Mozda... :dntknw:
Ali meni ta tvrdnja deluje vise kao urbana legenda, predrasuda...sta god...
U svakom slucaju dok neko ne izadje sa cinjenicama, kad je i ko to naucno dokazao... ja zastupam teoriju da je generalizacija na osnovu pola bez osnova...
Hmm... ako ti nešto znači, ja se prva gnušam predrasuda, a ako nekad zvučim suprotno od toga, to je obično zezanje
A kako sad da potkrepim tu moju tvrdnju... pa svakodnevnim primerima kojih ima na tone...
Imam tri koleginice na poslu, svaku podjednako gotivim jer je svaka posebna na svoj način, ali svaka od njih ogovara ovu drugu kod mene... :/ Svaki Božiji dan. Kad smo svi zajedno, svi se slažu... Mogu misliti šta meni pričaju iza leđa... :mrgreen: A stvar je u tome što su to tako trivijalne stvari da je to smešno...
Kod muškaraca nisam to primetila. Mislim da ih to smara.
Drugo, tražiš naučne dokaze? Pa šta ćeš više od dokaza da žene, kao nežnija bića imaju razvijeniji senzibilitet, a uz razvijeniji senzibilitet ili deo za emocije, nazovi ga kako hoćeš, ide i bujica prikupljenih utisaka koji se nekako moraju srediti... A sad opet, pošto je naučno dokazano da žene imaju razvijeniji deo mozga zadužen za komunikaciju, kako drugačije da "srede utiske" (da se tako nežno izrazim), nego raznim tračarenjima :mrgreen: Ja sam žensko i ja to ponekad radim!
Naravno, ništa ne treba generalizovati u toj meri da nema mesta za izuzetke, znam naravno i muškarce tračare, ali... drugačije je to u muškom svetu. Mnogo sam se puta opekla, a onda sam odlučila da imam samo malo ženskih prijatelja a više muških. Velikim delom iz tih razloga. I nisam pogrešila.