Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Po tituli. To ne kažem ja nego opet apostol Pavle kada kaže "elohim ovog sveta". Greši li Pavle kada Sotoni daje titulu "elohim" baš istu onu koja je data Mesiji-Isusu? Ako Pavle greši, grešim i ja. Priznajem. Ali ako Pavle ne greši onda valda bi trebalo da i ja govorim istinu.

Tvrdiš dakle da sveti Pavao izjednačava sotonu i Isusa po božanstvu!? Mašala ovoj tvojoj đavlologiji. :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Crkva, kojoj tvrdiš da pripadaš, ispovjeda ovakvu vjeru:

Trojstvo​

Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri osobe iste vječnosti.

Otac​

Bog vječni Otac

Sin​

Bog vječni Sin utjelovljen je u Isusu Kristu.

Sveti Duh​

Bog vječni Duh
————————————-

Moram te pitati - tko o ovome uči kao antikrist, ti ili tvoja ‘crkva’?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je iznedren iz Oca, nacinjen od ocevog bica, i ima Bozansku prirodu, telo njegovog tela.

Sotona je stvoren od drugih elemenata, i on je stvorenje, i nema bozansku prirodu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Laodikeja, ovako vjeruje crkva čijim se ti pripadnikom deklariraš - crkva adventista sedmog dana:

2. Trojstvo

Postoji jedan Bog: Otac, Sin i Sveti Duh, jedinstvo tri osobe iste vječnosti.

3. Otac

Bog vječni Otac
je Tvorac

4. Sin

Bog vječni Sin
utjelovljen je u Isusu Kristu.

A ovako ti, upravo jučer, izreče svoju vjeru:

Isus jeste Bog, ali ne vecni nestvoreni, vec je stvoren ili iznjedren iz samog bica Boga.

Očito je, Laodikeja, da si se upravo jučer ovdje pridružio trojici svoje braće (Kainosu, tripi i Jovanu) i jednako kao i oni odbacio vjeru u vječnog Boga Sina. 'Ejvala'. Naravno, tvoje je pravo vjerovati što te volja, ja sam ovo ovako uredno složio samo zbog toga da se vidi da si i ti, kao i ova trojica braće ti, postao otpadnik od crkve adventista sedmog dana, jer si odbacio nekoliko vjerovanja crkve čijim se imenom kitiš, nazivajući sebe "adventistom sedmog dana".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije mi ni bitno kakva je Isusova priroda, jer u tu tajnu i andjeli zele zaviriti.

To nije ni biblijski uslov spasenja.

Osim toga, Bog mi je otkrio da time ne bih treba da se licno bavim, niti je to sustina sluzbe na koju sam pozvan kao propovednik i vesnik Bozji, vec objava vesti za probudjenje crkve, i Hristovom drugom dolasku.

On je za mene Bog, bilo da je vecni samopostojeci, ili iznedren iz Oca.

A sta veruju Adventisti - to je njihova stvar.
I to ih licno nece spasiti, vec probudjenje zive vere, i predanje i posvecenje.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To nije ni biblijski uslov spasenja.

Uvjet spasenja je da vjerujemo ono što su vjerovali apostoli, a sveti apostol Toma reče Isusu: Gospodin moj i Bog moj.

Osim toga, Bog mi je otkrio da time ne bih treba da se licno bavim,

Kad već svako jutro s Bogom kavu piješ, upitaj Boga sutra zašto te nije upoznao i upozorio na činjenicu da je Ellen White ‘žderala mesa’, a vas ‘subotare ovce’ plašila da ćete se pretvoriti u životinje ako jedete meso. :)

A sta veruju Adventisti - to je njihova stvar.

Nisam ja o ovome pisao da odredim što će tko vjerovati, nego sam samo tebi pripomenuo da si otpadnik od adventističke crkve, jer si odbacio njezina vjerovanja. Po onome što si jučer izjavio da vjeruješ, ti si postao Jehovin svjedok. Sada će ti Zaokret biti šef, ima više staža k’o “kulaš”.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Napisah odgovor.

A sto se tice Ellen White - ona sama priznaje "da Bozji narod treba da predje na ishranu bez mesa, ali da ona to jos nije postigla"

To i nije bio greh, ali Bog savetuje da je bolje.

Natrag