Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Sam dogadjaj vaskrsenja ima za coveka duhovni smisao, jer je to zalog naseg vaskrsenja u poslednji dan.
Ipak - odvojiti dan u kome ce se ono slaviti, i ako ne postoji ni jedna zapovest o tome, i jos pravdati ukidanje Bozje zapovesti o Suboti time sto je navodno zamenjena nedeljom - nema nikakve veze sa Bogom.

To predstavlja anarhiju, jer ako je ljudima data sloboda da na svoju ruku i svojom voljom uvode praznike, obcaje, i sto sta drugo - izmisljajuci im duhovni smisao, onda je to nesto sto stvarno nema veze sa Bogom, i u tome se vidi da li jednu zajednicu vodi Bog, ili je ona sazdana na ljudskoj reci i navodnoj slobodi da cini sto hoce.

Dakle - pravi biblijski Hriscanin sagledava duhovni smisao vaskrsenja i ima veru u Hristov dolazak i vaskrsenje mrtvih, ali ne postujuci dan koji je uspostavio covek, vec kroz zivu zajednicu sa Bogom i poslusnoscu zapovestima on se priprema za Hristov drugi dolazak.

Licno smatram da je praznovanje nedelje najveca uvreda za Boga, jer je ona simbol protivljenja Bogu time sto je zauzela mesto koje pripada danu koji je Bog odredio kao svoj dan.
Ona je zig antihristov i simbol otpada od Boga i njegove reci.
Ako je dan vaskrsenja Hristoovg po tebi antihristov.......

Didahi, napisa od strane nekog od apostola pre nekih NZ knjiga, nije usao u kanon jer se pisac nije potpisao, inace nadahnut je kao i sve knjige kanona i on svedoci o psotovanju Nedelje.Subota niej dan Boziji vec dan coveciji, nedelju nije uspostavio covek vec Hristos svojim vaskrsenjem, a apostoli su to potvrdili, nedelja nije dan odmora, dan odmora je nestao, od zakona mojsijeva kako pise u Delim 15. glava samo 3 stvari su neophodne za spasenje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ako je dan vaskrsenja Hristoovg po tebi antihristov.......

Dan vaskresenja uopšte ne spada u moralni zakon pa prema tome nije mjerilo poslušnosti Bogu. Taj dan je prorečen i svetkovao se u okviru Pashe kao praznik prvih snopova. Nedelja jeste dan boga Sunca i žig zvijeri.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hristos nije vaskrsao radi dana, vec radi toga sto njega kao onoga koji nije ucinio ni jedan greh - sveze smrtne nisu mogle da zadrze u grobu, i sto je to bio deo plana spasenja, i sto je njegovo vaskrsenje zalog naseg vaskrsnja.

Hristos ni apostoli nisu uspostavili nedelju na mesto Subote, to u bibliji ne postoji.

To nije samo antihristov dan, to je dan koji je planski uspostavio sam Lucifer u obredno ritualnoj praksi obozavanja sunca kao Dies solis, i potom taj dan preneo u odpalu crkvu posredstvom laznih apostola i ucitelja koji su pisali svasta u svojoj pameti - ne pitajuci Boga nti se pridrzavajuci biblijskog principa po kome je rec Bozja sama sebi dovoljna d\ odredjuje sta treba ciniti, i jer je znao da je samo ispunjavanje svake pravde pred Bogom prihvatljivo, i zato je napravio rupu u zakonu - ukinuvsi jednu od Bozjih zapovesti, odnosno Subotu.

Te tri stvari potrebne za spasene su upravo 1. vera u Hrista 2. ljubav iz koje proizilazi pod 3. poslusnost Bozjim zapovestima.. ne zapovestima ljudskim -vec Bozim.

To je jasna biblijska nauka.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Dan vaskresenja uopšte ne spada u moralni zakon pa prema tome nije mjerilo poslušnosti Bogu. Taj dan je prorečen i svetkovao se u okviru Pashe kao praznik prvih snopova. Nedelja jeste dan boga Sunca i žig zvijeri.
I subota je dan nekog boga samo ne mogu da se setim kog, svi dani su dani nekog boga, a bog sunca nije bio vladajuci u to vreme samo da te podsetim.Ni subota ne spada u moralni zakon ona nema veze sa moralom.
Hristos ni apostoli nisu uspostavili nedelju na mesto Subote, to u bibliji ne postoji.
Postoji u Didahiju koji je stariji od nekih NZ knjiga i napisao ga je apostol, u NZ nema nijednog mesta gde se naredjuje da se slavi subota, a apsotoli su samo 3 stvari iz zakona Mojsijevog zapovedili da se drze.
To nije samo antihristov dan, to je dan koji je planski uspostavio sam Lucifer u obredno ritualnoj praksi obozavanja sunca kao Dies solis, i potom taj dan preneo u odpalu crkvu posredstvom laznih apostola i ucitelja koji su pisali svasta u svojoj pameti - ne pitajuci Boga nti se pridrzavajuci biblijskog principa po kome je rec Bozja sama sebi dovoljna d\ odredjuje sta treba ciniti, i jer je znao da je samo ispunjavanje svake pravde pred Bogom prihvatljivo, i zato je napravio rupu u zakonu - ukinuvsi jednu od Bozjih zapovesti, odnosno Subotu.

Te tri stvari potrebne za spasene su upravo 1. vera u Hrista 2. ljubav iz koje proizilazi pod 3. poslusnost Bozjim zapovestima.. ne zapovestima ljudskim -vec Bozim.

To je jasna biblijska nauka.
Lucifer negira vskrsenja jesi li znao to?
Da on negira vaskrsenje, a nedelja je dan Vaskrsenja, pre bih rekao da je subota antihristov dan jer ako ne priznajemo nedelju onda ni vaskrsenje ne prihvatamo!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U redu, tvoja je odluka sta ces ciniti.
Rec Bozja je jasna po pitanju drzanja zapovesti i Subote kao jedne od zapovesti nedeljivog Bozjeg zakona.

Hristos je dao prokletstvo za onoga ko ukine i najmanju zapovest i tako nauci ljude.

Ovo govorim radi tvog dobra - jer ocigledno da nesvesno ili svesno cinis stetu i sebi i drugima, jer ne uyimas savete i opomene, a ponajmanje ucenje same reci za ozbiljno, vec ti je draza rec ljudska.

Tvoja je odluka, ja znam sta vrujem na osnovu pisma, i sta me sam Bog osvedocava.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
I subota je dan nekog boga samo ne mogu da se setim kog, svi dani su dani nekog boga, a bog sunca nije bio vladajuci u to vreme samo da te podsetim.Ni subota ne spada u moralni zakon ona nema veze sa moralom.

To što je neko podijelio svim danima bogove kao i svece nije dokaz da se taj Bog ne slavi u službi baš subotom.

Kako ne spada u moralni Zakon ako je u 10 Božjih zapovijesti?

Kako nema veze sa moralom? Pa Bog je Jevreje otjerao u ropstvo između ostalog i zbog subote.

Imaš li ti ikakav dokaz za svoje tvrdnje?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
U redu, tvoja je odluka sta ces ciniti.
Rec Bozja je jasna po pitanju drzanja zapovesti i Subote kao jedne od zapovesti nedeljivog Bozjeg zakona.

Hristos je dao prokletstvo za onoga ko ukine i najmanju zapovest i tako nauci ljude.

Ovo govorim radi tvog dobra - jer ocigledno da nesvesno ili svesno cinis stetu i sebi i drugima, jer ne uyimas savete i opomene, a ponajmanje ucenje same reci za ozbiljno, vec ti je draza rec ljudska.

Tvoja je odluka, ja znam sta vrujem na osnovu pisma, i sta me sam Bog osvedocava.
Nisu sve Hristove reci zapisane.Nije bilo potrebno hriscanima punim ljubavi zapovediti da postuju neki dan, hriscani imaju ljubavi i njima ne treba zapovest da postuju dan kad nas je Hristos izbavio, taj dan za hriscane ima znacaja, a za vas nema.Vec sam rekao u 15. glavi jasno pise da iz zakona Mojsijevog samo 3 stvari su neophodne, a subota nije medju njima.
To što je neko podijelio svim danima bogove kao i svece nije dokaz da se taj Bog ne slavi u službi baš subotom.

Kako ne spada u moralni Zakon ako je u 10 Božjih zapovijesti?

Kako nema veze sa moralom? Pa Bog je Jevreje otjerao u ropstvo između ostalog i zbog subote.

Imaš li ti ikakav dokaz za svoje tvrdnje?
Zasto je odmaranje jedan dan u godini bitno za spasenje?
Niej bitno i u 15. glavi Dap je to jasno kazano.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sotona jetakodje tvrdio da drzanje zakona nije bitno i navodio ljude na greh da krse moralne principe.
Ako je Hristos ukinuo Subotu - u tom slucaju on je napravio kompromis sa grehom, jer je bezakonje ili greh proglasio pravdom i priznao sotoninu pobedu i da je on u pravu sto je navodio ljude da krse zapovest o Suboti.
Jer sotona je kusao ljude u starom zavetu da krse zakon, a tradicionalne crkve kazu da to danas cini Hristos.

Sami zakljucite koliko ova teorija o ne vaznosti Subote vodi ljude u bezumlje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sotona jetakodje tvrdio da drzanje zakona nije bitno i navodio ljude na greh da krse moralne principe.
Ako je Hristos ukinuo Subotu - u tom slucaju on je napravio kompromis sa grehom, jer je bezakonje ili greh proglasio pravdom i priznao sotoninu pobedu i da je on u pravu sto je navodio ljude da krse zapovest o Suboti.
Jer sotona je kusao ljude u starom zavetu da krse zakon, a tradicionalne crkve kazu da to danas cini Hristos.

Sami zakljucite koliko ova teorija o ne vaznosti Subote vodi ljude u bezumlje.

Da ne skrecemo sa teme...
Ja u starom zavetu ne videh da se dani imenuju sa ponedeljak itd subota i nedelja.,jeste li vi to negde primetili????
Sedmi dan se pise da je SABAT a ne subota-Saturday. Nadalje postoje jos dana u godini za koje se kazu da su SABAT i ako nisu 7 dan u nedelji, naprimer prvi dan praznika beskvasnih hlebova itd....Sabat znaci ODMOR!
I jos nesto za one koji misle da treba slaviti nedelju...zbog Isusovog uskrsenja...
Kad je Isus rekao za sebe da ce ustati iz mrtvih? kolko dana ce biti u grobu?
Pogledajmo sta kaze svetioo pismo

Jon 2,1Jahve zapovjedi velikoj ribi da proguta Jonu. Tri dana i tri noći ostade Jona u ribljoj utrobi.
Matej 12:40
40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.
Matej 27:63
63 I rekoše: Gospodaru! Mi se opomenusmo da ovaj laža kaza još za života: Posle tri dana ustaću.
Zapamtite da nije samo 7 dan Sabat,vec da to moze biti i neki drugi dan,i slicno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sabat je Subota sedmi dan, i sedmica se nije nikada menjala do danas.

Nisu postojale druge Subie ili Sabati, osim sto je prilikom slavljenja odredjenog praznika koji se recimo slavio vise dana i obuhvatao i Subotnji dan - ta Subota imala odredjene nazive, kao sto su neki od njih "gadol sabat, katan sabat.."

I pored ovoga - Sota je uvek imala funkciju zapisanu u samoj zapovesti, koja se nije nikada menjala.

Natrag