Čovjekoubojica = Kristoubojica; (Antikrist = antičovjek)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nakon prihvaćanja da je Krist Bog. Ne može čovjek samo svojim silama i svojom voljom promijeniti život - "nanovo se roditi"

Znači da ove što su verovali u Boga Hrista a počinili zlo ipak nije vodio Duh Sveti. Kako sad to? Ti kažeš da one koji veruju u Boga Hrista vodi Duh Sveti. A oni veruju to(po tebi ih vodi Duh Sveti automatski) a oni čine zločine.

Znači, Duh Sveti nema veze sa verom u Hrista Boga.

Kada Duh vodi, On mora da menja život. Da li verovao da je Hristos Bog ili ne..Duh ili vodi ili ne vodi. Ko nije promenjen ne vredi mu bilo koje ispovedanje.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znači da ove što su verovali u Boga Hrista a počinili zlo ipak nije vodio Duh Sveti. Kako sad to? Ti kažeš da one koji veruju u Boga Hrista vodi Duh Sveti. A oni veruju to(po tebi ih vodi Duh Sveti automatski) a oni čine zločine.

Prvo - kako ti znaš što i kako su oni točno vjerovali? Zapravo ne znaš, pojma nemaš. A tebe sigurno ne vodi Duh Sveti, jer nitko vođen Duhom Svetim ne laže kao ti.

Drugo - I Judu je vodio i poučavao Bog Isus Krist, jednako kao i sve ostale apostole, a vidi što Juda počini. Po tebi je izgleda i Isus zločinac i đavlina, jer je iz "Isusove radionice" i pod Isusovim vodstvom izišao onakav Juda!?!?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo činjenično pričam. Ako je ova vesela trojka verovala u Boga Hrista a jesu, kako se tako iskvariše.

Zaključak:Duh Sveti ne zavisi od vere oću prirodu Hristovu, već deluje kada čovek nešto drugo uradi.

Razmisli...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Spasitelj i Bog naš Isus Krist kaže: Ako ne povjerujete da sam ja Bog, pomrijeti ćete u grijesima svojim.

Već rekoh...to znači da treba u Njega da verujemo(da verujemo u Njegovu bezgrešnost koju treba nama da da..tako se oslobađamo greha..neće te osloboditi greha da li je On Bog ili ne..jer to nema veze sa skidanjem greha). To Sam kaže. Nigde ne kaže da je Bog. On kaže da "On ne zna..do Otac". Moraš Hristove reči razumeti Njegovim ostalim rečima. Nije teško razumeti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Spasitelj i Bog naš Isus Krist kaže: Ako ne povjerujete da sam ja Bog, pomrijeti ćete u grijesima svojim. (Iv 8,14)

Nigde to ne kaže. Ne znam zašto dodaješ Pismu ono što ne stoji?

Isus kaže jasno da On nije Bog: "O tom času ne zna niko ni Sin do Otac moj(Bog)". Dakle, samo Bog zna a onaj ko ne zna nije Bog.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.08.2013
Poruka
33
ko posta ove idiotarije? Titu je na sprovodu bilo pola svijeta kao vođi nesvrstanih i borcu protiv fašista i domaćih izdajica.

Natrag