Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zaista treba biti idiot, pa misliti - prekopiram švedske zakone, evo Švedske. Prekopiram Njemačke zakone, evo Njemačke. Auuuuu. Jovane, nisi ti nešto ni u ovom području - gospodarsko političkom.

Uzeti ono najbolje..ako su oni rešili problem sa recimo nekim stvarima koje nas muče šta će nam faliti da prekopiramo. Evo ti jedan primer.

Fudbalski stadioni. Je li Zapadni model može da se primeni i kod nas? Može..dakle privatizacija sportskih društava, obezbeđivanje stadiona po evropskom modelu, kamere koje snimaju igrednika na utakcicama, zabrana prilaska stadionu na 5 godina kao u Engleskoj ako napravi inidente..i šta je tu pogrešno prekopirati? Rešiš problem sa huliganima na stadionu. I šta je sad problem? A pa nemožemo mi smo Balkan..ne možemo mi ništa..mi samo pravdamo svoj mentalitet a ništa ne radimo na popravljanju istog. Sve se može kada se hoće..

Tako i u drugim segmentma života..ko kaže ne možeš prekopirati dobre zakone? A za to vreme šta si ti uradio? Ništa..ostavio si loše..i onda pričaš ne može... ne može...dakle samo naše pravdanje da ne može jeste pokazatelj pravih namera...ne da ne može nego nećemo. A posle nam kriv Bili Gejts, EU, Nato...itd...a ne mi nismo ništa krivi...za naš status..ne kriv je Gejts što su naši navijači huligani i što preuzimaju stadione. E prijatelju..to ne bi moglo da su klubovi poput Zvezde, Partizana, Dinama ili Hajduka privatizovani po zapadnom modelu...onda privatnik štiti svoj posed i ne da huliganu da upravlja stadionom.

E tako ti je i za ostale stvari. Naš mentalitet..prijatelju. Samo to.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo vi imate More...toliki pojas na Jadranu. Izborili ste se za državu..šta je bilo bilo je. Upravo i uz pomoć NATO-a i SAD-a itd.

Što ne iskoristite to da unapredite turizam na moru? Znaš li da jedna Holandija ima takav pojas pomorskog turizma..šta bi napravila? Ko je kriv što Hrvatska to ne iskoristi? Mi imamo u Srbiji više poljoprivrednog zemljišta..toliko zapuštenih poljoprivrdenih gazdinstava..šta bi jedna Švedska na našem mestu uradila? Kako bi oni unapredili to..ne smem ni da zamislim. Imamo Vojvodinu koja može da hrani celu Jugu bivšu. Šta mi radimo? Dakle, shvatimo jednom do nas je..i našeg mentaliteta.

Kada to shvatimo moćićemo napred ići. Zato i volimo TZ na ovim prostiorima...valda nam je lakše da je neko dugi kriv za naše propuste a mi sami jok što bi rekli Turci.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
onda privatnik štiti svoj posed i ne da huliganu da upravlja stadionom.

Ja sve do ove tvoje rečenice mislio da si ti boljševik, kad ono, ti divlji kapitalist.

Znaš li da jedna Holandija ima takav pojas pomorskog turizma..šta bi napravila?

Cijeli svijet bi došao drogirati se na Nizozemski Jadran. I ti bi "pušio".

šta bi jedna Švedska na našem mestu uradila?

Švedska bi sve kršćane "razBožila". Eno u Švedskoj samo 15% Luterana vjeruju u Boga Isusa Krista. Po ovome, tvoji su preci bar 30 koljena Šveđani. :)

Zato i volimo TZ na ovim prostiorima...valda nam je lakše da je neko dugi kriv za naše propuste a mi sami jok što bi rekli Turci.

A zašto je onda vama subotarima za sve kriva Kristova Crkva? Sada sam konačno shvatio ovu vašu mantru. Kada Kristovu Crkvu proglasite Kurvom, onda se vi subotari sami sebi činite anđelima.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja sve do ove tvoje rečenice mislio da si ti boljševik, kad ono, ti divlji kapitalist.

Moraćeš da promeniš metod. Metod etiketiranja se pokazao neefikasan. :). Menjaj to.

Cijeli svijet bi došao drogirati se na Nizozemski Jadran. I ti bi "pušio".

