Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire bracika ti si ovde dva puta istu tvrdnju izneo i ispravno ali vidiš da ptice ponavljačice to nemaju gde smestiti i uzalud vreme gubiš objašnjavajući o zakonu jer u Jeleninu čašu to ne staje.
Hvali Boga što ti otvori razum da ne budeš đak raznih okultista i da si uIsusu slobodan.
Kome je zakon pečat za život beži od takvog jer takan nepozna Boga niti silu Božju a milost još manje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To je Mire tvoj potpuni promasaj, nauka koju si usvojio od ljudskih filozofija.

Na nebu postoji zakon, i to jasno pise u otkrivenju na dva mesta, da Isus posreduje pred kovcegom zaveta u nebeskoj Svetinji u kome se nalaze originalne ploce sa ispisanih deset Bozjih zapovesti, i taj kovceg je Bog pokazao Mojsiju na gori kao model po kome ce napraviti zemaljsku Svetinju.

Na dva mesta samo i to u otkrivenju :)
To je simbolika Laodikeja, ne postoje ni kovceg ni svetinja niti se tamo vrsi neka sluzba.
Zamisli Isusa koji svaki dan posreduje neprestano u hramu, prilaze svoje telo kao platu za greh, moli se, curi mu krv, ranjen je.. itd..
Pa koliko bi on puta trebalo da umire? Biblija kaze da je on ''usao u svetinju TJ U SAMO NEBO''(kod Boga), i tamo prineo vrednost svoje zrtve ''JEDNOM ZA SVAGDA'' a ne da ''ulazi neprestano''...

Ja i jesam napisao da je zakon za ljude nakon pada u greh prilagodjen uslovima greha.
Zakon je dat za sva stvorena bica u kosmosu, samo sto je on prilagodjen zamaljskim uslovima u poredku greha.

Jeste ''PRILAGODJEN'' > a to znaci da ''MOZE BITI PROMENJEN''!
Ne mozes ti prilagoditi nesto sto ''je zapisano da se ne menja''. To dokazuje ''relativnost zakona'' i to isto pokazuje da "ZAKON NE SPASAVA''(jer za andjele vaze jedne a za ljude druge zapovesti), vec ''MILOST" spasava odnosno ''NASA ZELJA DA SLUZIMO BOGU" i to je ''blagodat''. To je ono sto Biblija uci.. Ti nista ne razumes.

Adam NIJE IMAO ZAKON, Avram NIJE IMAO ZAKON> on je ''slusao zapovesti'' u smislu kao kad bi ti Bog rekao: ''Idi i kupi veknu hleba'' > to je ''zapovest'', mozda smesna i nerazumna, ali Bog hoce da ga slusamo, da ne budemo kao satana da mu se protivimo.. Ne postoje zacrtane i zapisane zapovesti na nebu, vec smo mi ljudi duzni drzati zapovesti kao ''smernice'' zbog rdjavog karaktera, dok andjelima one ne trebaju, jer oni prirodno naginju da slusaju Boga i postupaju po njegovoj volji.. Tako trebamo i mi, ali dok to ne budemo u stanju za nas vaze zapoveti..
Isus je dosao da ukaze na Duhovno znacenje tih zapovesti i njihov smisao, te obnovi Bozje oblicje u nama, koje smo izgubili..

Lucifer pa time i njegovi andjeli su prekrsili SVE Bozje zapovesti iz dekaloga, a evo i kako:

