Da li slaviti subotu ili nedelju

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Svako će na kraju stati pred Tvorca i odgovarati za svaku reč.

Mat 12:30 Koji nije sa mnom, protiv mene je; i koji ne sabira sa mnom, prosipa.
Mat 12:31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.
Mat 12:32 I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom.
Mat 12:33 Ili usadite drvo dobro, i rod njegov biće dobar; ili usadite drvo zlo, i rod njegov zao biće; jer se po rodu drvo poznaje.
Mat 12:34 Porodi aspidini! Kako možete dobro govoriti, kad ste zli? Jer usta govore od suviška srca.
Mat 12:35 Dobar čovek iz dobre kleti iznosi dobro; a zao čovek iz zle kleti iznosi zlo.
Mat 12:36 A ja vam kažem da će za svaku praznu reč koju kažu ljudi dati odgovor u dan strašnog suda.
Mat 12:37 Jer ćeš se svojim rečima opravdati, i svojim ćeš se rečima osuditi.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Isa 55:6 Tražite Gospoda, dok se može naći; prizivajte Ga, dokle je blizu.
Isa 55:7 Neka bezbožnik ostavi svoj put i nepravednik misli svoje; i neka se vrati ka Gospodu, i smilovaću se na nj, i k Bogu našem, jer prašta mnogo.
Pa to vam i govorim ali vi opet trčite za masonima i prevarantima pa onda i vi sami takvi ispadate nudeći njihov otrov,samo taj stih primenite praktično i sve je rešeno.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kao što svi možete da vidite postoje hrišćani koji hoće da poštuju IV Božju zapovest.

Moji je drže milenijumima i ne pomože im zakon već ih osudi.

Oni hoće da žive po svojoj savesti. I trude se da drugima prenesu spasonosnu istinu o svome Tvorcu i Njegovom zapostavljenom zakonu.

Vi prvo NEMATE SAVESTI jer savestan čovek neće druge vući pod osudu već Hristu.
Drugo,vi NEPOZNATE BOGA jer da Ga znate u Njega bi se krstili i Njemu duh svoj predavali.
Treće,SVE BOŽJE REČI SU ZAKON nauči bar to.

Oni koji neće da poštuju IV Božju zapovest, ne moraju da je poštuju. Bog ne primorava ljude da moraju da ga vole ako oni neće da ga vole.

Prevariše nas apostolida se Kornelije pagan spasi i onaj stražar u tamnici jer nisu držali subotu niti se obrezaše,dobro je da vas imamo tu da nam to pokažete kako se zakonom opravdava a Isusova krv je kolateralna šteta koja bez održanja zakona nema snagu.

Ako smatrate da nismo u pravu, u redu.

ZNAM da niste u pravu i da ste lažn proroci i lažni učitelji jer tako Biblija kaže.

Ljudi koji budu hteli da poštuju svoga Tvorca oni će prihvatiti IV Božju zapovest.

Rekoh ja da Kornelije i stražar nisu spašeni kao ni apostoli niti njihovi očevi jer ne održaše zakon.

Svi će ljudi na kraju čuti istinu. I svi će se opredeliti za jednu ili drugu stranu.

Vi ste je čuli ali nestaje u vas.Opredelili ste se za vešticu koja vas žomglira i vi drugima nudite Orionski okultizam a to vernima NE TREBA,

Adventisti Sedmog dana imaju misiju da odnesu trostruku anđeosku vest svim ljudima. I mi to radimo.

Moram te sad zgrabiti za rep da mi ne pobegneš slušam odgovor na pitanje KAD SE ISPUNJAVA DRUGA AĐEOSKA VEST I NAD KIM I KAD JE TREĆA POČELA JEL ONA IDE POSLE DRUGE?

A Sotona ima misiju da spreči da ljudi čuju trostruku anđeosku vest. I zato on iznosi otrovno vino (lažno opravdanje) kroz Vavilon veliki...

Tačno samo da proverimo igra li se neko tim porukama kao recimo Orionski đaci i uhvatimo vas ponovo u laži.

... i kroz sve njene ćerke kurve (sve lažne religije) koje se ujedinjuju sa ženom kurvom.

EEEEEJ,polako kume,daj nam citat kumašine iz Otk. gde piše da je ta bludnica crkva?

