i ne mogu primeniti.
I ja sam ukazao da je to nedopustivo. Ali
nismo imali tebe da reagujes, pa je pun forum tih njegovih postova, gde vredja narode..
Pozdrav..