1. LUCIFER JE PREKRSIO PRVU ZAPOVEST JER JE SEBE PROGASIO BOGOM, I DEMONI GA TAKO TRETIRAJU.
2. PREKRSIO JE DRUGU ZAPOVEST JER JE STVORIO SEBE KAO KOPIJU BOGA I POZELEO DA MU SE LJUDI I NEBESKA BICA KLANJAJU.
3. PREKRSIO JE TRECU ZAPOVEST JER JE UZEO BOZJE IME KAO SVOJE NAZVAVSI SE BOG.
4. PREKRSIO JE CETVRTU ZAPOVEST JER JE KAO STVORENJE PONIZIO TVORCA I SEBE PROGLASIO TVORCEM.
5.PREKRSIO JE PETU ZAPOVEST, JER NIJE ISKAZAO POSTOVANJE PREMA SVOM NEBESKOM OCU, VEC JE SEBE PROGLASIO OCEM.
6. PREKRSIO JE SESTU ZAPOVEST JER JE UCINIO DUHOVNO UBISTVO, KAKO BOGA SVOJIM RECIMA I NEPOSTOVANJEM, TAKO I LJUDE OD ADAMA DO DANAS, NAVODECI LJUDE DA SAMI KRSE OVU ZAPOVEST I DA SE UBIJAJU.
7. PREKRSIO JE SEDMU ZAPOVEST, JER JE UCINIO DUHOVNU PRELJUBU, ODREKAVSI SE BOGA I VELICAJUCI SEBE DA JE BOG, I TRAZECI DA MU SE KLANJAJU, I TAKODJE NAVODECI DRUGE NA OVU VRSTU PRELJUBE, ALI I STVARNU FIZICKU PRELJUBU.
8. PREKRSIO JE OSMU ZAPOVEST JER JE UKRAO BOGU TITULU BOGA, I OVAJ SVET KOJI JE U NJEGOVOJ VLASTI.
9. PREKRSIO JE DEVETU ZAPOVEST OSUDJUJUCI BOGA, KAO I LJUDE, I IZNOSECI NEISTINE I LAZNA SVEDOCANSTVA, CIME JE OBMANUO PRVO TRECINU ANDJELA, A POTOM I PRVE LJUDE - ADAMA I JEVU ( sto je poosebno izrazeno i ovde na forumu od pojedinaca nadahnutih sotonskim duhom ).
PREKRSIO JE DESETU ZAPOVEST JER JE POZELEO ONO STO JE BOZJE, BOZJU TITULU I AUTORITET, KAO I VLASNISTVO NAD BOZJOM TVOREVINOM.

Ko kaze da on nije prekrsio zapovesti??? On Jeste prekrsio zapovesti, ali sa ljudskog gledista ''zapovesti''(jel mi nismo u stanju da drugacije razumemo sta je on uradio, pa su nam dati propisi kao ''smernice'', da uporedimo sta je ispravno a sta nije. To bi trebali da budemo u stanju da shvatimo samo prirodno, ali nismo, jer smo izgubili tu sposobnost zbog greha, zato nam je Bog dao zapovesti kao ''vaspitaca''(ili upravitelja), da nas cuva dok ne dodje Hristos, koji taj zakon Duhovno afirmisao, nanovo nas rodio, te promenio nas karakter da budemo u stanju shvatiti Duhovni znacaj zakona i razlog njegovog davanja. A razlog je da ''nas odgaja'' da nas ''cuva'' i ''vodi do Hrista'' a posle toga vise nije potreban, jer u Hristu imamo sve i promenjen karakter..
U sustini, ne postoji zakon Laodikeja, vec postoji poslusnost ili ne poslusnost Bogu i protivljenje njemu..
To je greh koji je ucinio i satana...

Da te pitam:
Koliko je Adam imao zapovesti???
JEDNU JEDINU!

Naravno da je covek stvren po slici Bozjoj, da se ponasa po savesti koja je u njemu, ali kada je covek srusio otpor savesti i pao u greh - Bog je morao da mu da svoj pisani zakon, posebno nakon Adama - u vreme Mojsija, da bi se on sacuvao za druge generacije, a pre Mojsija ljudi su ziveli znatno duze, i po 900 godina, i znanje o Bogu i moralni principi su se prenosili usmenim putem sa Generaciju na generaciju.

Pa o tome ti i pricam. O tome i Biblija uci, zakon je dat ''da nas vodi do Hrista'' a nakon Hrista ''nismo vise pod zakonom''.
Mi prirodno treba da budemo u stanju da sve zapovesti vrsimo, ali mnoge od tih zapovesti su bile date da nas ''vaspitaju'' i da izgrade nas karakter. Tako je i subota data iz razloga da nas priblizi Bogu..
Andjelima ona nije potrebna(niti je drze), niti je nama ona danas potrebna osim u smislu da nas uci postovanju Boga, te da izgradi nasu zahvalnost , ljubav i cenjenje prema njemu.. Ako to imamo, ona nije ni neophodna..

Sad ces ti reci da je jedan adventista koji subotom ide u crkvu, i posvecuje jedan jedini dan Bogu ispravniji od onoga koji je svaki dan u Bozjem hramu i hvali ga dan i noc??? Zasto je jedan dan svetiji od drugih dana???
Tako nije na nebu Laodikeja, Bog se slavi svakoga dana...