Pa da...umesto da gledaš privredu, ekonomiju, organizovanost ti kao i obično istićeš negativnu crtu. Pa dobro...to si ti. Zato smo tu gde jesmo..jer većina Balkanaca upravo tako gledaju na svet...umesto da nauče i preuzmu korisno oni se ustreme na jednu negativnu stvar a sve drugo zanemare.

Švedska bi sve kršćane "razBožila". Eno u Švedskoj samo 15% Luterana vjeruju u Boga Isusa Krista. Po ovome, tvoji su preci bar 30 koljena Šveđani.

No, hoćeš reći da su Srbi i Hrvati koji su na papiru 95% hrišćani u ičemu bolji od Šveđana? Reci mi samo jednu bitnu stvar u kojoj su Srbi ili Hrvati bolji od Šveđana?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Strašno stanje u Indiji. Po 300.000 obolelih dnevno. Umiru po 2000 dnevno. Trostruko mutirani virus. Nakon praznika na kome su se okupljali na hikjade i hiljade ljudi nepoštujući mere.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ona je služila i služi u ovom svetu u posle Potopa. Pre Potopa je bila voda koja je bila u zemlji amotrizer. Sada kada nema vode nafta je u zadnjih 4500 godina to bila. Kako se ona vadi nestaje amortizer i zato su zemljotresi učestaliji i razorniji. To se vidi.
Joj Jovane, de nema vode unutar zemlje, sta pricas, sva voda se pretvorila u naftu?

Boze Sveti!

Pa ti ne znas ni sta je nafta, ona nastaje iz krvi umrlih zivotinja i njihovih telesnih tecnosti. Kada nadjes naftu kazes da si nasao "zlatnu zilu". A to je tako, jer je to arterijska krv umrlih zovotinja. Zato i jeste crna! Te zivotinje su bile ogromne..

Totalno si neobavesten i zato pises gluposti.. Sto je najgore mantras evolucionisticke stavove koji veze sa realnoscu nemaju!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Joj Jovane, de nema vode unutar zemlje, sta pricas, sva voda se pretvorila u naftu?

Boze Sveti!

Pa ti ne znas ni sta je nafta, ona nastaje iz krvi umrlih zivotinja i njihovih telesnih tecnosti. Kada nadjes naftu kazes da si nasao "zlatnu zilu". A to je tako, jer je to arterijska krv umrlih zovotinja. Zato i jeste crna! Te zivotinje su bile ogromne..

Totalno si neobavesten i zato pises gluposti.. Sto je najgore mantras evolucionisticke stavove koji veze sa realnoscu nemaju!
Upravo ti zastupaš evoluciju rekao bih.

Sva voda danas na zemlji jeste prepotopna podzemna voda.

Nafta je proces nastao nako naglog zatrpavanja a kasnije pretvaranja u naftu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Upravo ti zastupaš evoluciju rekao bih.
Ja zastupam evoluciju? Pa ti svo vreme mantras njihove stavove!

Sva voda danas na zemlji jeste prepotopna podzemna voda.
Kao prvo ta voda nije podzemna, vec nadzemna koja je pala! (bar 60% vode). Kao drugo, podzemna voda se nije pretvorila u naftu! Taj podatak ti ne mozes da nadjes nigde, vec jedino kod evolucionista! A ti sve od njih i kupis!

Nafta je proces nastao nako naglog zatrpavanja a kasnije pretvaranja u naftu
Tacno tako, ali taj proces ne ukljucuje mesanje "podzemne vode" i mrtvih bica, vec mesanje "nadzemne vode" sa zivim bicima! To je voda kojom su ta bica bila zatrpana! (ta voda se kasnije povukla).

Sto znaci da ti mantras evolucionisticke stavove!

Taj sloj sedimenata koji je nastao naglim zatrpavanjem, nije tu ranije bio, da bi ti mogao da tvrdis kako je ranije na toj istoj dubini postojala i voda koja je amortizovala kretanje tektonskih ploca!

Svi slojevi nastaju nakon potopa i nisu postojali pre toga! Prema tome i prica o "amortizaciji" vodom koja je tu ranije bila, je cisto evolucionisticka prica! Ali ti volis njihove price..

Kretanje kontinenata, njihovo razdvajanje, sedacija - se desava tek nakon potopa, i nema govora o kretanju tektonskih ploca pre toga! Jer imamo jedan kontinent bez mora!

Voda kao voda (podzemna) dakle, nije sluzila nikakvoj "amortizaciji", jer nije bilo kretanja tektonskih ploca, vec natapanju zemlje!

Cista evolucionisticka prica..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag