Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Na sve sam ti odgovorio gore, a ti necasno tvrdis kako nisam odgovorioVeć sam naveo 10 primjera gdje pisalo vječno, zauvijek a znamo da nije bilo bukvalno tako.
To si na pokvaren način izbjegao. Dakle postupaš nečasno.
Kako nisam osporio gore, kad sam ti lepo objasnio da kad govori o Edomu govori o sudu na kraju sveta!Baš spojeno sa ostalim stihovima ne znači bukvalno. Eto ognja u Sodomi, diže se dim iz Edoma, onaj je još sluga kod svog gospodara.
Dakle nisi u stanju da osporiš čitav niz stihova koje sam dao, gdje tako piše, a znamo da nije bilo tako.
A za Sodomu isto, da ne mogu da se "muce gradovi" vec mogu samo da se "muce ljudi u njima"! Dakle pisac ne tvrdi da ce da grad gori ognjem vecno, vec da ce "vecno da gore ljudi u njima" i zato tu govori o paklu!
Ti si neposten kad kazes da nisam odgovorio, izmisljas namerno!
Sta bre tu lupetas? Rekao sam da je to prorocanstvo koje se desava na kraju sveta i odnosi se na sud vatrom kojom ce biti spaljena zemlja. Kako onda po mom tumacenju ti ocekujes da vrata gore danas?o tvom tumačenju ovih riječi i izraza bi trebala vrata i sada da gore.
Pravis se blesav!
Neće ni od tada nego od uskrsnuća.
Aha sada je to, a nije više bitno što piše da će biti zauvijek rob. Po tebi je još uvijek rob.
iz velikog blata ideš u još veće blato, ko brani laž.
Bice njegov prijatelj zauvek u carstvu Bozjem. Za malo su se rastali da bi "zauvek ostali zajedno". Znaci "zauvek" to doslovno i znaci!
Pa, sad ti izvoli i kazi da u vezi vatre "zauvek" ne znaci "zauvek".
Pa to ne znači da su oni bukvalno živi kao duhovi. I kako to dokazuje da su oni živi kao duhovi? Nikako. Može da se sudi i nekome u odsustvu. NIje tu, a postupak se obavlja.
Baš vam je nauka besmislena.
Kakve veze ima jel im se sudi u odsustvu, sta skreces temu, vec je bitno da se tu radi o doslovnim mrtvima, kao sto je i sud doslovan, onda bi i sud bio duhovan po tebi, pa pobogu kako ti hoces da izvrnes sve, strasno!
Nisi dokazao jer se pisac nadovezuje na prethodni stih, a u tom prethodnom stihu su mrtvi doslovno mrtvi, pa je onda i u drugom stihu nadovezujuci se rekao da je propovedao tim doslovnim mrtvima, zato da bi mogli biti sudjeni!Kojim mrtvima sam već dokazao. Piše mrtvima, a znamo da nisu bukvalno fizički mrtvi, znači da su duhovno mrtvi.
Treba ti dati jedinicu iz srpskog jezika! Ko ti dade diplomu da mi je znati!?
Kakav bre kontekst suda?Pa ni kontekst suda ne dokazuje zagrobni život. A ovo je jasno kojim mrtvima.
Covece, ako ti kaze da ce "suditi zivima i mrtvima" onda se tu i radi o doslovnim mrtvima, kao i o doslovnom sudu (jer sud nije duhovan). Pa se nadovezuje na to receno i kaze "da se zato propovedalo mrtvima kako bi mogli biti sudjeni". To znaci da pisac govori o doslovnim mrtvima u oba stiha, i da ti ne mozes primenjivat princip "duhovno mrtvih" jer on tamo uopste o tome ne govori!
Prestani da pravis sebe blesavim. Ja bi ti dao keca ko kuca iz srpskog jezika i knjizevnosti!
Prevarant si jer ponavljas stalno iste oborene argumente!Tada nije bilo ateista. Baš ga lupaš ateizam se pojavljuje tek u dobu humanizma, francuske burž. revolucije.
Slabo i istoriju znaš. Nema ateista do tada.
Vec sam rekao da se u bibliji ateisti zovu "bezboznici", znaci ima ih!
Evo ti stih:
"Rece bezumnik u srcu svojem "nema Boga"!"
- sta je ovaj ako ne "bezboznik" = ateista?
Zabrana je data zato sto krsi drugu zapovest, a ne zato sto mrtvi nisu svesni!Onda zabrana nema smisla ako važi samo za neke mrtve. Jedino ima smisla ako važi za sve, a jasno je da jedino ima smisla ako se mrtvi ne mogu javiti, nego samo znamo ko.
Ljudi su umrle smatrali 'bogovima', i obozavali su ih.
Pa i jeste jednim delom zastita od demona, jer oni koriste sujeverne, pa ih prevare, jer su umrle smatrali bogovima. Ali to ne znaci da umrli nisu svesni, vec je zabrana data najvise zbog krsenja druge zapovesti!A koji je drugi smisao nego zaštita od demona. Drugog smisla nema.
Pa covece ti sam sebe zavaravas ovde, ti ne citas sta pisemo, sve sto ti damo ignorises, katastrofa si tezak covek!Dakle čovjek sučen sa istinom ima samo dva puta da je prihvati i da se promijeni ili da zavarava svoju savjest kao ti.
Kazes kako govori o "duhovno mrtvima" , i to ponavljas, a pisac govori o doslovnim mrtvima. Kazes kako "gradovi gore" a pisac kaze da gore "ljudi u njima", da se "muce", kazes kako nije bilo ateista a svi znamo da ih je bilo, i ti znas ovo pa se pravis blesav, jer nemoguce je da tako nesto van razuma izjavis. Nego se ti ludiras ovde jer te istina ne zanima.
Crkva ne kaze da mora biti vecno, to je samo uvrezeno misljenje, ali da postoji pakao postoji, a to ste i vi morali priznati u ranijim disusijama. A period mucenja i duzina trajanja, nije ni bitna, bitno je da pakao postoji kao mesto mucenja, sto ste vi prethodno govorili kako ne postoji, pa tuc muc.. ste morali priznati da postoji. Dakle, bitno je da smo mi dokazali da ce Bog da "MUCI" i da bije ljude u paklu, i da se tamo ide odmah nakon smrti po zasluzi. Da s obzirim da to mesto postoji i realno je, ni Hristos nije izmislio pricu o paklu a govorio nesto drugo!Ako ce se zli ljudi vjecno muciti u nekom kutku svemira, onda zlo postoji vjecno. Sve sto je Bog stvorio je toliko velik prostor da se ne moze izmjeriti. I onda neka przaona gdje ce on okrecati na raznju ljude koje je on stvorio. Ova nauka koju propovijedaju katolici, pravoslavci i vecina protestanata je odvukla od Boga milione ljudi. Zlo je imalo svoj POCETAK, mora imati i svoj KRAJ. Sve zlo ce na kraju biti unisteno, i Bozije carstvo bit ce savrseno, bez zla. Ne trebam ovdje postirati stihove koji to potvrdjuju, nego pustiti zdravu logiku na pasu.
Poslednja izmena: