Da li da dajete prosijacima pare?

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Da li dajete prosijacima pare?

Ako da,zašto,a ako ne,opet zašto??
25s5z49.gif

*************************************************************************************************

Ne dajem im pare,čak ni dečici cigančićima koja prose iako mi ih je mnogo žao ! A ne dajem samo iz jednog razloga,a to je što te pare posle idu njihovim lenjim roditeljima
ehn32r.gif
koji su decu podmetnuli tu da bi se ljudi sažalili i dali im pare !!! Što su oni drugačiji od ostalih,nek rade pa neće morati da prose !!! I njihovi roditelji su nekada prosili pa su sada u lenčugarskoj penziji!
2dl63k4.gif
Tako će i ovi današnji cigančići da lenčare,samo kad odrastu!
ehn32r.gif

Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.029

25s5z49.gif

*************************************************************************************************

Ne dajem im pare,čak ni dečici cigančićima koja prose iako mi ih je mnogo žao ! A ne dajem samo iz jednog razloga,a to je što te pare posle idu njihovim lenjim roditeljima
ehn32r.gif
koji su decu podmetnuli tu da bi se ljudi sažalili i dali im pare !!! Što su oni drugačiji od ostalih,nek rade pa neće morati da prose !!! I njihovi roditelji su nekada prosili pa su sada u lenčugarskoj penziji!
2dl63k4.gif
ehn32r.gif

Upravo tako. Ni ja im ne dajem pare.
Davno sam negde na netu videla (ili mi je cak i neko poslao, ne secam se), neko je slikao Ciganina, prosjaka, koji glumi invalida na kolicima i sedi negde na cosku. Posle "radnog vremena", ta ista kolica spakuje u mercedes i ode kuci.
Zenama sa decom i deci ne dajem, jer te pare na kraju zavrse gde ne treba. SLuze im da sebi kupe cigarete a alkohol, a deca i dalje idu gola i bosa, gladna i neuhranjena, nigde prijavljena, u skolu ne idu, itd...
Lakse im je da prose i kopaju po kontejnerima (praveci usput grozan nered), nego da nesto rade i zarade za zivot.

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Ranije jesam davala ali sada ne,a razlog je taj jel kad vidim da mi traže novac da imaju za hleb a oni odu do prve farbare i kupe lepak(pri tom mislim na cigančiće ili kako se sada zovu romi) smučilo mi se.
Takođe većina prosjaka koja prosi ima svog gazdu i sve pare koje isprosi idu tom gazdi a ne njemu....i to je jedan od razloga.

Član
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poruka
434
Ma bre klinci ok njima dam nekad,cesto se desilo da im umesto kinte dam nesto za klopu,a matorce treba oterati samo jednim maj gerijem u vugla, u Beogradu ih ima na bacanje zato mi je nekad muka da skoknem do Bg-a.

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
35
Nekad jesam,sada više ne....

Napadni su jako,bre...:???:

Član
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poruka
455
Ajoj...

Uglavnom ne... Ali kada počnu da me prate ulicom, mali, musavi i traže nešto za klopu, sažalim se...
Tako da to "uglavnom ne", postane uglavnom da...

Član
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
488
prosjacima i ne ali onim likovima sto u knezu sviraju ili sta vec rade dajem jer realno oni makar nesto rade a ne sede i kukaju

Član
Učlanjen(a)
04.05.2009
Poruka
382

25s5z49.gif

ehn32r.gif
2dl63k4.gif
ehn32r.gif

slazem se i potpuno isto postupam!!!yes3

Natrag