Da li "vrijeme liječi sve"?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
gledaj,ako ti ne zelis da nekoga prebolis,pa moze da se okrene svet ti ga preboleti neces...
Nije stvar u tome da li želiš ili ne želiš. Radi se o intenzitetu doživljaja - bola, tuge, sreće, uvrijeđenosti, ljutnje... Htjeli mi to ili ne, željeli to ili ne, sve te emocije vremenom slabe. Naravno, kod nekih ljudi brže, kod nekih sporije, ali je činjenica da intenzitet bilo koje emocije nije stalno isti, odnosno, da vremenom slabi.

Član
Učlanjen(a)
29.05.2010
Poruka
466
gledaj,ako ti ne zelis da nekoga prebolis,pa moze da se okrene svet ti ga preboleti neces...

Nije istina,ja ga zaboravim čak na mjesec dana,i kad ga vidim..Ne znam,sve mi proleti kroz glavu.A stvarno želim da ga prebolim,jer me je puno povrijedio,i nije tip momka koji se iskreno kaje(jeste se pokajao,ali to nije bilo to.)

Nije stvar u tome da li želiš ili ne želiš. Radi se o intenzitetu doživljaja - bola, tuge, sreće, uvrijeđenosti, ljutnje... Htjeli mi to ili ne, željeli to ili ne, sve te emocije vremenom slabe. Naravno, kod nekih ljudi brže, kod nekih sporije, ali je činjenica da intenzitet bilo koje emocije nije stalno isti, odnosno, da vremenom slabi.

:clapping::clapping::clapping:

Upravo tako!!!!!

Član
Učlanjen(a)
22.12.2009
Poruka
448
pa da,zaboravis,mislis na nesto drugo,ali srce ti ne dozvoljava da ga skroz izbrises...

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
90
"разум има на службу пет чула, а ум има једно чуло.
чуло ума јесте разум.
разумни су они људи, код којих разум господари чулима.
умни су људи виши од разумних, (по свом духовном стању), као што су разумни људи виши од чулних.
умни су они људи, код којих ум потпуно господари разумом, односно код којих ум само прима искуство, које му доноси разум, као сиров материјал, који он пак претвара у нешто сасвим друго, што и не личи на разумом донето му искуство. као што стомак прима споља храну и претвара је у крв, тј. у нешто што не личи на примљену храну..."

било какво искуство чулима примећено, а разумом прихваћено, и умом контролисано усмерено и претворено у нешто суптилније, лепше; у нешто што нам може увек бити на корист, а не на патњу...-јесте лек за бол који нам остаје када ми овако чулни нерасуђено искуство, спустимо у срце. тада нам ни време не може помоћи.

Član
Učlanjen(a)
29.05.2010
Poruka
466
"разум има на службу пет чула, а ум има једно чуло.
чуло ума јесте разум.
разумни су они људи, код којих разум господари чулима.
умни су људи виши од разумних, (по свом духовном стању), као што су разумни људи виши од чулних.
умни су они људи, код којих ум потпуно господари разумом, односно код којих ум само прима искуство, које му доноси разум, као сиров материјал, који он пак претвара у нешто сасвим друго, што и не личи на разумом донето му искуство. као што стомак прима споља храну и претвара је у крв, тј. у нешто што не личи на примљену храну..."

било какво искуство чулима примећено, а разумом прихваћено, и умом контролисано усмерено и претворено у нешто суптилније, лепше; у нешто што нам може увек бити на корист, а не на патњу...-јесте лек за бол који нам остаје када ми овако чулни нерасуђено искуство, спустимо у срце. тада нам ни време не може помоћи.

Mislim da sam shvatila šta je pjesnik htio da kaže :)

Šalim se,mada priznajem da si me zbunio u prvome dijelu posta smile3

P.S.Da ne studiraš možda filozofiju?Slično razmišljaš kao moja sestra ;)

Član
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
164
ja znam da su sjećanje i oni snovi koji sjećanjem dolaze čudan ljek, a vrjeme je sudbini ljek.

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Kao sto nas jedan kaze

Lazu da vreme leci sve,evo prosle su godine a moja tuga uvek ista je,svako joj jutro cujem glas u svakoj pesmi prepoznam lik dugo vec ona je moj verni saputnik ;)

I upotpunosti je upravu

Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
165
Leci vreme, ali kako sta. Ako osecate da vam je ucinjena nepravda nikad necete preboleti..(osobu) To je iz mog ugla i iskustva gledano.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mislim da nam vreme moze biti dobar "saveznik" u prevazilazenju teskih trenutaka.Vremenom se sazivimo sa bolnim cinjenicama sto,naravno,ne znaci da i zaboravljamo vec naucimo da sve mora imati pocetak i kraj...

Član
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poruka
89
Mislim da nam vreme moze biti dobar "saveznik" u prevazilazenju teskih trenutaka.Vremenom se sazivimo sa bolnim cinjenicama sto,naravno,ne znaci da i zaboravljamo vec naucimo da sve mora imati pocetak i kraj...

True... Mudrost/iskustvo su još jedan poklon vremena- ponekad teško i bolno stečeni ali manje jezivi od zaborava.

Natrag