Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
"Vestica sa kristalnim zubima", podseca me na neciju viziju i ova sliak me podseca na jednu osobu.
Na ciju viziju, Taramaninu?
Oduvek sam se pitao sta mu to znaci "vestica sa kristalnim zubima"...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
"Vestica sa kristalnim zubima", podseca me na neciju viziju i ova sliak me podseca na jednu osobu.
Poenta je u kristalnim zubima, mozda neka vrsta providnosti i lazi, nesto tako koliko bih ja zakljucio.Na ciju viziju, Taramaninu?
Oduvek sam se pitao sta mu to znaci "vestica sa kristalnim zubima"...
Tacno, a vi opet 80% zakona ne ispunjavate u ispunjenom obliku.Da li je Isus ukinuo Zakon i proroke?
Matej 5,17"Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti.
Naravno subota kao i obrezanje i zrtvovanje i svi zakoni su vazili do Hristove smrti, posle nje oni su ispunjeni i imaju novo znacenje i oblik, On sam je direktno dao drugaciji oblik braka.Prvi Isusovi sljedbenici drže subotu?
Luka 23,56Vrativši se pak pripraviše mirise i miro; i u subotu dakle ostaše na miru po zakonu.
Rekli su im to zato sto su oni prvo gde god sus tizali propovedali rec Boziju jevrejima u sinagogama gde je okupljanje bilo subotom.Jel pagani hoće da dođu u subotu da čuju propovijed?
Djela apostolska 13,42 Na izlasku su ih molili da im iduće subote o tome govore.
On ju je pre svega i preobrazio u nedelju ispunivsi zakon.Ko je Gospodar subote?
Matej 12,8Jer je gospodar i od subote sin čovječij.
Tacno, a vi opet 80% zakona ne ispunjavate u ispunjenom obliku.
Naravno subota kao i obrezanje i zrtvovanje i svi zakoni su vazili do Hristove smrti, posle nje oni su ispunjeni i imaju novo znacenje i oblik, On sam je direktno dao drugaciji oblik braka.
Rekli su im to zato sto su oni prvo gde god sus tizali propovedali rec Boziju jevrejima u sinagogama gde je okupljanje bilo subotom.
On ju je pre svega i preobrazio u nedelju ispunivsi zakon.
Spominje se i u Postanku uzmi original Postanak 2,3. Zato i jeste blagoslovljen 7. dan. Kome je posvećen? Pa ljudima, nije Bog samom sebi posvetio 7. dan.
Zato i jeste u 4. zapovijesti spomenuto stvaranje.
Isus nije ukinuo moralni, a ceremonijalni jeste.
Da li je Isus ukinuo Zakon i proroke?
Matej 5,17"Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti.
Gdje piše da je subota važila do smrti. Vidiš da je važila i poslje ljude drže subotu poslje smrti.
I 70. godine.
Pa što ih Pavle nije uputio na nedelju. Objašnjenja su ti ekstra.
Još da dokažeš. A da zaobišao si da je subota radi čovjeka.