Da li slaviti subotu ili nedelju

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nije lijepo koristiti uvredljive izraze, ali što s onima koji iznose notorne neistine s namjerom da optuže i nasrnu na dostojanstvo drugih?
Jednostavno. Kulturnije je, civilizovanije i na kraju inteligentnije, ne upotrebljavati u takvim slučajevima izraze: Lažov. nego softiciranije izraze koji to isto znače, - ako se to baš mora reći. S druge strane, moje je mišljenje da treba biti vrlo oprezan kada se neko kvalifikuje lažovom, jer nečija uvjerenja nisu laži za onoga koji tako vjeruje. I na kraju, baš je lijepo čitati vaše rasprave, među kojima ima zaista kvalitetnih tekstova..., sve dok se ne pojave uvrede koje obezvređuju tu kvalitetu i svode je na prosječnost uličarske svađe.
Kako znas u kojima su uvrede?
Namirišem ih! To je dugogodišnje iskustvo....

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Jednostavno. Kulturnije je, civilizovanije i na kraju inteligentnije, ne upotrebljavati u takvim slučajevima izraze: Lažov.
Pa ja sam Hrista sarkasticno nazvao lazovom.
nego softiciranije izraze koji to isto znače, - ako se to baš mora reći. S druge strane, moje je mišljenje da treba biti vrlo oprezan kada se neko kvalifikuje lažovom, jer nečija uvjerenja nisu laži za onoga koji tako vjeruje.
Neko ne veruje u cinjenice, oni izvrcu Istoriju, a ne religiju, bave se istorijom koja se vodi cinjenicama, kad je u pitanju tumacenje tu je moguca manipulacija, ali kad je u pitanju istorija onda su u pitanju cinjenice.
Namirišem ih! To je dugogodišnje iskustvo....
Namirisati uvrede, a ne citati sve tekstove bi bilo zapanjujuce, ili pak znas do kog je dela rasprava stigla pa ocekujes uvrede.Cinjenica jeste da da oni ne citaju ceo tekst vec iznose stvari u koje slepo veruju i imaju alergiju na argumente, psotavis im pitanje akos te crkva Hristova zasto vas ne gone?
Oni izbegvaju da daju odgovor, isto tako izbegavaju da daju odgovor na pitanje kako je nas kanon bogonadahnut(jer su ga preuzeli) ako smo otpadnici?
Oni zaobilaze razgovor i lupaju gluposti.

Natrag