Ponavljaš se, umjesto da pokušaš osporiti ono što sam rekao zbog čega mislim da ovakav argumenat ne stoji.
Već sam osporio. Valjda je razumnije da onaj ko je zabranio Bibliju nema nauku u toj knjizi, već viđeno kod vođa nacista i komunista koji su zabranjivali knjige koje im ne odgovaraju.
I ovo je obična manipulacija i to jako loša. Kada se pozivaš na statistiku, znaš li da ona kaže da najveći postotak ateista živi u najrazvijenijim džavama današnjeg svijeta?!
Ateisti se pojavljuju tek od Francuske buržoaske revolucije, ateisti u smislu negiranja bilo kakvog ili kojeg Božanstva.
Kako onda samo baš protest. države imaju najbolji rod, ako nije do vjere, to što su danas većina ateisti i u tim državama nije dokaz da reformacija nije unaprijedila te narode, jer pošteno ponašanje je postalo prirodni dio njihovog mentaliteta, a kada su se mijenjali u 15. i 16. vijeku nisu bili ateisti.
Sada ja mogu da tvrdim, na osnovu ovih statističkih podataka, da je budućnost čovječanstva u ateizmu!!!
Nije mjerilo samo ekonomska moć, Japan je krajnje bezbožan u ponašanju, zato ih drmaju zemljotresi, Kina ima jak sistem pa su ljudi moralni pod prisilom. Svako bi bio pod prisilom moralan.
Neću to tvrditi, ali hoću samo da ti pokažem, ako bi se služili tvojom metodom argumentacije, kuda bi nas to odvelo.
Ateizam nastaje kasnije od reformacije, a današnji plodovi nisu plodovi ateizma, nego reform. po tvojoj logici bi svi narodi pretežno ateistički imali dobar rod, a sada te pitam kako baš najbolji rod imaju dnas uglavnom ateisti u nekada protestantskim državama.
Znači da dobar rod nije plod ateizma, znamo onda čega je. To nije neka stroga linija, pa da su samo protestanti, ima svugdje dobrih ljudi, ali u globalu zna se ko je. Na kraju krajeva i sam tvrdiš da to nije plod ateizma, nego si mi dao pirmjer navodno moje logike.
Pa kako onda najveća pismenost 1900. godine baš u Kanadi, SAD, Nordijskim državama, VBR, Holandija, Novi Zeland, Australija.
Kako je moguće da to nije malo više ravnomjernije raspoređeno? Tu se ubacio samo Japan.
Kako nije i Meksiko i Rusija i Saudi Arabija i Kenija itd.
Kako od 15 država, 14 protest. i jedna budistička i još raznih oblika te religije u Japanu,
Ajd mi objasni to. Kako se sada vode ratovi uglavnom u Siriji, Jemenu, Libiji itd.