Da li ste spremni da se zbog nekoga menjate ili ste pokušali nekoga da promenite?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ružno je menjati se ili to pokupavati samo da bi se drugima prikazali u svetlu koje njima više odgovara...

Ruzno i besmisleno a verujem da mnogi bas zato pokusavaju da se promene, ali i dalje sam ubedjena da "pukne" to kad tad. Konstruktivan dijalog i kompromis u granicama. Death, da li ti stvarno verujes u neke radikalne promene kod odraslih osoba, "na duze staze"? ;)

Učlanjen(a)
15.07.2010
Poruka
1.146
U tome i jeste stvar. Ako neko oseti potrebu da se promeni a da na toj promeni ne gubi a a drugome može doneti dobro, što da ne.
Prihvatiti nesavršenost ne znači nedovoljno poštovanja prema sebi.
Ružno je menjati se ili to pokupavati samo da bi se drugima prikazali u svetlu koje njima više odgovara...

" Vuk menja dlaku al cud nikad!".

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ruzno i besmisleno a verujem da mnogi bas zato pokusavaju da se promene, ali i dalje sam ubedjena da "pukne" to kad tad. Konstruktivan dijalog i kompromis u granicama. Death, da li ti stvarno verujes u neke radikalne promene kod odraslih osoba, "na duze staze"? ;)

Sumnjam da je "radikalno" ima isto značenje za tebe i za mene. A i da ima, verujem...godine su samo opravdanje da neko ne želi da se menja...npr svestan je svojih loših osobina i navika ali pošto je godinama tako trude je uzaludan. Ja mislim da nije. Ceo život je prilika da se radi na sebi i niej sramota preispitati svoje stavove. Ako to dovede do drugačijeg zaključka zašto se ne menjati :dntknw:

" Vuk menja dlaku al cud nikad!".
Jasno, lepo je držati se i imati poverenja u sebe...imati svoju bit, ali ako se neko iskreno menja da bi bio korisniji i sebi i okolini ne znači da će ta bit biti ugrožena...a ni sa druge strane da je ta promena "kozmetička" yes3

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Sumnjam da je "radikalno" ima isto značenje za tebe i za mene. A i da ima, verujem...godine su samo opravdanje da neko ne želi da se menja...npr svestan je svojih loših osobina i navika ali pošto je godinama tako trude je uzaludan. Ja mislim da nije. Ceo život je prilika da se radi na sebi i niej sramota preispitati svoje stavove. Ako to dovede do drugačijeg zaključka zašto se ne menjati :dntknw:

Ne osporavam ja da je pozeljno menjati se kao i preispitati svoje stavove. Takodje mislim da ima i onih, koji zbog svog ponasanja imaju probleme ne koriste godine kao opravdanje vec je jednostavno tako.
Elem, ovo pisem iz nekog licnog iskustva, mozda je kod ostalih drugacije. Vec sam u prvom postu napisala da sam neke stvari "promenila" kod sebe a to je se prvenstveno odnosilo da se manje nerviram. Onda sam imala nekih zdravstvenih problema koje nisam povezivala sa nervozom jer se tako nisam osecala al' mi "neko" rece da veruje da je to potisnuta nervoza. I bese u pravu ;)
Zato sam u prethodnim postovima sve ono i napisala, da se ne ponavljam, dovoljno sam rekla sta mislim o tome ;)

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.820
Neko je nekada rekao da u zivotu treba probati sve. Pa, zasto onda ne probati promeniti se? Mislim, ukoliko za to ima potrebe ...

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Tema je ''široka'', pa samim tim daje mogućnost da se piše zbog koga smo spremni da se promenimo (roditelji, prijatelji, voljena osoba...)ili koga smo pokušali da promenimo...Naravno, ipak ono što je većini najinteresantnije je da se piše o spremnosti da se menjamo zbog voljene osobe ili da menjamo voljenu osobu, uprkos mojim naporima da tema krene i u nekom drugom pravcu. :)

Da budem iskrena, kada ''naletimo'' na osobu sa kojom smo na ''istim talasnim dužinama'', mi se menjamo i prilagođavamo jedno drugom, a da to i ne osećamo...To su oni momenti koje je neko pomenuo,kada se menjamo, a ne odričemo se ničega, niti nas takve promene opterećuju.yes3

Otpor nastaje u onom momentu, kada svesno osetimo da smo primorani da se ''radikalnije'' promenimo ili da nekoga pokušamo ''radikalno'' da promenimo, kako bi ta emotivna veza imala šansu za opstanak...E tu je ta prava dilema, da li je nešto vredno za našu promenu i da li je moguće i vredno truda da promenimo nekoga.

Ponekad nam može suviše stati do nekoga, ali ne vredi, jednostavno postoje neke nepremostive prepreke...Recimo neka neobična narav, porok...itd...

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.820
Naravno, ipak ono što je većini najinteresantnije je da se piše o spremnosti da se menjamo zbog voljene osobe ili da menjamo voljenu osobu, uprkos mojim naporima da tema krene i u nekom drugom pravcu. :)

U pravu si Dum, ali u mom slucaju jedino "voljena osoba" zahteva da se promenim. Niko drugi. :dntknw:

Natrag