Ti kazes da je sve u savesti, i u pravu si, jer covek je stvoren da se ponasa po savrsenoj moralnoj savesti koja je u njemu, i da ne gresi.

Sada imam jedno pitanje...

Sad razmisli, kakav je to Bog koji daje promenjivu savest, i principe cije krsenje je u jednom trenutku greh, a u drugom nije greh.

Laodikeja, savest jeste data da vodi coveka i kroz nju je usadjen princip ispravnog i pogresnog.
Ali upravo ''promenjljiva savest'' pokazuje ono sto tvrdim, da je ta savest ''ostecena'' zbog greha i da je potrebno da se ona obnovi, a obnavlja se novorodjenjem i Bozjim Duhom..
Jednom tako obnovljena savest postaje savrseno poslusna Bogu i ne trebaju joj zapovesti, postaje sposobna da sama razlucuje o ispravnom i pogresnom, kako se u kojoj situaciji nadje tako i postupa, takav covek ne moze pogresiti...

''Slovo zakona'' nije dovoljno, jer ''nije prilagodljivo'' to je ''spoljasnji zakon'', a Pavle govori o ''unutrasnjem zakonu''..
Kada bi postojao ''spoljasnji zakon'' onda bi mi uvek gresili, jer u zavisnosti kako ''tumacimo slovo''(svojim umom) tako bi i postupali, ali ako je ''zakon ZIV- u srcu'', onda se takav covek savrseno prilagodjava raznim okolnostima. Na primer: Jedna zapovest koja uci: ''ne lazi'' se moze u odredjenim okolnostima promeniti u ''slazi da bi zastitio zivot'', a znamo da se tako menja i u Bibliji(mogu ti dati i primer).. To je Hristos dosao da obnovi u nama, glas savesti i Bozji karakter...

Problem je sto vi gledate samo na ''spoljasnji zakon'' a on nije unutra u vasem srcu, pa se cudite kako se slovo moze menjati... Zato ne razumete ni subotu, zato nista ne razumete...
Ti ces tvrditi da imas sve upisano u svom karakteru, ali se primecuje suprotno..

Na kraju, ti pogresno shvatas dve zapovesti koje je Isus dao, a koje glase: "Љуби Господа Бога свога свим срцем својим и свом душом својом и свим умом својим и свом снагом својом, i Љуби ближњега свога као самога себе"
Isus je rekao za ove dve zapovesti - da se u njima ispunjava sav zakon deset zapovesti.

:) Ne nije. Rekao je ''O ovim dvema zapovestima VISI SAV ZAKON I PROROCI'' a mislio je na kompletnu Toru.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da li onaj ko drzi te dve zapovesti krsi neku zapovest iz deset zapovesti ( osim Subote, jer znam da smatrate da nju ne treba drzati ), i koju?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Isus je bio subotar.

Luka 4,16I dođe u Nazaret gdje bješe odrastao, i uđe po običaju svome u dan subotni u zbornicu, i ustade da čita.

Pavle bio subotar.

Djela apostolska 17,2I Pavle po običaju svome uđe k njima, i tri subote razgovara se s njima iz pisma,

I ostali.

Luka 23,56 Vratii se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu.

Da li je subota samo za Jevreje?

Marko 2,27 I govoraše im: subota je načinjena čovjeka radi, a nije čovjek subote radi.

Kada je Isus bio u grobu i počinuo? Pa u subotu. I mi trebamo da počinemo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li onaj ko drzi te dve zapovesti krsi neku zapovest iz deset zapovesti ( osim Subote, jer znam da smatrate da nju ne treba drzati ), i koju?

A da li onaj koji drzi "samo deset zapovesti" , krsi neku od zapovesti i koju???

Kako ne shvatas poentu?

Tora uci da je "homoseksualnost" greh, a koja od deset zapovesti to brani???

Odgovor je: NIJEDNA!

A zamisli, Bog je zbog te zapovesti(koja je van 10) unistio sodomu i gomoru!

Znaci "izdvajati" bilo sta iz Tore je pogresno, vec je potrebno "kompletno sagledavanje".
ZAKON JE NEDELJIV!

