Evo, Hrist uci da je njegov Otac Jehova!Ja rekoh, da ne bismo mnogo filozofirali, citiraj Bibliju gdje si pronašao Jehovu, a pogledaj što ti napravi!?
Probaj ponovo naći citat u Bibliji sa Jehovom.
Jovan 8:54
Isus odgovori(Jevrejima) ......otac je moj koji me slavi, za kojega vi govorite da je vaš Bog.
......Nego ga znam, i riječ njegovu držim.
Dobro otvori usi i slusaj sta ti Isus govori, jer ovo su njegove reci a ne moje... da ne bi bilo posle zabune.
Jevrejskog Boga Jehovu Isus naziva svojim Ocem!
Isus drzi reci Jevrejskog Boga Jehove!
Ovi stihovi nisu ni malo dvosmisleni pa i nema potrebe da se tumace! Mozemo da verujemo Hristu a mozemo i da ne verujemo. Stvar izbora i svraba u usima.
Ja celim srcem verujem, samo Hristu i nikom drugom. Sve sto je iz njegovih usta izaslo je nebeska istina a druge istine nema! Zato, kada citas NZ i gde god ti stoji Otac, znaj da ga je Isus indentifikovao kao Jehovu.
Ja se na apostole ugledah i pokazah ti njihove reci gde Isusovog Oca zovu Jehova!Ugledaj se ti konačno na apostole, pa i Boga oslovljavaj kako su ga oslovljavali apostoli. Ili, nađi samo jedno mjesto u Bibliji gdje su apostoli Boga oslovili sa "Jehova", i ja ga odmah počinjem tako zvati.
Dela 3:13a
Bog Avraamov i Isakov i Jakovljev, Bog otaca našijeh, proslavi sina svojega Isusa,
Jasno da jasnije ne moze biti! Apostoli govore da je Jehova proslavio Isusa. Malo dalje kazu da su oni svedoci da je Jehova vaskrsao Isusa!
Toliko je ocigledno da Isus nije Jehova!
Gde je Jehove pitas!
Je li negiras da je Bog Avramov i Isakov i Jakovljev Jehova?
Apostoli uce u Jehovino ime i njega nazivaju Bogom, za razliku od Isusa!
U to ko je Jehovino ime izbrisao iz njegove svete knjige, necu ulaziti niti dokazivati.
Meni je od svega najbitnija cinjenica da Isus Jehuvu naziva svojim Ocem, da apostoli Jehovu nazivaju Hristovim Ocem!
Evo ti jos neki nedvosmisleni primeri.
Dela 5:30
Bog otaca našijeh podiže Isusa, kojega vi ubiste objesivši na drvo.
Dela 22:14
A on mi reče: Bog otaca našijeh(Jehova) izabra te da poznaš volju njegovu, i da vidiš pravednika(Isusa), i da čuješ glas iz usta njegovijeh:
Dela 24:14
Ovo ti pak priznajem da u putu, koji ovi nazivaju jeres, tako služim Bogu otačkome, vjerujući sve što je napisano u zakonu i u prorocima,
Poslednja izmena: