Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ovo ludilo ide u beskraj i svašta će pisati ti kvazi naučnici da bi se narod cjepio

Poštovani Ser.bo, na osnovu čega izvodiš ovu tvrdnju? Vidi, ovde seradi o prostoj stvari..samo se prati stanje onih koji su preležali koronu...oni sa težom i oni sa lakšom slikom. I samo na osnovu promatranja njihovg postcovid stanja..statistički su uzeti uzorci i pokazali kakvi su rezultati. Nema ovde baš nikakvih dezinformacija ili teoreija..samo statistika. Naravno, daj Bože da ne bude tako..i da se situacija smiri i posledice ne budu takve. Ali, za sada podaci su takvi da covid19 utiče na pad imuniteta organiuzma kod mnogih i dodatno pojačava kasnije bolesti.

Zašto u Bjelorusiji nema niti jedan slučaj zaraze??? ljudi normalno žive normalno rade nema panike nema zatvaranje nema samoubojstava itd. Predsjednik Lukašenko nije prodao svoj narod kao ovaj ostali ološ za šaku škuda.

Da li si siguran da u Belorusiji nema zaraženih? Da je sve kako treba? Uzgred evo informacije u vezi Belorusije..ipak pandemija postoji i tamo i spremaju se za vakcinaciju:

"Ta zemlja sa 9,5 miliona stanovnika je zabeležila gotovo 315.000 potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom i 2.193 smrti od bolesti KOVID-19 koju on izaziva."

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve dok ne cjepe 70 do 80 posto ljudi na planetu neće prestati.

Vakcina nema nikavih štetnih elemenata u sebi..ni jedna..svaka stvara antitela za borbu sa COVID-19. Ništa drugo. Čak je manje nuspojava kod ove vakcine u odnosu na one druge, stariej vakcine..

"Neka cjepiva mogu u rijetkim prilikama kasnije izazvati ozbiljnije bolesti, ali znanstvenici kažu da učinak – poznat kao pojačanje ovisno o antitijelima (ADE) – nije primijećen kod cjepiva COVID-19. Takvo pojačanje dogodilo se kod starijih cjepiva, a nedavno i kod cjepiva protiv virusa denga.

Postoje brojni dokazi da bolest pojačana imunizacijom neće biti problem s injekcijama COVID-19, kazao je za AP ravnatelj edukacijskog centra za cjepiva u Dječjoj bolnici u Philadelphiji Paul Offit."

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
"Čini se da je statistika slučajeva COVID-19 veoma neobična u kontekstu drugih evropskih zemalja sa gustom populacijom. Lekari su na društvenim mrežama objavljivali da im je zabranjeno da u dijagnozama evidentiraju ne samo infekciju koronarnim virusom, već i upalu pluća.

• Zašto je Ministarstvo zdravlja Belorusije prestalo sa objavljivanjem dnevnih statistika o otkrivenim slučajevima i od kraja marta prestalo je da izveštava o ukupnom i broju novootkrivenih slučajeva COVID-19, umesto da stanovništvu pruži najopsežnije informacije o situaciji?"
Čini se ipak da i ovaj priznati broj zaraženihi umrlih je daleko od tačnpg broja jer upravo lekarima je zabranjeno da daju precizne podatke o infekciji i upali pluća..sve to se prećutkuje i pored toga opet je broj zaraženih 315000..

Kome pak ide u korist ovo prećutkivanje? Narodu svakako ne...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne..nisam to pisao. Nešto drugo. A voda da se pretvorila u naftu to nisam nogde napisao...no ..ok..voliš teorije zavere pa to je :)

Mozda sam te ja pogresno razumeo, ali ovo si napisao, a to je netacno:

Jovan Prezviter:

"Pre Potopa je bila voda koja je bila u zemlji amotrizer. Sada kada nema vode nafta je u zadnjih 4500 godina to bila. Kako se ona vadi nestaje amortizer i zato su zemljotresi učestaliji i razorniji. To se vidi."

Moj odgovor na to:

Pre potopa voda nije bila amortizer jer nisu postojali kontinenti i kretanje tla! Nafta ne sluzi amortizaciji jer je nema dovoljno ispod zemlje (nikad je nije bilo)! Zapravo voda je ta koja uzrokuje zemljotrese, jer ona utice na pomeranje kontinenata i kretanje tektonskih ploca! Kada je nesto neprestano izlozeno vodi to se urusava i pomera, a tada imamo zemljotrese!

Znaci, teorija o "vodi (tj. nafti) kao amortizeru" ti je s obzirom na naucne opservacije totalno netacna!

I jos nesto, ja ne volim "teorije zavere" nego upravo ti, jer se bavis pobijanjem onoga sto nazivas nasim "teorijama"! A o teorijama se ne moze pricati kada su prisutni dokazi! Naravno da ne znamo ko stoji iza svega (i tu teoretisemo) ali da je iza toga prisutna namera to je sasvim jasno onome ko barata dokazima! Dakle, nije tesko zbrojati 2 i 2!

