Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ništa ti razumeo Hrista nisi.

Ok, hajde da još jednom uporedimo to tvoje verovanje sa logikom.

Ti tvrdiš da Isus u ovim rečima podrazumeva da je verovanje u Njegovo Božanstvo ono što donosi oprost greha. Isus to ne podrazumeva. Prvo imaš problem sa izrazom "Ja jesam" koji po automatizmu tumačiš u kontektu Ja sam Bog...što ne znači. Isus izrazom Ja jesam podrazumeva nešto drugo tj. da je On taj koji je određen za Onoga koga Jevreji čekaju. Taj izraz je pogrešno interpretiran od učitelja kojima veruješ i čiju si interpretaciju usvojio.

Sa druge strane, Isus govori o opraštanju greha kao što vidimo. Ne o svom Božanstvu ili nebožanstvu već o opraštanju greha. Kada smo kod opraštanja greha tj. da neko bude učinjen pravednim tu nikakvu ulogu ne igra verovanje da je Isus Bog ili da nije. Kakve to veze ima sa opraštanjem greha? Nikakve.

U konkretnom primeru ću pokazati zašto je to tvoja zabluda:

Opraštanje greha ima veze sa suprotnim principom tj. pripisom pravednosti. Dakle, imamo greh-pravda. U tvom slučaju imamo suprotnost greh-verovanje u prirodu Hristuvu. To ne može imati veze jer opraštanje greha ima veze sa pravednošću a ne sa verovanjem u prirodu.

Kao kada bih ja rekao da ulična rasveta ima veze sa mojom novom jaknom koja je plave boje. Ne ulična rasveta ima veze sa strujom, i sa time nikakve veze nema moja plava jakna. Tvoj princip je upravo takav..ti bi ustvrdio da ulična rasveta ima veze sa time da li sam kupio crvenu ili plavu jaknu. Ne, ono nema veze sa mojom jaknom i njenom bojom već sa strujom. Dakle, ovde je isto. Praštanje greha može imati veze samo sa pripisom pravednosti Hristove. Ne sa verom u Njegovu prirodu.

Odakle ti ova vještina da ovoliko nalaprdaš, a ništa suvislo ne kažeš? 'Sori', ovo gore ti je zaista za 'onu stvar?. Ovo si pokupio i izvještio kod Miroljuba i kod Deretića.

Nego nisi se osvrnuo na ovo:

I daj mi kaži, kako je o ovome vjerovala i učila Ellen White? Je li Ellen White, jednako kao i ti ovdje sada, potpuno nijekala Isusovo božanstvo? Je li i za Ellen White, kao i za tebe, Isus samo čovjek? I na koncu, ako je po Ellen White Isus božansko biće, pa čak i sam Bog, nije li onda po tebi Ellen White lažna proročica, heretičarka "da ti mozak stane"??? Sad ćemo malo o svemu ovome.

Odgovori sada na ovo što te pitam za 'proročicu', a onda ću ja tebi lijepo pokazati što to znači Isusovo "Ja jesam". :)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odgovori sada na ovo što te pitam za 'proročicu', a onda ću ja tebi lijepo pokazati što to znači Isusovo "Ja jesam".
Slobodno ti navedi Elen Vajt. Prijaće posebno što je ti citiraš :)

Odakle ti ova vještina

Plastično sam ti pokazao samo kako povezuješ stvari koje nemaju veze jedna sa drugom.

Koliko sa uličnom rasvetom gde ja šetam ima moja nova jakna u plavoj boji a ne crvenoj ima toliko veze i spasenje od greha to da li neko prihvata dogmu o Hristovoj Božanskoj prirodi ili ne prihvata.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Šta ću. Moram što jednostavnije ne bi li ikako razumeo u čemu je osnova tvoje pogrešne postavke stvari.

Nadam se da ćeš ipak menjati svoj život kada shvatiš da ti sama dogama o Božanskoj ili nebožanskoj prirodi ne može ponuditi spasenje. Mi smo pozvani da manjamo svoj život, u skladu sa karakterom Hrista.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Odgovori na pitanje koje sam ti postavio. Dakle, reče ti da je za tebe Isus samo čovjek. Onda, ako je po Ellen White Isus neko božansko biće, ili čak i sam Bog, nije li onda po tebi Ellen White lažna proročica, heretičarka "da ti mozak stane"??? Kako vam se proročica tako "zaherezila". Ali, ako vam je proročica i utemeljiteljica sekte "Adventista sedmog dana" ovakva heretičarka, onda ti je i sekta "sinagoga sotonina", kako su vam se pioniri i utemeljitelji znali sektaški izražavati.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne znam. Ti ćeš je citirati i doneti sud. Ne bih ja tu ništa radio. Slobodno je citiraj i drago mi je kada je ti citraš. Posebno kada se slažeš sa njom.

Ja ne znam šta ćeš ti citirati od nje pa slobodno izvoli.

Citir'o si je ti, zar se ne sjećaš. Poziv'o si je da ti svjedoči kako je Isus Bog. A sada kad si ti dokazao da je Isus najobičniji čovjek i samo čovjek, kao na primjer tripo, proročica ti Ellen White ispade "turbo heretičarka", a onda je i sekta koju je ona osnovala "sinagoga sotonina".

Evo prilažem dokaze: ;)

"Otac je sva punina Božanstva. U Sinu je otkrivena sva punina Božanstva..Utešitelj..jeste Duh u svoj punini Božanstva" EGW 463, Special Testamonies, Series B, NO7, pp.62.63, 1905

To znamo da je tako jer Elena na drugim mestima govori o Hristu kao Bogu kao i Duhu Svetom kao punini Božanstva.

isto kao i Slapu napominjem i tebi da Elen Vajt govori o Hristu kao Bogu..to je nesumnjivo.

Evo, ti si ovdje lijepo pokazao i dokazao da ti je proročica vjerovala i tvrdila da je Isus Bog. A kako si ti po "najzadnjem osvjedočenju od Boga", tako tvrdiš, saznao da ovaj nauk o Kristu Bogu nije od Boga, nego od sotone, što ćemo s tvojom proročicom? I ne samo s njom, nego i s njezinom i tvojom sektom, vama subotarima. Jer, kad je ona, kao što ti ovdje pokazuješ i tvrdiš, naučavala strašnu herezu na koju je sotona ljude naveo na Nicejskom Saboru, onda ti je i sekta (subotarska) nužno 'sinagoga sotonina', kao i svi ostali otpadnici od Boga koji prihvaćaju pogansko Trojstvo i pogansko vjerovanje kako običan čovjek, ovdje Isus Krist, može biti Bog. Sad ćemo malo o ovim, važnim i interesantnim.

P.S. Jovane, znaš li otprilike kakav je odnos po broju, subotara koji prihvaćaju pogansko Trojstvo i vjerovanje da je Isus Bog, i vas drugih koji bi se mogli nazvati Nazarenima ili Arijancima?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo, ti si ovdje lijepo pokazao i dokazao da ti je proročica vjerovala i tvrdila da je Isus Bog.

"Otac je sva punina Božanstva. U Sinu je otkrivena sva punina Božanstva..Utešitelj..jeste Duh u svoj punini Božanstva" EGW 463, Special Testamonies, Series B, NO7, pp.62.63, 1905

Ok, ona ovde za Sina ne kaže da je Bog već da je u Njemu otkrivena sa punina Božanstva. Inače u Bibliji izraz "punina Božanstva" ne znači Božanska priroda već karakterni prikaz Boga. Pa bi njene reči za Sina ukazivale da je u Njemu otkriven Božanski karakter. To je sasvim u skladu sa Pismom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ok, ona ovde za Sina ne kaže da je Bog

Ali:

Jovan Prezviter je napisao(la):
To znamo da je tako jer Elena na drugim mestima govori o Hristu kao Bogu kao i Duhu Svetom kao punini Božanstva.

Jovan Prezviter je napisao(la):
isto kao i Slapu napominjem i tebi da Elen Vajt govori o Hristu kao Bogu..to je nesumnjivo.

Dakle, svjedočiš sam. Samo ne znam protiv koga, ili za koga. Za sebe ili za proročicu?

Natrag