Da li mislite da postoji ljubav za ceo zivot?

Član
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poruka
2.132
Da li mislite da postoji ljubav za ceo zivot?

Mislim da postoji... ali da je jako mali broj ljudi toliko sretan da je i dozivi...

@ mg farm
Ako se ne varam, ovo je prva tema u ovom podforumu koja ne pocinje clankom iz novina, svaka ti cast na tome... :yea: :yea: :yea:

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
Ja znam da postoji. Vidio sam.
Primjer prvi: slučajno sam se zadesio u Dubrovniku kada je doplovio turistički brod s američkim penzionerima. Da ste to vidjeli. Ljudi preko osamdeset godina, kako se paze, pridržavaju, drže za ruke.... Jer možete zamisliti par koji zajedno ima preko 160 godina kako se pogledava i šeće držeći se za ruke.
Primjer drugi: prije dvije i pol godine sam dobio psa. Odonda sam stalno po kvartu, šećem ja njega, šeće on mene. I zapazim prošle godine jedan par u osamdesetim godinama. Popodnevna šetnja oko 17 sati nam se preklapala. On sijed, visok uspravan ko bor, još uvijek naočit muškarac, ona sitnija, sijeda, teško je hodala. Nježno ju je pridržavao, nešto joj potiho pričao i malo, malo, pa se nasmiju. Zimus ih nisam viđao, pojaviše se opet krajem proljeća. Ona se nije promijenila, ali on se pogurio, mislim da nije ni govorio, vjerovatno je preživio moždani udar. Jedva je hodao vukući noge. Šetali su puno sporije nego prošle godine, sada je ona pridržavala njega. Ona mu je potiho pričala i smješkala se, a on sve šutke.
Mislim da je ovo ogovor na pitanje teme.
A one fore s leptirićima...Nemojte biti djeca. To je opsjednutost nekom osobom. A leptirići cijeloga života? E to je već slučaj za liječenje.
:cray:
Svaka cast...lijepo si to objasnio i slazem se...leptirici su znak zaljubljenosti ali ne i ljubavi...ne znam zasto ljudi to konstantno mjesaju:vorred:
Vidite sta vam covjek prica o baki i deki...da to je ljubav i drago mi je da i danas muskarci to primjecuju...:)

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Moje misljenje je da postoji.Al da ona u principu vise zavisi od muskog pola,jer zene su uvek one koje se prve i vise zalazu u ljubavi i ako muskarac tu zenu voli jako i iskreno onda ljubav moze biti za ceo zivot:).Al opet kazem ovo je neko moje misljenje. ;)

Nista ne mislim već znam 100% da posroji. Verujte mi na reč.
Doduše to je veoma retka prirodna pojava ali postoji!!!

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Ispričavam se unaprijed ako ovo koga povrijedi.

Ovo sam htio napisati prvi dan kad sam vidio temu, ali sam pričekao.
Nemogu vjerovati da smo svi iz tako nesretnih obitelji da primjer za ovo nemamo u "svojoj kući".
Da li roditelje, da li djeda i baku, da li .......
Samo pogledajte bolje.

Član
Učlanjen(a)
18.08.2010
Poruka
215
Postoji ljubav za ceo zivot ali ne verujem da postoji i strast za istom osobom celog zivota sem ako nije u pitanju neuzvracena ljubav i opsesija.

Natrag