Da li Zivotinje imaju isti duh kao i ljudi?

Da li i zivotinje imaju isti duh kao i ljudi?

• Nemaju,to je glupost.Ljudi su iznad zivotinja.

Votes: 0 0,0%
  • Imaju,ali ne smem da priznam zbog straha od popa

Votes: 0 0,0%
  • Naravno,da imaju.pise u propovedniki3:19

Votes: 6 100,0%

• Total voters
    6
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Тако говоре безбожници, зато Соломон реторички цитира такве реченице очајника. Ни говора да је мудри Соломон заиста веровао и говорио да Син Божији, људи и стока имају исти дух. Зато се та књига зове Проповед. Као ваши пастори када држе излагање (проповед), па имају једну мисао кроз цело излагање. Да нешто докажу или оспоре. То је и Соломон радио, али ви као неразумни извлачите једну реченицу (копирану са сајта) из читавог контекста, а то је цела проповед.

Зато Соломон поставља реторички питање очајника:

21. Ко зна да дух синова људских иде горе, а дух стоке да иде доле под земљу? (3. глава)

Одговор даје тек на самом крају:

7. И врати се прах у земљу, како је био, а дух се врати Богу, који га је дао. (12. глава)

Да ли је за хришћане све таштина (бесмисао)? Да ли ми заиста говоримо да ништа нема смисла и да је живљење узалудно јер умиремо као псета? Да нисмо ништа бољи од сета? Не морате мени одговарати, јер ћете ионако остати доследни гностицизму (Аријевој јереси).

Не проповеда се хришћанство пуким убацивањем текстова и цитата са јеховистичких и адвентистичких сајтова. То раде само они који без свог личног сведочанства пропагирају оне од којих позајмљују.

Таштина је бесмисао, празнина, пустош, гордост, сујета, безвредност. Да ли је заиста све таштина? Сигурно да није, већ нада у вечни живот, вера у Господа, јер ко верује - и када умре живеће!
Pa nije Solomon bezbožnik.

Moraš da uvodiš svoju nauku jer je stih jasan. Pa to je taj isti duh, onda ispada da su i životinje besmrtne.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Шта причаш, човече? Ја не кажем да је Соломон безбожник, већ да реторички наводи аргументе и тврдње очајника (безбожника) који у свему виде бесмисао, безвредност, сујету. Да је човек безвредан као стока, да је све небитно и неузвишено. Данас јеси - сутра ниси, као што људи непрестано говоре. Да не постоји ништа након мало времена, и да човек треба да једе, пије, талесно се задовољава док има времена и сл. То сви чујемо свакодневно.

А то шта стихови говоре сигурно не подржава Јудео-хришћанско исповедање вере. Сви схватају зашто Соломон пише тако, само ви извлачите поједине реченице из читаве проповеди без икаквог разумевања чему та проповед.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Шта причаш, човече? Ја не кажем да је Соломон безбожник, већ да реторички наводи аргументе и тврдње очајника (безбожника) који у свему виде бесмисао, безвредност, сујету. Да је човек безвредан као стока, да је све небитно и неузвишено. Данас јеси - сутра ниси, као што људи непрестано говоре. Да не постоји ништа након мало времена, и да човек треба да једе, пије, талесно се задовољава док има времена и сл. То сви чујемо свакодневно.

А то шта стихови говоре сигурно не подржава Јудео-хришћанско исповедање вере. Сви схватају зашто Соломон пише тако, само ви извлачите поједине реченице из читаве проповеди без икаквог разумевања чему та проповед.
Pa stih ne govori da nema vaskrsenja. Ja da kažem da nema vaskrsenja onda bi to bio besmisao. Ni Solomon ne kaže da je to bsmisao nego da je svima isto kada umru, a to ne znači da ljudi neće biti vaskrsnuti. A ja sam prenio što je Solomon napsiao a ti kažeš tako govore bezbožnici.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Соломон кажа да је све бесмисао и безвредност (таштина). Али Соломон заиста то не верује и проповеда. Он износи све тврдње на својствен начин приповедања (проповедања), из угла очајника коме је све бесмислено и безвредно (таштина). Не иде да понављам хиљаду пута јер знам да то може да схвати свако.

Као да ја почнем да пишем исто како је све безвредно, да смо сви као стока итд. Али ја то не верујем, већ водим причу (проповед) на такав начин. Јер је људима близак такав начин говора, и то мудри Соломон види и разуме. Тако пише у крајњем очајању, како се чини ако читамо само те делове, а не схватамо поенту таквог излагања.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Соломон кажа да је све бесмисао и безвредност (таштина). Али Соломон заиста то не верује и проповеда. Он износи све тврдње на својствен начин приповедања (проповедања), из угла очајника коме је све бесмислено и безвредно (таштина). Не иде да понављам хиљаду пута јер знам да то може да схвати свако.

