Čuda koja se dešavaju su od Boga ili demona?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja sam vec objasnio, necu trositi vreme na tebe da ponavljam..
Tebi ocigledno nista nije hula pa hulis na sve i svasta...

Nisi konkretno odgovorio šta je hula na Duha Svetoga.

Vaša čuda su demonska, savršeno uklopljena u stihove iz Biblije koji govore o tome u negativnom kontekstu, npr. oganj koji silazi sa neba na očigled ljudi. Vi bez čuda kojima se izazivaju emocije nemate vjere.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisi konkretno odgovorio šta je hula na Duha Svetoga.

Vaša čuda su demonska, savršeno uklopljena u stihove iz Biblije koji govore o tome u negativnom kontekstu, npr. oganj koji silazi sa neba na očigled ljudi. Vi bez čuda kojima se izazivaju emocije nemate vjere.

Jel ti to mene pravis blesavim ko da ja ne znam sta sam pisao?
Postavio si mi isto pitanje na drugoj temi i ja sam ti dao odgovor!
Sta ja mogu sto ti ne citas postove?

Rekao sam:

''Sveti Duh ''osvedocava u greh'', i kada ''pohulis na Sveti Duh'' ti si ga ''oterao od sebe'', pa nema vise nista sto bi te moglo osvedociti u greh i ti ''umires''. To znaci ''pohuliti''.
Njegova uloga jeste da ''osvedocava'', i ovo ga u odnosu na Boga ''ne predstavlja vecim'' niti u ''odnosu na Hrista''.
Uloge su razlicite u planu spasenja, i ''uloga ne cini vecim ili manjim''. Jednostavno mu je takvo ''zaduzenje''.

Hula na Sveti Duh znaci ''oterati ga'', to je ''namerni greh''.
To je kada te ''Sveti Duh osvedocava da je nesto istina'' a ti ''namerno odbacujes tu istinu''.
Onda se ''Sveti Duh povlaci'' i ti ''umires''odnosno ''ostajes u grehu''.

Tako je Isus ''cinio cuda'' i oni su ''po tim istim cudima shvatili da je on od Boga''(Sveti Duh ih je u to osvedocio), ali su ga oni i pored toga ''namerno osudili''.
Tekst kaze: ''zatiskivahu usi svoje da necuju'' - to je ''namerno odbacivanje Boga i istine''. Za to nema oprostaja
.''

Dakle, iz ovoga proizlazi, da je jako opasno govoriti ''protiv cuda'' , a posebno ako te je Sveti Duh osvedocio da je nesto dar Bozji, i kad pohulis, ti teras Svetoga Duha od sebe(ipak ja ne znam tvoje srce, mozda ti Bog i oprosti..) ...
Samo ti govori da je nesto od sotone, ne bi ja bio u tvojoj kozi..
Izvoli, koja je sledeca hula: ...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vaša čuda su demonska, opijate se emocijama koje vam demoni izazivaju. Vi bez čuda nemate vjere. Uzmeš vam čuda, uzmeš vam vjeru. Protiv demonskih (vaših) je blagoslov. To je otkrivanje laži.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Otkrivenje 13,13 I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.

Ti hoćeš nasilu da vjeruješ da su to čuda od Boga. Nisi gledao emisiju koju sam dao na početnoj objavi "Znaci i čuda" jer postoji jasna razlika čuda od Boga i od demona.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A vi cuda nemate uopste...
I to je otkrivanje lazi..

Cuda u Adventizmu postoje - ali ona koja su opisana ubibliji, a to su 1. Prorostvo. 2. Govorenje ili slusanje jezika. 3. Isceljenja.

Mogu postojati neka druga cuda gde Bog deluje u odredjenim situaciama u kojima vodi coveka kroz te razlicite situacije.

Ja sam licno imao vise iskustava isceljenja na licnu molitvu, kako moje tako i mojih bliznjih - za koja sam se predhodno molio.

U crkvi sam slusao razlicita iskustva koja su ljudi dozivljavali sa Bogom.

Tako je jedna sestra koja je zivela u nekoj stranoj zemlji - ispricala da je jednom prilikom dovela svoju prijateljicu u Adventisticku crkvu gde je propovedao jedan crnac na stranom jeziku.

Nakon te propovedi - ova sestra se izvinila svojoj prijateljici sto je dovela u crkvu jer ona nije razumela ni jednu rec ovog propvednika jer je propovedao na stranom jeziku.
Ova prijateljica je odgovorila - da je razumela svaku rec koju je ovaj propovednik izgovorio.

Tada su razumele - da ova zena nije znala jezika kome je ovaj propovednik govorio - ali da je ona razumela svaku rec, jer joj je Bog dao da ona slusa na stranom jeziku a da cuje na svom maternjem jeziku.

Takodje - slusao sam iskustvo koje je doziveo jedan brat za vreme drugog svetskog rata.
Tog brata su Nemci poveli na streljanje i u trenutkukada su uperili puscane cevi u njega - puske nisu htele da opale.
Komandir je naredio da vojnici pucaju u vazduh, i tada su puske opaljivale.
Kada su ponovo uperili u ovog coveka - puske su opet Bozjom silom bile zakocene.
Na kraju je komandir obustavio egzekuciju i pustio ovog coveka na slobodu.

