Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
4. Božja Zapovjest - SUBOTA
=================================

IZLAZAK 20,8
Sjeti se da svetkuješ dan SUBOTNI.
IZLAZAK 20,9
Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
IZLAZAK 20,10
A SEDMOGA JE DANA SUBOTA,
počinak posvećen JHVH, BOGU tvojemu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SUBOTA JE POSVEĆENA JHVH BOGU OCU -
NE Sinu Gospodinu Yehoshui
-------------------------------------

IZLAZAK 20,10
Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj,
ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
IZLAZAK 20,11
Ta i JHVH je šest dana STVARAO nebo, zemlju i more i sve što je u njima,
a SEDMOGA JE DANA POČINUO.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BOG OTAC JHVH JE STVORITELJ -
NE Sin Gospodin Yehoshua

IZLAZAK 20,11
Stoga je JHVH BLAGOSLOVIO I POSVETIO DAN SUBOTNI.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BOG OTAC JHVH JE BLAGOSLOVIO I POSVETIO SUBOTU -
NE Sin Gospodin Yehoshua

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
> Nemojmo nametati breme na ljude,a i sami ih teško nosimo!

ODGOVOR
Ako nam je jaram držanje Četvrte ili bilo koje druge Božje zapovjesti, šta to otkriva o nama? Da li imamo ljubavi ili nemamo? Da nam je srce kameni ili da nam je srce mesno? Šta to otkriva?

Zar nije svrha svake zapovjesti da nas osvjedoči da je njeno držanje nama strano, jer smo grešni? Zar nije svrha zakona da kada kroz njega shvatimo da smo grešni, da se ponizimo pred Bogom i oslonimo na onu pravednost koju nam Bog pruža?

Zar se nećemo pred Bogom poniziti priznanjem da nam je srce grešno i u svjetlosti Četvrte Božje zapovjesti? Ako svoje grešno Ja uzdižemo iznad Boga, zar nam onda neće sve zapovjesti biti strane i jaram našem grešnom Egu? Hoćemo li Božji zakon prezreti jer je on našem grešnom srcu dosadan i stran?

Jel kroz svoje grešno srce testiramo zakon ili je zakon test našeg srca?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
10 Božjih Jahvinih zapovjedi nije ukinuto.
--------------------------------------------------------

MATEJ 19,16
I gle, pristupi mu netko i reče:
"Učitelju, KOJE MI JE DOBRO ČINITI DA IMAM ŽIVOT VJEČNI?

MATEJ 19,17
A on mu reče: "Što me pitaš o dobrome? Jedan je samo dobar!
ALI AKO HOĆEŠ U ŽIVOT UĆI, ČUVAJ ZAPOVIJEDI.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Sam SIN od Boga Jedinoga Oca JHVH – G Jehohsua,
ti jasno kaže -
ako želiš do RAJA doči -
MORAŠ poštovati SVIH 10BZ.
-----------------------------------------------------------------------

Da su u pitanju 10 BZ – kaže se u nastavku:

Matej 19,18
Upita ga: "Koje?" A Isus reče: Ne ubij!
Ne čini preljuba! Ne ukradi! Ne svjedoči lažno!
Matej 19,19
Poštuj oca i majku! I ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga!

SIN počinje nabrajati 10BZ.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako nam je jaram držanje Četvrte ili bilo koje druge Božje zapovjesti, šta to otkriva o nama? Da li imamo ljubavi ili nemamo? Da nam je srce kameni ili da nam je srce mesno? Šta to otkriva?

Da, što otkriva? Što otkriva o adventistima sedmog dana činjenica da u svojim bolnicama zarađuju najkrvaviji novac, "Judine škude". Prkoseći Bogu i kršeći Njegovu zapovijed - Ne ubij, adventisti sedmog dana u svojim bolnicama ubijaju najnemoćnije i najnevinije - nerođenu djecu - zgrćući tako najprljavije novce.

"Što god učinite jednome od ovih najmanjih, meni učiniste", kaže Isus. Stoga slobodno možemo reći - adventisti svakodnevno i višestruko ubijaju Boga, ubijaju Isusa.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
"Što god učinite jednome od ovih najmanjih, meni učiniste", kaže Isus. Stoga slobodno možemo reći - adventisti svakodnevno i višestruko ubijaju Boga, ubijaju Isusa.

I još se pored toga što gaze zapovest: Ne ubij, drže "mudrima" i "pravednima" pozvanima da druge, poput satana, optužuju, verujući da ih držanje nečega što je decidno namenjeno isključivo sinovima Israelovim, pere od nepoštovanja Dekaloga.

No, za "mudrovanja prosvetljenih" i kultove iz kojih dolaze, za klanjaoce senke koji sebe nazivaju Kristovima, a za novac decu nerođenu, komadaju, Bog preko svetog apostola Pavla poručuje:

"Nitko neka se ne vara. Ako tko misli da je mudar među vama na ovome svijetu, neka bude lud da bude mudar. Jer mudrost ovoga svijeta ludost je pred Bogom. Ta pisano je: On hvata mudre u njihovu lukavstvu. I opet: Gospodin poznaje namisli mudrih, one su isprazne." 1Kor 3, 16-23

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
> Meni je subota apsolutno nepotrebna i ne bitna tema.

Po tebi Bog je dao nevažnu zapovest u Dekalog. Kao da je bitno šta je tebi važno, a ne šta je Bogu važno. Stavljaš sebe i svoje srce iznad Boga i njegove reči.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Subota je bitna robovima. Pravim Židovima i vama neosunećenim Židovima.

Subota je potpuno nebitna, jer svi dani su Božiji. To što bi ovi plodovi masonskog posednuća židovstvom hteli da budu židovi, to je posebna priča i samo govori o stanju njihovog uma.

Ps. Mi mise imamo svakoga dana, čak i subotom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ps. Mi mise imamo svakoga dana, čak i subotom.

I svakog dana se klanjate kipovima i slikama, krstu, smrtnim ljudima, praznujete nebiblijske praznike i blagdane.. a govorite protiv biblijske subote.

To je najvece licemerje, imati gomilu nebiblijskih obicaja i ucenja, a nas osudjivati sto postujemo subotu koja je jedna od deset zapovesti.

Sledece biblijske reci vas same osudjuju kap bezboznike:

"Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao: ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona"
( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).

Natrag