Da li postoje vanzemaljci???

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Boja "zelena" u bliskoj je vezi sa bojom "crvena". Daltonisti crveno vide kao zeleno.Priča o vanzemaljcima i stalnoj pretnji, ugroženosti ljudi od "malih zelenih" nastala je 50 i 60 godina 2o veka, u vreme Hladnog rata, kada je sva filmska i palp industrija bila usmerena na opasnost koja preti od stranaca, tačnije, onih iza gvozdene zavese. Sva, navodna vidjenja, i bliski kontakti, opisuju vanzemljace kao "sive", sa visinom koja varira.
Lično, ne verujem da su nas, u skorije vreme, poslednjih 5-6000 godina posetili.

Član
Učlanjen(a)
02.04.2010
Poruka
1
Zasto ne bi postojali, bilo bi uobrazeno misliti da smo jedina ziva bica u univerzumu.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Čitajući ovu temu, i motiv sa kojim je otvorena, kao i niz drugih tema na forumu, imam utisak da se mogu izvesti sledeći zaključci-nepobitne istine:
1. vanzemaljci ne postoje
2. zemlja je ravna ploča, kao palačinka
3. sunce i svemir se kreću oko zemlje
4. Isus je sin gospodnji i Muhamed je njegov prorok
5. Bog je crnac
6. čovek je najsavršenije biće u kosmosu
7. nebo je u stvari zastor sa rupicama koje nama izgledaju kao zvezde

Član
Učlanjen(a)
25.05.2009
Poruka
2.938
Stiven Hoking:

Vanzemaljci sigurno postoje, ali zamljanima bi bilo pametno da učine sve da sa njima izbjegnu kontakt...
...neke forme života bi mogle da budu inteligentne i da predstavljaju pretnju, a posebno brine mogućnost da bi vanzemaljci mogli da napadnu Zemlju radi njenih prirodnih bogatstava, da ih potroše i odu dalje.

"Dovoljno je da pogledamo sebe i vidimo kako inteligentan život može da se razvije u nešto što ne bismo poželeli da sretnemo. Zamišljam da mogu da obitavaju u masivnim brodovima, nakon što su potrošili resurse na svojoj planeti. Takvi napredni vanzemaljci možda bi mogli da postanu i nomadi koji žele da pokore i kolonizuju bilo koju planetu do koje mogu da dođu" - tvrdi Hoking

Zato smatra da bi pokušaji da se s njima stupi u kontakt, poput slanja informacija o ljudima i lokaciji naše planete poslati u svemir, mogli da budu "malo preriskantni".

"Ako nas vanzemaljci ikada posete, mislim da će ishod biti kao kada je Kristofer Kolumbo prvi put doplovio u Ameriku, što nije baš dobro ispalo za američke domoroce" - rekao je Hoking

istrgnuto iz Press-a

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.01.2010
Poruka
78
Čitajući ovu temu, i motiv sa kojim je otvorena, kao i niz drugih tema na forumu, imam utisak da se mogu izvesti sledeći zaključci-nepobitne istine:
1. vanzemaljci ne postoje
2. zemlja je ravna ploča, kao palačinka
3. sunce i svemir se kreću oko zemlje
4. Isus je sin gospodnji i Muhamed je njegov prorok
5. Bog je crnac
6. čovek je najsavršenije biće u kosmosu
7. nebo je u stvari zastor sa rupicama koje nama izgledaju kao zvezde
I sad ti kao pokupio svu pamet svijeta.Ovu sam temu i postavio u rubrici RELIGIJA ali je administrator smjestio ovde,al nije bitno.Sa njom sam htjeo samo da dokažem kako neki vjeruju 100% da ET postoje i ako ih nikad nisu vidjeli i za to im ne treba nikakav materijalni dokaz,a da BOG ne postoji i da će vjerovati samo ako ga vide.O tome je bila riječ a bilo je tu još raznih tema u rubrici RELIGIJA i ova je prije nekih 4 mjeseca bila vezana za njih.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2009
Poruka
148
Imate dva interesantna članka na Vikipediji. Prvi je u vezi Drejkove jednačine koja treba da nam kaže koliko u našoj galaksiji ima civilizacija sposobnih za komunikaciju, a drugi se tiče Fermijevog paradoksa.
Skoro sam čitao što je napisao neki velemajstor šahista da vanzemaljci postoje, ali da kada su dostigli neki određeni nivo razvoja prestali su da postoje u ovom materijalnom svetu. Naime oni su se kaže preselili u virtuelni svet, nešto kao matriks, gde mogu da budu šta god požele. Onda su se postavljala i pitanja da li smo i mi samo deo njihovog virtuelnog sveta, jer kao što sad postoje igrice koje simuliraju stvaran život neka napredna civilizacija je mogla da napravi simulaciju u kojima bi smo mi bili samo likovi u njihovoj igrici wacko2. Ali onda bi i oni trebali da se zapitaju da li su i oni možda likovi u igrici neke još naprednije civilizacije itd... Ovo ne treba uzeti za ozbiljno, ipak je čovek šahista snažne mašte :).
Mislim da vanzemaljci postoje ali im na današnjem stupnju razvoja nismo nešto interesantni da bi komunicirali sa nama.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Postoje uslovno rečeno dve škole: zapadna koja se vidi kroz američke filmove i knjige tipa napinjanje mišića ili Klarkovu viziju Odiseje i ruska (sovjetska ) koja se vidi krou Braću Strugacki i S. lema (Piknik pored puta, Buba u mravinjaku ili Solaris). To su u suštini dve filozofije prema nečem što je strano: uništi ili iskoristi i (ili) pokušaj da razumeš, ali prvo budi svestan svojih ograničenja.

Učlanjen(a)
03.05.2010
Poruka
25
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=1eNX9sqxCmI"]YouTube - Ajs Nigrutin - Spejs Nigrutin[/ame]

Natrag