KONTEKST KAŽE DA LAŽEŠ evo čuj šta je i ko je Vavilon i žena:
17:18 I žena, koju si video, jeste grad veliki, koji ima carstvo nad carstvima zemaljskim

Čovek se sam opredeljuje po svom nahođenju. Može da uvidi istinu. Može da se pokaje. Može da prihvati da poštuje svoga Tvorca poštujući IV Božju zapovest. Ali može i da odbaci poslušnost.

A može i besomučno da laže i kipuje gomilu smeća bez da povuče vodu i izvine se.

U tom slučaju kada čovek svesno odbacuje poslušnost svome Tvorcu, on je sam sebi presudio.

Zato i imaš takav pseudonim.

Kome još treba taj plagijat pun gluposti?

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Rev 13:7 I dano joj bi da se bije sa svetima, i da ih pobedi; i dana joj bi oblast nad svakim kolenom i narodom i jezikom i plemenom.
Rev 13:8 I pokloniše joj se svi koji žive na zemlji kojima imena nisu zapisana u životnoj knjizi Jagnjeta, koje je zaklano od postanja sveta.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Nedeljni zakon dolazi...

Svako će pokazati na čijoj je strani.

Ko voli Tvorca više nego svoj život, svedočiće pred ljudima i anđelima o svojoj veri. Neće se odreći kada treba dati život. A trebaće da se položi život za pogaženi zakon Tvorca neba i zemlje.

Gde je ljubav svih onih koji govore da vole Tvorca?

Pokazaće se u progonstvu mrskih im subotara! Baš kao što to danas rade. Tada će biti još gore!

Mat 24:9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mog radi.
Mat 24:10 I tada će se mnogi sablazniti, i drug druga izdaće, i omrznuće drug na druga.

Poslednja Bitka - hrišćanski film o poslednjim događajima

Pronaći će takvi da subotari nisu verni ljudi. Pronaći će oni grehe svakoga...

Jedino ljubav Isusa Hrista čisti svakog pokajanog grešnika koji se kaje.

Rom 8:33 Ko će optužiti izbrane Božije? Bog koji pravda?
Rom 8:34 Ko će osuditi? Hristos Isus koji umre, pa još i vaskrse, koji je s desne strane Bogu, i moli za nas?
Rom 8:35 Ko će nas rastaviti od ljubavi Božije? Nevolja li ili tuga? Ili gonjenje? Ili glad? Ili golotinja? Ili strah? Ili mač? Kao što stoji napisano:
Rom 8:36 Za Tebe nas ubijaju vas dan, drže nas kao ovce koje su za klanje.
Rom 8:37 Ali u svemu ovome pobeđujemo Onog radi koji nas je ljubio.
Rom 8:38 Jer znam jamačno da ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sile, ni sadašnje, ni buduće,
Rom 8:39 Ni visina, ni dubina, ni druga kakva tvar može nas rastaviti od ljubavi Božije, koja je u Hristu Isusu, Gospodu našem.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sud Narodima, ne treba ti nama da prezentujes ucenje adventista po pitanju subote i njihovo tumacenje o zigu zveri..

Mi to dobro znamo.

Niti treba da nas plasis pricama "o casu suda njegova" i spomenom 1844.

Mi to dobro znamo sta ucite, i upravo zato i vodimo ovu diskusiju, da bi pokazali da to nije istina.

Dakle, ili ces ti ucestvovati sa nama u raspravi, i dokazati da je vase ucenje o suboti zasnovano na bibliji, ili ces zanemarivati sve sto pisemo i "osudjivati nas da smo se mi pobunili protiv Boga i protiv njegove subote" te da "mrzimo adventiste"..

Odluci sta ces ciniti, ali znaj da niko tvoje postove tipa "bez subote nema spasenja" nece uzimati u obzir bez dokaza.

Ovo je forum religije, gde se vodi rasprava i "dijalog" a ne "monolog".

*Laodikeja, izbegao si da mi das odgovor na pitanje, sto je znak da odgovor nemas, i to je u redu.. Necu te ja gnjaviti sa tim na forumu, meni nije cilj nekoga pobediti ovde i osramotiti, vec da covek upozma istinu. A ako si iskren, onda ces lepo proveriti sve i videces da sam u pravu, sto se iskreno nadam da ces uciniti...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Koje pitanje?

Ako mislis na ono o Hristovom pominjanju nekih propisa gradjanskog zakona u propovedi na gori, ja sam na to odgovorio, ali ne znam da li ti citas moje komentare.

Evo odgovora sa odredjenim dodatcima.