Inace, ponovicu - BIBLIJA JE KNJIGA ZAVERE! I vec na prvim stranicama pocinje s onim sto ti zoves "teorijom zavere", a to je - kada se sotona zaverio da prevari coveka!

Upravo ono sto mi sada pokusavamo da dokazemo je ta BIBLIJSKA PRICA! Da iza svega sa vakcinama stoji sotonska prevara, koju sprovode njegove sluge! Sama bolest nije nastala slucajno, vakcina sluzi agendi - (privikavanju na 'novo normalno'), uspostavi novog svetskog poretka u kome ce ljudi kasnije biti robovi i primiti zig!

Ti sve ovo porices, pa ti je najbolje da poreknes i bibliju, jer ona o tome pise. Dakle, biblija je knjiga koja sadrzi "teorije zavere"! Nesto na sta si ti alergican!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Lekari su na društvenim mrežama objavljivali da im je zabranjeno da u dijagnozama evidentiraju ne samo infekciju koronarnim virusom, već i upalu pluća.

Upravo je obrnuto. Ljudi su, na primjer, u starosti preko 80 godina umirali od zloćudnih tumora, a zdravstveni sustavi ih vode kao umrle od virusa. Jovane, brat ti Laodikeja bi rekao - nije lijepo lagati.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nadalje,hajde budi iskren pa napisi javno svima ,sta bi ti uradio da si na celu Svetske Zdravstvene organizacije ?
1.Da li bi rekao da covid19 ne postoji?,
2.Da ovo nije bolest vec neki terorizam neke zemlje ili nekoga?
3.Da je ovo bezazlena bolest kao "babaroga" kojom se plase odrasli ljudi.
4.Da je ovo opaka bolest i da se protiv nje treba boriti svim sredstvima.
5.Daj svoj predlog i svoje misljenje da ga svi vide
.

1) Covid-19 postoji! Ali nama nije poznato da li se radi o virusu posto on nikada nije izolovan!

2) Covid je rasiren namerno, i pokrenuo bi istragu koja bi dovela do toga da se odgovorni kazne i utvrdi o kojoj se bolesti tacno radi i koji su nacini sirenja (posto je i to nejasno)! A ne da se optuzuje narod za bolest, koji nije kriv nista!

3) To jeste relativno bezazlena bolest oko koje se pravi panika, posebno mediji to rade, u 99% slucajeva ljudi prezivljavaju bez posledica! Vakcine navodno imaju isti efekat kao i lekovi, pa su potpuno nepotrebne, posebno pored hlorikina i drugih lekova koji u 99% slucajeva daju izlecenje kod ljudi preko 65 god!

4) Ovo nije "opaka bolest", ovo je malo jaca gripa! Medjutim ako se odgovorni za njeno sirenje ne kazne, ( a nista se ne radi po tom pitanju osim sto se narod optuzuje da je kriv za sirenje infekcije), pomenuti ce rasiriti jos opasniji oblik bolesti!

5) Dao sam predlog, potrebno je kazniti odgovorne koji su rasirili ovaj virus, sprovesti istragu a ne praviti se da je on "prirodno nastala bolest" i kriviti narod za "neodgovornost" jer narod u 90 odsto slucajeva postuje mere koje nemaju bas nikakvog efekta! Drugo, vakcine nisu neophodne jer je ista efikasnost lekova koje su namerno zabranili (ne mogu se naci u prodaji) da ljudi ne mogu da se lece drugacije, sto je ZLOCIN i odgovorni za to se itekako moraju kazniti, kao i za nametanje "obavezne" vakcinacije, koja toboze "nije obavezna" ali se svim sredstvima namece ljudima i oni se ucenjuju, sto je takodje zlocin za koji oni moraju odgovarati!

Ako je Isus rekao da se placa porez ,onda treba placati porez.,jer ko ne placa porez ide u zatvor.,a ko buni narod da ne placa porez???

Isus nije rekao da se "mora placati porez"! Oni su samo zeleli da ga nateraju da on kaze da ne treba, da bi imali zasto da ga optuze i da ga ubiju! Zato on kaze njima "sto me iskusavate..".

Da je rekao otvoreno kakav ne treba davati porez, oni bi ga prijavili vlastima, koje su za to kaznjavale smrcu!

Druga stvar je ta, da su jevreji bili "pod Bozjom kaznom", i oni su ropstvo i namete zasluzivali, trebali su strpljivo da ih podnose! To im je Bog odredio!

A to se ne odnosi na nas, jer mi nismo teokratsko uredjena drzava, mi zivimo rastrkani po svetu, zato ovi nameti nisu za nas, i oni su nepravedni!

Svako prema njima treba da se odnosi u skladu sa svojom savescu i postupa u okviru prava. Ako moze da izbegne porez treba da ga izbegne!

Vi ne razumete bibliju, ne razumete Hrista, i uvek ste sve bukvlano shvatali!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Upravo je obrnuto. Ljudi su, na primjer, u starosti preko 80 godina umirali od zloćudnih tumora, a zdravstveni sustavi ih vode kao umrle od virusa.