Sto se tice razlike izmedju cuda u Adventizmu, i sa druge strane u tradicionalnim crkvama - cuda moraju biti posledica covekove slobodne volje da se preda Bogu i da mu sluzi - iz cega proizilaze Duhovni darovi i cuda koja Bog cini u covekovom zivotu.
Cuda su u tom smislu posledica a ne uzrok vere.

Za razliku od toga - cuda koja postoje u tradicionalnim crkvama nisu prozeta covekovom slobodnom voljom da dragovoljno sebe preda u sluzbu Bogu - vec mu cuda sama namecu ideju kako covek treba da se ponasa i sta da cinim i u sta da slepo veruje, bez ukljucenja covekove slobodne volje i razuma - da sam ispituje u bibliji prirodu ovih cuda i da li su ona od Boga ili ne, kao i samu istinu.

Ta vrsta cuda vode coveka da slepo veruje fasciniran natprirodnim dozivljajem - bez da mu je biblija merilo po kome ce sagledati prirodu ovog cuda, i da li su ona u skladu sa pismom, i ucenjenjem pisma.

SVETI OGANJ

OLIMPIJSKA BAKLJA POSVECENA GRCKIM BOGOVIMA ILI LUCIFERU - SOTONE KOJI JE PREDSTAVLJEN SIMBOLOM BAKLJONOSE

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Cuda u Adventizmu postoje - ali ona koja su opisana ubibliji, a to su 1. Prorostvo. 2. Govorenje ili slusanje jezika. 3. Isceljenja.

Ma rekao sam ovo zbog Tripa :)
Ima cuda ali jako malo, ja recimo ovo prvo nigde video nisam u adventizmu do sada...

Otkrivenje 13,13 I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.

Ti hoćeš nasilu da vjeruješ da su to čuda od Boga. Nisi gledao emisiju koju sam dao na početnoj objavi "Znaci i čuda" jer postoji jasna razlika čuda od Boga i od demona.

Necu ja na silu da verujem, ja verujem da jesu.
A necu huliti ni da mislim da nisu.
A po cemu dokazujes da nisu?
Nemam bas vremena za video...

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Postoji dve vrste govorenja jezika, takozvane "GLASOLALIJA, i KSENOGLOSIA" odosno - govorenja stranih jezika drugih naroda koje covek nije ucio i nema predznanje o njima, i cudni nerazunljivi jezici.

Apostoli su na pedesetnici dobili od Boga ovaj dar da govore strane jezike okolnih naroda.

Ovaj dar govorenja stranih jezika je dati - da bi se jevandjeljeobjavilo drugim narodima.

Ono sto se desava u pentakostalizmu - govorenje cudnih jezika je od sotone, jer takva vrsta darova nema nikakvu duhovnu svrhu, vec samo teatralizam, kojim sotona pokusava prevariti one koji ne poznaju pismo, vecistinu jedne crkve mere po spoljasnjim manifestacijama.

Eto,Mirko ti opet vešticinom stazom i ne možeš Božju reč gledati zbog vecinog fenjera.
SHVATI ČOVEČE da ti se hula na Duha svetoga NE OPRAŠTA!!!
Evo za one što koriste razum:
Postoje TRI vrste jezika:
1.Jezik naroda koji se koristio na Pedesetnici da se jevanđelje proširi.
2.Glasolalije jezik kojim se BOGU moli i obraća i za razliku od trećeg NE TREBA TUMAČ-prevodioca kao što netreba ni u prvom daru gde svako razume svoj jezik.
3.Govor u jezicima upućen pojedincu ili zajednici koji TREBA TUMAČA.

Sve je to Paja lepo objasnio ali veštica nije i zato je njoj dar Duha satanin posao...jadne duše šta vam veštica učini....zašto na pitaš ako neznaš već ti gordost neda da se poniziš i priznaš da neznaš ili nisi siguran možeš i na PP ako ti je tako lakše ali NIKAKO ovako huliti....e,moj dečko gde će ti duša?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ma rekao sam ovo zbog Tripa :)
Ima cuda ali jako malo, ja recimo ovo prvo nigde video nisam u adventizmu do sada...

Ja nisam rekao da nema čuda. Ima čuda, ja imam lično čudo od Isusa. Samo Božja čuda nisu cirkusne predstave opijanja emocija kao kod vas.

Necu ja na silu da verujem, ja verujem da jesu.

Hoćeš jer želiš da ideš sa većinom, lakši i širi put.

A necu huliti ni da mislim da nisu.
A po cemu dokazujes da nisu?

Nisu jer nemaju za rezultat obraćnje, promjenu karakktera i motiva ponašanja na bolje. U emisji koju sam dao dokazano je da su ta čuda od demona i kod vas i u RKC i u Islamu.

Nemam bas vremena za video...

A imaš za pretežno jalove rasprave. Bolje ti je da počnš da gledaš šta svaka strana kaže pa da se odlučiš šta je istina. Ja gledam i pravosl. emisije i drugih zajednica.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Sviđalo se to vama ili ne čuda postoje

Sveti Oganj - Cuda U Pravoslavlju

[raw]<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/omThS1b7phc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]

SUZE ISUSOVE I MARIJINE
[raw]<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/8mCH0vnN9xY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]

Natrag