DartShone, kontradiktoran si samome sebi i reči Božjoj.
Da vidimo da li su neke od priloženih tvojih tvrdnji "ISTINITE"
Dakle, ti kažeš: "NIJE REKAO: PISMO VAM JE PUT ISTINA I ŽIVOT"
Reč Božja kaže suprotno:
"Ja javih ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta; tvoji bijahu pa si ih meni dao, i tvoju riječ održaše.
Sad razumješe da je sve što si mi dao od tebe.
Jer riječi koje si dao meni dadoh im; i oni primiše, i poznadoše istinito da od tebe iziđoh, i vjerovaše da si me ti poslao" ( Jovan 17. 6 - 8 )
Osveti ih istinom svojom: riječ je tvoja istina" ( Jovan 17. 17 )
Dakle, Isus kaže "da je njegova reč izvor istine"
Dalje, ti kažeš: "ZAKONI SU VAM PUT ISTINA I ŽIVOT"
Da vidimo šta Božja reč kaže:
"I gle, neko pristupivši reče mu: učitelju blagi! kakovo ću dobro da učinim da imam život vječni?
A on reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.
A ako želiš ući u život, drži zapovijesti" ( Matej 19. 16 - 17 )
"I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema; (1 poslanica Jovanova 2. 3-5 ).
"Kako će mladić očistiti put svoj? Vladajući se po Tvojim rečima" ( Psalam 119. 9 )
Sledeće reči su najbitnije u svemu.
Isusovim rečima "JA SAM PUT, I ISTINA, I ŽIVOT" on je u kontekstu biblije ukazao na praktičnu stranu čovekove vere u njega, i Hrišćanskog iskustva koje svako ljudsko biće treba da doživi, a ono podrazumeva "da vernik prihvatajući Hrista za spasitelja od tog trenutka ide jednim novim putem u zajednici sa njim, putem primene njegove reči u svoj lični život, i poslušnošću zapovestima.
Prava Božja crkva jeste čuvar istine, ali je ona objavljuje ljudima da bi je svi čuli i primenili u lični život.
Pošto je tema o papi, pitanje koje se postavlja je sledeće: "Ako je papa čitao Sveto pismo" ( lično verujem da jeste ali površno ), zašto kao najveći svetski verski autoritet tu reč organizovano ne objavljuje ljudima, zašto ne objavljuje Božji plan spasenja u njoj zapisan, već drži one koji ga slede u duhovnoj tami, i verskom formalizmu koji ne siti dušu?