Ovo prenosi izvor koji citiram i ukazuje da u Belogrusiji postoji od marta zabrana da se izveštava o novoobolelim od korone i od upale pluća? Zašto? Znači ne kažem ja već izvor "Slobodna Evoropa".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mozda sam te ja pogresno razumeo, ali ovo si napisao, a to je netacno:

Jovan Prezviter:

"Pre Potopa je bila voda koja je bila u zemlji amotrizer. Sada kada nema vode nafta je u zadnjih 4500 godina to bila. Kako se ona vadi nestaje amortizer i zato su zemljotresi učestaliji i razorniji. To se vidi."

Da to sam napisao. Međutim, mogu korigovati stav u pogledu "amortizera" tj. da su tektonske ploče postojale pre Potopa. Ne znam...možda jesu, možda nisu..tu se mogu složiti sa tobom da verovatno i nisu ako su kontinenti bili spojeni kao što znamo i jesu.

Ali što se tiče podzemne vode tu ostajem pri stavu jer to kaže i Biblija..."otvoriše se ustave velikog bezdana"(podzemne vode)

Moj odgovor na to:

Pre potopa voda nije bila amortizer jer nisu postojali kontinenti i kretanje tla!

Da, uredu...to sam i napisao..da mogu korigovati svoj stav po tom pitanju.

Nafta ne sluzi amortizaciji jer je nema dovoljno ispod zemlje (nikad je nije bilo)!

Ovde mogu samo reći da su ovde stvari još u istraživanju. Vađenje nafte izaziva potrese i iz rugih razloga. Naime, naulčna istraživanja pokazuju da nakon vađanje nafte postoje bunari specialno napravljeni za vraćanje onih izlučevina iz bunara iz kojih je nafta ili voda vađenja..i oni idu duboko u zemlju. Zatim ta voda koja je sada zagađena prodire sve dublje u zemlju i dolazi do "nagrizanja" čvrstih struktura u zemlji od strane ove zagađanje vode te do pucanja tih struktura što proizvodi određene potrese. To je naučno potvrđeno pre svega u SAD-u Oklahomi i na drugim mestima gde je učestalost zemljotresa povezano sa ovim fenomenom. A voda može prodirati u narednih 20 godina i njene izlučevine sve dublje i dublje te tako stvaraju potrese u narednih 20 godina sve jače jače.

Zapravo voda je ta koja uzrokuje zemljotrese, jer ona utice na pomeranje kontinenata i kretanje tektonskih ploca! Kada je nesto neprestano izlozeno vodi to se urusava i pomera, a tada imamo zemljotrese!

Vode i dalje ima u zemlji..naravno. Jeste, svakako..ona pokreće ove tektonske ploče no, kako se ona troši ti sudari tektosnkih ploča u onom delu koji voda ne pokriva su jači i direktniji..jer ako se sudaraju u potpunosti pokriveni vodom ima amortizacije ali ako se sudaraju delimično ne pokrveni vodom smatram da su udari jači. Svakako ovo treba još ispitati...ali učestalost zemljotresa je sada veća nego ranije.

Inace, ponovicu - BIBLIJA JE KNJIGA ZAVERE! I vec na prvim stranicama pocinje s onim sto ti zoves "teorijom zavere", a to je - kada se sotona zaverio da prevari coveka!

Ona govori o zaveri u tom smislu tj. pokazuje kako je sve počelo "po zlu". No, ljudi pak izmišljaju razne priče koje nisu utemeljene u istini...a mi kao hrišćani ne smemo potpasti pod te priče jer bi valda trebali da imamo najotvorenii um za razumevanje stvari.

Mi ako čitamo klistirane izjave Bila Gejtsa ili drugih a imamo mogućnost da proverimo tvrdnje koje pokažu na kraju da su reči izvađene iz konteksta i ako mi koji se zovemo hrišćanima i verujućima to prihvatimo kakvu poruku prenosimo svetu? Da smo fantazeri i zaluđenici poput onih koji to plasiraju..to ne smemo da radimo.

Upravo ono sto mi sada pokusavamo da dokazemo je ta BIBLIJSKA PRICA! Da iza svega sa vakcinama stoji sotonska prevara, koju sprovode njegove sluge!

Upravo ovo ne smemeo da radimo. Jer bićemo raskrinkani kao prevaranti. Iza vakcine ne stoji nikakva sotonina prevara jer su se vakcine pravile i ranije i jesu pomogle u prevazilaženju ranijih bolesti i ova takođe to isto radi. Nema nikakvih zlih namera u pravljenju vakcina za borbu protiv COVID-19. Ali ako mi stanemo na stranu ovih neistina mi time upravo našu hrišćansku veru kompromitujemo.

Ti sve ovo porices, pa ti je najbolje da poreknes i bibliju, jer ona o tome pise.

Biblija ne piše o vakcinama i žigu zveri u vezi njih...upravo kažem..ne smemo kompromitovati Biblijsku istinu o ovim stvarima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag