- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Slape, da li sam te dobro razumeo da ti tvrdis da hriscane ne obavezuje Bozji zakon?
Da li ti zelis da kazes da su hriscani bezakonici?
Kršćani nisu bezakonici, oni su u Kristovu zakonu (1 Kor 9,21).
Ako je tako, onda mi nemamo sta sa tobom da diskutujemo. Ti si totalno zastranio.
Ja ti gore rekoh kako je, a ti pazi na sebe da ne zastraniš.
Kako onda ti razumes ove jasne izjavE iz Novog zaveta:
"OVDE JE TRPLJENJE SVETIH, KOJI DRZE ZAPOVESTI BOIZJE I VERU ISUSOVU." Otkrivenje 14,12.
Moze li neko bez Bozjih zapovesti imati veru Isusovu? Vidis da Biblija to dvoje stavlja zajedno.
"I RAZGNEVI SE ZMIJA NA ZENU I OTIDE DA SE POBIJE SA OSTALIM SEMENOM NJEZINIM, KOJE DRZI ZAPOVESTI BOZJE I IMA SVEDOCANSTVO ISUSA HRISTA." Otkrivenje 12,17.
Koga ovde predstavlja ZENA? Crkvu Hristovu. Ko je ZMIJA? Sotona. Protiv koga se bori sotona? protiv onih koji DRZE ZAPOVESTI BOZJE I VERU ISUSOVU. Slape, kojoj onda grupi ti pripadas?
"BLAGO ONIMA KOJI TVORE ZAPOVESTI NJERGOVE, da im bude vlast na drvo zivota i da udju na vrata u grad." Otkrivenje 22,14.[/QUOTE]
Razumijem ih baš onako kako je napisano. Vi adventisti, ili iz neznanja ili namjerno, i ove retke iz Biblije ponovo krivo tumačite. Opet samo zbog subote, tvrdite da "zapovijedi Božje" u gornjim citatima označavaju Deset zapovijedi (Dekalog). Međutim, u gornjim citatima Ivan za "zapovijedi Božje" koristi grčku sintagmu "ἐντολὰς τοῦ Θεοῦ", kojom nikada nije imenovan Dekalog.
Posle procitana samo ova tri biblijska teksta, ja uopste ne mogu da te razumem. Znas li ti ko se bori protiv Bog i Njergovog zakona?
To što ti mene ne možeš razumijeti nije dokaz da si ti u pravu.
Slape, tvoj je osnovni problem sto jos nisi uspeo da shvatis i razumes razliku izmedju Mojsijevog i Bozjeg zakona.
Mojsijev zakon je sve ono što je zapisano u prvih pet knjiga Biblije. Sada nam ti pokaži kako ti razumiješ razliku. Dakle, iznesi pred svima što bi to bio Božji zakon a da je izvan ovih prvih pet knjiga Biblije.
Ako odbacujes "Zakon, Toru, Petoknjizje," suprotstavljas se i Hristu koji je rekao "Pregledajte pisma... Koji me veruje kao sto pismoi rece..." A svi znamo da je osnova Pisma Pet knjiga Moijsijevih.
Ne pripisuj meni nešto što ja nikada nisam izjavio. Ovu primjedbu iznesi svojim adventistima. Vi adventisti tvrdite da je samo Dekalog vječan, a za ostatak od 99.664 % Zakona kažete da je nevažeći, odbačen. Dakle, spočitavaj svojim adventistima kako se suprotstavljaju Kristu.
Dok ne uspes da razlikujes, Mojsijev zakon koji je Mojsije upisao u knjigu, od Bozjeg zakona koji je Bog napisao na kamenim plocam, uvek ces imati konfuziju. Jedno je Mojsijev zakon, on je imao priveremenu ulogu, a sasvim je nesto drugo Bozji zakon koji je izraz Bozje volje i Njegovog karaktera. Ako bi se Bozji zakon mogao menjati, to bi znacilo da i Bog gresi i da nije savrsen.
Hoćeš reći da ono što je napisano na kamenim pločama nije napisano i u Mojsijevu zakonu (Petoknjižju)??? Daj mi to pokaži.
Vidis brate, jako mi je zao, ali ta tvoja teoriaj protiviu se osnovi Bozije vladavine i protivi se ucenju Svetog pisma.
Hristos, apostoli, niti hriscani svih vekova nikad nisu propovedali bezakonje, negoi su uvek ucili poslusnost Bozjoj volji, jer je to osnova Bozje pravde.
Kud ćeš većeg bezakonja nego 99.664 % Božjeg zakona proglasiti nevažećim, a upravo to zagovarate vi adventisti.
Nadji nam, gde su na prvom Saboru Crkve u Jerusalimu 50 godine diskutovali o Bozjem zakonu? TO ne postoji.
Na tom saboru Bozji zakon nije ni bio predmet, nego OBREZANJE I OBREDI KOJI PRIPADAJU MOJSIJEVOM ZAKONU.
Razgovarali su o svemu što propisuje Mojsijev zakon (Petoknjižje). A ti meni nađi što je to Božji zakon a nije unutar tog Petoknjižja.
Izvin abrate moj, ali to tvoje propovedanjue nije samo opasno za sve nas, nego je i za tebe opasno.
Ti ovim ustajes protiv Boga i Njegovog zakona.
Jesam li ja rekao: Bože, 99.664 % ovog tvog Zakona više ne vrijedi? Ne, ovo je teza vas adventista.
Ja o ovome vise ne bih diskutoivao. Slape se suprotstavlja izjavi svoga nadbiskupa. Koliko je Slap u pravu,
predlazem da svako od citalaca sam za sebe zakljuci is navedene izjave:
Nadbiskup Gaspar del Foso, nadbiskupo grada Redjija na tridentinskom sabor 18. I 1562. izjavio je:
“SUBOTA NAJISTAKNUTIJI DAN U ZAKONU, PROMENJEN JE U NEDELJU; OVAJ I SLICNI PROPISI NISU UKINUTI HRISTOVOM IZJAVOM, jer sma kaze da nije dosao da promeni zakon, vec da ga ispuni, NEGO SU PROMENJENi VLASVCU CRKVE.” Prorocka vera nasih otaca, sv I str. 478.
TEKST JASNO KAZE DA JE CRKVA PROMENILA SUBOTIU U NEDELJU.
Crkva je još u vrijeme apostola ustanovila "dan Euharistije", dan u koji se kršćani okupljaju slaviti Krista, i koji će se vrlo brzo nazvati dan Gospodnji. Ako ti ovdje dovodiš u pitanje i odbacuješ autoritet Crkve, onda odbacuješ autoritet apostola koji su to učinili. Ako pak odbacuješ autoritet apostola, onda odbacuješ i autoritet Krista koji je apostole za to ovlastio.