Da li ste opterećeni svojim izgledom?

Član
Učlanjen(a)
02.05.2010
Poruka
140
Ako se odgovor temelji na broju ogledala... Onda jesam. :) Jedno ispred mene, jedno iza mene i jedno meni s desne strane. :dance2: I to samo u jednoj prostoriji. :dance2:

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Šta je to ogledalo. Zezam se. Nisam toliko zabrinut oko toga kako izgledam jer stvarno nemam vremena da sate provodim pred ogledalom i plačem što mi ništa ne stoji. Prva čista stvar iz ormara i završeno.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Zašto ste se vezali ogledala? To "ogledanje" može da znači i narcisoidnost! Da kažemo nezadovoljstvo svojim izgledom, stid, ponekad bes...

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Veoma sam zadovoljna svojim izgledom iako mu posvećujem jako malo.
Bitno mi je da izgledam pre svega uredno. Daleko od toga da sam ikada imala komplekse zbog bilo čega. Dobro se osećam u sopstvenom telu, koje izgleda mnogo mlađe nego što stvarno jeste.
Izgled mi je, u principu, i moj i tuđ, potpuno nebitna stavka. Mnogo je bitnije ono što nosite u sebi, nego na sebi.
Možete biti prelepi, a duhovno prazni, a to teško da može da bude lepo.

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Koliko?

Iza svoje navodno nedovoljne lepe (atraktivnne)vanjštine skrivamo naš kompleks manje vrednosti.
Da li je problem manje vrednosti izražen u našem nastojanju da se dopadnemo drugima ?
Mislim da je majka priroda dovoljno lepa i da svako preterivanje samo ima kontra efekat.
Ruža je lepa samo u prirodi a kada se stavi u celofan gubi deo te lepote.
Tako i mi ljudska bića svoju ekstravaganciju izražavamo kroz tretmane koji nam je nametnula reklama svih mogućih preparata. Urednost i čistoća da i to temeljna ali sve ovo šta nam preporučuju kao naj naj mislim da naše telo samo poružnjuje.
15 min u kupatilu mi je dosta uz brijanje.
ali tuširanje dva puta dnevno mora biti i to je to.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Shishanje na svakih sedam dana, kec sa strane dvojka gore, brijanje svaki treci dan i to prvenstveno zbog sebe jer ne podnosim duzu kosu ili bradu na sebi. Cak i kada mi je otac umro, morao sam da se obrijem uvece, na dan sahrane iako je kod nas u selu obicaj da se cetrdeset dana pusta brada da raste u znak zalosti. Uprkos ociglednom negodovanju pojedinih, nece brada da ga zali vec ja.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Niko ne pominje višak kilograma, a to je jedan od najvećih izvora nezadovoljstva sobom. Kako tu stvari stoje?

Natrag