Isus ne kaze da su te dve zapovesti "zamena" vec "temelj" zakona. Isus nista ne izdvaja iz Tore, vec "upucuje na duh zakona" i njegov smisao. A sustina je u ovim dvema zapovestima.

One su temelj na kojima Bog zasniva sve ostale zakone. One su u karakteru svakog bica na nebu.. A ostali zakoni su dati coveku kao dopuna, zato sto su njemu zbog oslabljene savesti potrebne "dodatne smernice", pa mu kaze "uradi to, nemoj ovo, ne opipaj.. ne okusi..." jel on nema osecaj za ispravno..

Pavle kaze da sve to "upotrebom propada"..

Sve te dodatne "smernice" kao i onih deset su date da ga "vode" do Hrista, i dotle je covek bio pod "vaspitacem", a nakon toga Hristos dolazi, Svetim Duhom menja njegov karakter, pa coveku vise ne trebaju te "dodatne zapovesti" jer savrseno razume smisao..

To je za one koji su nanovo rodjeni.

Hristos je dosao kao svrsetak zakona.
Ali vi to poricete, ne razumete sta je on ucinio..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tu je poenta.

Rec Bozja kaze "OVDE JE TRPLJENJE SVETIH KOJI DRZE ZAPOVESTI BOZJE I VERU ISUSOVU"

Dakle, zapovesti Bozje su deset zapovesti, a vera Isusova je sve ono sto je ucio Gospod Isus dok je bio na zemlji.
Jedno drugo ne iskljucuje, vec se potvrdjuje.

Ponovicu pitanje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tu je poenta.

Rec Bozja kaze "OVDE JE TRPLJENJE SVETIH KOJI DRZE ZAPOVESTI BOZJE I VERU ISUSOVU"

Niko ne spori zapovesti. Mi ovde pricamo o "sustini zakona". A sustina i "temelj" svih zapovesti su one dve, sve druge proizlaze iz njih A NE IZ DESET ZAPOVESTI!

To je rekao Isus.

A ja sam to lepo pokazao primerom, gde deset zapovesti nigde ne zabranjuju homoseksualnost, a to je GREH!

Odgovori mi zasto dekalog ne zabranjuje: "homoseksualnost, incest, pogrdni govor i sl..?

Zar je to dozvoljeno???

Dakle, zapovesti Bozje su deset zapovesti, a vera Isusova je sve ono sto je ucio Gospod Isus dok je bio na zemlji.
Jedno drugo ne iskljucuje, vec se potvrdjuje..

KAKO TO MOGU BITI DESET ZAPOVESTI KAD SE TAMO NE BRANI HOMOSEKSUALNOST???

Odakle uopste apostolima ideja da zabrane homoseksualnost, jel iz dekaloga???

Ponovicu pitanje.

Odgovori na moja pitanja prvo, ja sam tebi na to odgovorio, sto ponavljas? Hoces precizan odgovor?

KRSI ! UVEK CE PREKRSITI AKO IZDVOJI IZ NJEGA NEKOLIKO ZAPOVESTI A OSTALO ZANEMARI. ZAKON JE CELOVIT "TORA" I ISUS NIJE IZDVOJIO NISTA..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odgovorio sam.

Homoseksualizam je vec osudjen u starom zavetu, a potvrdjeno u novom.

Sve sto nije deo deset Bozjih zapovesti spada u veru Isusovu, ili ono sto su ucili Hristos i apostoli, i jedno drugo ne iskljucuje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Odgovorio sam.

Homoseksualizam je vec osudjen u starom zavetu, a potvrdjeno u novom.

Sve sto nije deo deset Bozjih zapovesti spada u veru Isusovu, ili ono sto su ucili Hristos i apostoli, i jedno drugo ne iskljucuje.

Sad si potvrdio NEDELJIVOST ZAKONA!
Zar ne vidis da si kontradiktoran?

Izdvajas dekalog i onda kazes citiram: "sve sto nije u dekalogu je ucenje Isusa i apostola i SZ"

ZAR JE ONDA DEKALOG SAM SEBI DOVOLJAN AKO MU TREBA DODATI???

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
10 Božja zapovest osuđuje grešne misli. Grešne želje!

Sveti Duh utiče na savest svakog čoveka koji se rodio na planeti.

Joh 1:9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.

Natrag