VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Neces ti da citas kontekst, neces.
Kad bi to uradio zabolela bi te glava.
A ja ti ne mogu celu knjigu tumaciti na forumu.
Najzalosnije je sto ti ne razumes ni sta sam rekao.
Mire, nemoj da iznosiš neistine, jer ja upravo sve ovo pišem na osnovu konteksta, a ne na osnovu svojih ličnih zaključaka, što ti sve vreme činiš.
Dakle, kontekst je upravo ovo o čemu sam ja pisao, o Solomunovom izlaganju o zemaljskom prolaznom životu, taštini svega zemaljskog, u odnosu na večnost sa Bogom, što on i potvrđuje na kraju govoreći o vaskrsenju i sudu prilikom Hristovog dolaska.
Evo mog prethodnog komentara.
Solomon nista ne porice, vec govori o ZEMALJSKOJ realnosti onakva kakva jeste, da bi potom ljude uputio na Boga, i pokazao im da je jedini smisao u njemu i sluzbi za njega, jer ce na kraju svi izaci na sud Bozji da poloze racune - kako on i napominje:
"Reči su mudrih ljudi kao žalci i kao klini udareni; reči onih koji ih složiše dao je jedan pastir.
I tako, sine moj, čuvaj se onog što je preko ovog, jer nema kraja sastavljanju mnogih knjiga, i mnogo čitanje umor je telu.
Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku.
Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla" ( propovednik 12. 11 - 14 ).
Pa ako je sigurno da vi pitanja uzimate za odgovor onda je i ovo po istom principu!
Ne moze biti malo ovako malo onako!
Dakle po vama "duh stoke ide pod zemlju"! Sami sebi uskacete u stomak!
Duh stoke ne ide pod zemlju, jer Bog nije u utrobi zemlje, već ide na nebo vraćajući se svom izvoru Bogu, u njegovu nutrinu.
Solomon ovde samo predpostavlja, jer kaže "KO ZNA JER DUH STOKE IDE POD ZEMLJU"
Dakle, on za duh koji oživljava čoveka zna da odlazi kod Boga ( jer to piše u kontekstu ), ali za duh stoke kaže "KO ZNA"