- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Zaista treba biti idiot, pa misliti - prekopiram švedske zakone, evo Švedske. Prekopiram Njemačke zakone, evo Njemačke. Auuuuu. Jovane, nisi ti nešto ni u ovom području - gospodarsko političkom.
Uzeti ono najbolje..ako su oni rešili problem sa recimo nekim stvarima koje nas muče šta će nam faliti da prekopiramo. Evo ti jedan primer.
Fudbalski stadioni. Je li Zapadni model može da se primeni i kod nas? Može..dakle privatizacija sportskih društava, obezbeđivanje stadiona po evropskom modelu, kamere koje snimaju igrednika na utakcicama, zabrana prilaska stadionu na 5 godina kao u Engleskoj ako napravi inidente..i šta je tu pogrešno prekopirati? Rešiš problem sa huliganima na stadionu. I šta je sad problem? A pa nemožemo mi smo Balkan..ne možemo mi ništa..mi samo pravdamo svoj mentalitet a ništa ne radimo na popravljanju istog. Sve se može kada se hoće..
Tako i u drugim segmentma života..ko kaže ne možeš prekopirati dobre zakone? A za to vreme šta si ti uradio? Ništa..ostavio si loše..i onda pričaš ne može... ne može...dakle samo naše pravdanje da ne može jeste pokazatelj pravih namera...ne da ne može nego nećemo. A posle nam kriv Bili Gejts, EU, Nato...itd...a ne mi nismo ništa krivi...za naš status..ne kriv je Gejts što su naši navijači huligani i što preuzimaju stadione. E prijatelju..to ne bi moglo da su klubovi poput Zvezde, Partizana, Dinama ili Hajduka privatizovani po zapadnom modelu...onda privatnik štiti svoj posed i ne da huliganu da upravlja stadionom.
E tako ti je i za ostale stvari. Naš mentalitet..prijatelju. Samo to.