- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Očito je da dogma o Božanstvu Hrista ne menja nečiji način života. To je jasno.
A ono što vodi u život jeste način života.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Očito je da dogma o Božanstvu Hrista ne menja nečiji način života. To je jasno.
A zašto si proročici Jeleni okrenuo leđa? Ona kaže da je Isus Bog, baš onaj isti koji se Mojsiju objavio iz plamtećeg grma?
I da jeste, opet vidimo da samo to verovanje nikoga ne čini pravednikom samo po sebi.
Potrebna ti je promena života kao i Nikodimu. Valja nam se nanovo roditi
Ako Isus nije pravi Bog, kako ćeš potkrijepiti i opravdati učenje Adventista sedmog dana, kako se Mojsiju na brdu Horeb riječima - "Ja sam koji jesam" - obratio sam Krist???
A sada ću ti pokazati kakav si ti notorni neznalica o svojoj 'proročici alkoholičarki'. Upravo je suprotno od ovoga što gore tvrdiš. Baš ti je proročica napisala i ustvrdila ovo od čega se ti ograđuješ "k'o kurva od nepoštenja". Evo ti pa čitaj :Ok, kada smo utvrdili da preko Elen Vajt ne dolazimo do dogme o Hristovoj Božanskoj prirodi, a pre svega preko Biblije, da li ja imam šta da kod drugih opravdavam?
Kako sad odjednom "i da jeste", a do jučer si se ponašao kao da si zamjenio Miroljuba Petrovića na mjestu "generalnog zastupnika EGW za Balkan i Transilvaniju", i k'o kakav junac ovdje tvrdio kako si ti jedini koji znaš i razumiješ što je EGW vjerovala i pisala. E vidiš, osim što si se pokazao kao "nadobudni junac", još jednom si se pokazao kao notorni neznalica, čak notorni neznalica po pitanjima učenja i pisanja 'proročice' Ellen White koja je tvoj idol i subjekt tvoje idolatrije. Evo, najprije ću te kratko podsjetiti na našu diskusiju o ovome prije par dana:
A sada ću ti pokazati kakav si ti notorni neznalica o svojoj 'proročici alkoholičarki'. Upravo je suprotno od ovoga što gore tvrdiš. Baš ti je proročica napisala i ustvrdila ovo od čega se ti ograđuješ "k'o kurva od nepoštenja". Evo ti pa čitaj :
Hristos je bio taj koji je iz grma na brdu Horiv progovorio Mojsiju govoreći: »JA SAM ONAJ KOJI JESTE… tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: koji JEST, on me posla k vama.« (2. Mojsijeva 3,14) (Ellen White, Čežnja vjekova)
Samo da ne odlazimo od suštine a to je da nam treba nanovo rođenje jer nikoga neće spasiti teologija o prirodi Hristovoj.
Ne bez vere u "Boga" Hrista(već vera u Hrista). Hristos ne znači Bog. Hristos je Spasitelj od greha.Tako je, treba nam nanovorođenje, koje bez vjere u Boga i Spasitelja Isusa Krista nije moguće.
Ne bez vere u "Boga" Hrista(već vera u Hrista). Hristos ne znači Bog. Hristos je Spasitelj od greha.
Nikakva teologija o Božanstvu to ne vodi
(mnogi tu teologiju imaju pa su najveći kriminalci...i nisu obraćeni, što je jasno da to ne menja) već predanje Hristu. Promena života.
Već sam ti na ovu glupost sugerirao da se poklopiš ušima i šutiš, osim ako ti nisi bezgrašan kao Bog.
Interesantan je on (Jovan) poznavalac (tačnije "poznavalac") Svetog Pisma, kada sebe bezgrešnim i pravednim prikazuje, a ne vidi ovo:
10 Reknemo li da nismo zgriješili,
pravimo ga lašcem
i riječi njegove nema u nama." Prva Ivanova poslanica 1, 6-10
Naravno, Jovan i njemu slični, imaju totalno drugačiji pogled na i shvatanje greha i grešnosti......