Као да ја почнем да пишем исто како је све безвредно, да смо сви као стока итд. Али ја то не верујем, већ водим причу (проповед) на такав начин. Јер је људима близак такав начин говора, и то мудри Соломон види и разуме. Тако пише у крајњем очајању, како се чини ако читамо само те делове, а не схватамо поенту таквог излагања.
Pa prolaznost u tom smislu, a ne da čovjek neće biti vaskrsnut i da neće imati vječni život. Čime dokazuješ da je Solomon bio očajan? Solomon je napisao istinu da je svima isto kada umru. A nije sa tim rekao da nema vaskrsenja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Не вреди. Ја верујем да разумно пишем и да се може схватити шта Соломон говори и зашто тако говори. Ти сад муљаш речи безвезе.

Управо каже да нема ничега и да умиремо исто као псета и говеда и да нема разлике. Чак каже да је бољи живи зец (мислим), него мртав лав.

Čime dokazuješ da je Solomon bio očajan?

Експериментом доказујем! Па, очигледно је из речи које је исписао. Свако разуман то види.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
7. И врати се прах у земљу, како је био, а дух се врати Богу, који га је дао. (12. глава)

Tacno, BOZJI DUH ili ozivljujuca Bozja sila koja ozivljava svu tvorevinu - se vraca svome izvoru.
Sve sto zivi na ovom svetu ima Bozju ozivljujucu silu u sebi i ljudi i zivotinje i biljke.
Kada umru Bozja ozivljujuca sila se vraca njemu kao svom izvoru.

To nije covek koji izlazi iz tela kao duh da bi otisao u raj ili pakao, vec je to bezlicna Bozja sila kojase vraca Bogu koji je i udanuo tu silu da bi covek, zivotinje i priroda oziveli.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
vec je to bezlicna Bozja sila

Доста је за данас. А имам све то и на још неким сајтовима.

INTERNETSKA BIBLIOTEKA Watchtower

9. А ви нисте у телу него у духу; јер Дух Божји у вама живи. А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.
10. А ако је Христос у вама, онда је тело мртво греха ради а дух жив правде ради.

11. А ако ли живи у вама Дух Оног који је васкрсао Исуса из мртвих, Онај који је подигао Христа из мртвих оживеће и ваша смртна телеса Духом својим који живи у вама.

tripo 41 said:
Imaju Propovednik 13,19

tripo 41 said:
Duh Isusov je kao i duh Stefanov.

Laodikeja said:
To je jednostavno sila Bozja koja ozivljava svu tvorevinu, to je Bozji duh kojim on ozivljava i upravlja svime stvorenim.

Laodikeja said:

И како ви говорите о Тројству када управо овде пишете као сведоци? Стварно ми је доста.

А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Доста је за данас. А имам све то и на још неким сајтовима.

INTERNETSKA BIBLIOTEKA Watchtower

9. А ви нисте у телу него у духу; јер Дух Божји у вама живи. А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.
10. А ако је Христос у вама, онда је тело мртво греха ради а дух жив правде ради.

11. А ако ли живи у вама Дух Оног који је васкрсао Исуса из мртвих, Онај који је подигао Христа из мртвих оживеће и ваша смртна телеса Духом својим који живи у вама.

tripo 41 said:
Imaju Propovednik 13,19

tripo 41 said:
Duh Isusov je kao i duh Stefanov.

Laodikeja said:
To je jednostavno sila Bozja koja ozivljava svu tvorevinu, to je Bozji duh kojim on ozivljava i upravlja svime stvorenim.

Laodikeja said:

И како ви говорите о Тројству када управо овде пишете као сведоци? Стварно ми је доста.

А ако ко нема Дух Христов, он није Његов.

Ne uzimamo li mi telo i krv Hristovu?
A kaze se da on zivi u nama..
Da nije onda mozda krv dusa, kao sto rekoh na onoj drugoj temi?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Живи у нама Дух Христосов и насељавају се Отац и Син у наше срце. Тако да Бог заиста живи у нама. Ако немама Сина, онда нема ни Оца. Ако нема Духа, онда нема ни Христоса (Сина). Значи, и Отац и Син и Свети Дух у нама. Бог у нама.

Ми нисмо канибали да једемо људско месо и пијемо крв. Зато су се фарисеји згрозили (и многе секте се ту саблажњавају) када Господ каже да се једе Његово тело и пије Његова крв, што се чини на Причешћу. То је духовна категорија коју материјалисти не могу појмити. Одлушај ово, помоћи ће.

Natrag