"Tacno da on u propovedi na gori pominje odredjena pravila gradjanskog zakona ( oko za oko i zub za zub, i slicno ), ali da bi ukazao da su ti gradjanski zakoni bili dati Izrailju u odredjenom istorijskom vremenu i okolnostima i okruzenju u kome je taj narod ziveo., a sa druge strane da bi ukazao da se u tom pogledu tih gradjanskih zakona primenjuje princip ljubavi.
Za razliku od toga - on ne samo da nije ukinuo ili izmenio deset zapovesti - vec ih je nadogradio, i prosirio njihove zahteve.

Zato sam napomenuo, da se ostala vrsta zakona ne moze uporediti sa deset zapovesti i staviti u isti kos sa njima, jer su deset zapovesti od opste ljudskog civilizacijskog znacaja za sve ljude u svim vremenima, i Hristos ih je potvrdio u novom zavetu.

Preporucujem da proucis malo bolje temu koja se bavi ispunjenjem starozavetnih elemenata u novom zavetu, a za to bih ti preporucio neku od knjiga koje obradjuju ovu temu, poput "Hristovo slavno delo pomirenja" od Mirka Golubica, ako je jos uvek ima u nekoj Adventistickoj knjizari"

U vezi ovoga pomenuo bih samo jednu vrlo bitnu pojedinost koja pokazuje da zakon deset zapovesti nisu uklonjene u novom zavetu, i da su ih apostoli smatrali kao posebnim i vazecim za Hriscane kao jedno od merila pravde.

Naim, apostola Pavle pisuci Hriscanima u Efesu, kaze sledece:

"Deco! Slušajte svoje roditelje u Gospodu: jer je ovo pravo.
Poštuj oca svog i mater: ovo je prva zapovest s obećanjem:
Da ti blago bude, i da živiš dugo na zemlji" ( Efescima poslanica 6. 1 3 )

Ovde vidimo da apostol citira jednu od deset Bozjig zapovesti, i kaze:
"Poštuj oca svog i mater: ovo je prva zapovest s obećanjem"

Ako su deset zapovesti ukinute od strane Isusa Hrista, zasto bi onda aposto Pavle citirao uopste jednu od tih zapovesti, i jos naglasavao da je to "PRVA ZAPOVEST U SKLOPU DEST SA OBECANJEM"

Ako je kao zamena za deset zapovesti Isus dao neki svoj zakon, zar onda on ne bi trebao da citira neku svoju zapovest sa gore blazenstva, ili nekog drugog mesta gde je ucio - koja je "prva zapovest za Hriscane u novom zavetu sa obecanjem"?

Ne, mi vidimo da apostoli ukazuju na desrt zapovesti Bozjih, citiraju ih, potvrdjuju, i objavljuju ih kao merilo pravde u novom zavetu.

Mire, ja ne mogu da budem u zabludi i da ucim pogresno, jer sve sto sam primio iz biblije - mene je u to Gsspod licno osvedocio, i da Adventisticka crkva ima potpuno ispravno biblijsko ucenje.

Ono sto ja verujem nije moje ili proizvod mojih misljenja, vec iz biblije, i ono sto mi je Gospod licno otkrio.

Nemas potrebe da me savetujes da proveravam, jer ja znam celu bibliju jer je proucavam vec 23 godine, i sve sam vec proverio, isproucavao, molio se, sagledavao istinu u svim postojecim kontekstima, i primao osvedocenje od Boga za svaku tacku vere.

Moje utvrdjenje u ovoj istini je potpuno, u reci, i u iskustvu licnog osvedocenja, i u zajednice sa Bogom.

On me je takodje osvedocio da su sva druga ucenja drugih crkava potpuno pogresna, odnosno - da imaju malo istine sa puno zabluda, i da je Adventna istina ono sto treba da se objavi svim ljudima neposredno pred Hristov drugi dolazak, i to je misija koju je Bog dao svojoj crkvi iz kog razloga je podignuta i postoji.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Neću postaviti 1000 pitanja već samo jedno tebi sad i ovde:
Kako to da Jovan u 11 gl.Otk.kaže da će iz usta SVEDOKA-PROROKA izaći oganj i spaliti neprijatelje a ono se desilo obrnuto pa neprijatelji revolucionari spalili proroke?

Neko je zbunio zavesu i pogađačica plagijator se spustila.

Đes ba SUDIJA,čeka te pitanje iznad od ranije znaš li odgovor?

Natrag