A vi cuda nemate uopste...
I to je otkrivanje lazi..
Cuda u Adventizmu postoje - ali ona koja su opisana ubibliji, a to su 1. Prorostvo. 2. Govorenje ili slusanje jezika. 3. Isceljenja.
Mogu postojati neka druga cuda gde Bog deluje u odredjenim situaciama u kojima vodi coveka kroz te razlicite situacije.
Ja sam licno imao vise iskustava isceljenja na licnu molitvu, kako moje tako i mojih bliznjih - za koja sam se predhodno molio.
U crkvi sam slusao razlicita iskustva koja su ljudi dozivljavali sa Bogom.
Tako je jedna sestra koja je zivela u nekoj stranoj zemlji - ispricala da je jednom prilikom dovela svoju prijateljicu u Adventisticku crkvu gde je propovedao jedan crnac na stranom jeziku.
Nakon te propovedi - ova sestra se izvinila svojoj prijateljici sto je dovela u crkvu jer ona nije razumela ni jednu rec ovog propvednika jer je propovedao na stranom jeziku.
Ova prijateljica je odgovorila - da je razumela svaku rec koju je ovaj propovednik izgovorio.
Tada su razumele - da ova zena nije znala jezika kome je ovaj propovednik govorio - ali da je ona razumela svaku rec, jer joj je Bog dao da ona slusa na stranom jeziku a da cuje na svom maternjem jeziku.
Takodje - slusao sam iskustvo koje je doziveo jedan brat za vreme drugog svetskog rata.
Tog brata su Nemci poveli na streljanje i u trenutkukada su uperili puscane cevi u njega - puske nisu htele da opale.
Komandir je naredio da vojnici pucaju u vazduh, i tada su puske opaljivale.
Kada su ponovo uperili u ovog coveka - puske su opet Bozjom silom bile zakocene.
Na kraju je komandir obustavio egzekuciju i pustio ovog coveka na slobodu.
Sto se tice razlike izmedju cuda u Adventizmu, i sa druge strane u tradicionalnim crkvama - cuda moraju biti posledica covekove slobodne volje da se preda Bogu i da mu sluzi - iz cega proizilaze Duhovni darovi i cuda koja Bog cini u covekovom zivotu.
Cuda su u tom smislu posledica a ne uzrok vere.
Za razliku od toga - cuda koja postoje u tradicionalnim crkvama nisu prozeta covekovom slobodnom voljom da dragovoljno sebe preda u sluzbu Bogu - vec mu cuda sama namecu ideju kako covek treba da se ponasa i sta da cinim i u sta da slepo veruje, bez ukljucenja covekove slobodne volje i razuma - da sam ispituje u bibliji prirodu ovih cuda i da li su ona od Boga ili ne, kao i samu istinu.
Ta vrsta cuda vode coveka da slepo veruje fasciniran natprirodnim dozivljajem - bez da mu je biblija merilo po kome ce sagledati prirodu ovog cuda, i da li su ona u skladu sa pismom, i ucenjenjem pisma.
SVETI OGANJ
OLIMPIJSKA BAKLJA POSVECENA GRCKIM BOGOVIMA ILI LUCIFERU - SOTONE KOJI JE PREDSTAVLJEN SIMBOLOM BAKLJONOSE