Covid 19 i Bog

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kako nisi kad sve ono sto pricas pruza podrsku njihovoj agendi?

Ja dajem podršku razumnim stvarima a to je da se narod ne okuplja na ulice u ovom momentu što su radili i što planiraju antivakseri..imaju sada opet u subotu okupljanje...šta će biti Bog zna samo. Zatim podstiču narod na pobunu protiv mera. Hajde što to propagiraju na mrežama ali pozivaju na otvoreno kršenje mera i provociraju..dakle ja sam samo rekao do čega će to dovesti. Videćemo u subotu...

Ti cak govoris da imaju opravdanja za sve sto rade i cak biblijom potkrepljujes sto su u Izraelu davno postojale mere karantina! Nije tako, jer njihov karantin je imao i duhovno znacenje a ne samo zdravstveno higijenske!

Oba ali pre svega praktični zdravstveni. Karantin za bolesti je kasnije i u srednjem veku bio poštovan. To je sasvim normalno. Guba ili kuga su bile užanse bolesti. U vreme Peloponeskog rata kuga je delimično uticala na poraz Atine protiv Sparte..eto koliko bolesti i epidemije mogu da izazovu potresa u društvu. Sa njima se mora obračunati oštro i istrajno. Tako i sa kovidom.

Pogresno tumacis, jer ne kaze "narod na narod" vec "carstvo na carstvo" - sto se odnosi na ratove medju drzavama a ne na gradjanske nemire!

Ne, ratovi su posebno naznačeni..čućete za ratove i glasove o ratovima. Ali "ustati" ukazuje na drugi vid borbe. Pre svega kroz verbalnu prepirku i tenzije što kroz unutrašnje sukobe među u samim državama...što političke što sistemske...nije isto što i klasični ratovi.

Tenzije među državama recimo u vreme Trampa kada je Kinu optužio za širenje virusa. To su ti potpirivački i verbalni sukobi.

Zato kada Isus govori "ustaće narod na narod i carstvo na carstvo" ne govori o klasničnim ratovima jer o tome je već nagovestio.

To je ovo što se dešava sada i što može prerasti u ozbiljan sukob. To je moguće i u drugim državama uskoro da se desi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Jovana Stojković je privedena jutros u Beogradu zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanje panike i nereda.

Predsednica pokreta "Živim za Srbiju", lekarka Jovana Stojković privedena je u Palatu pravde na saslušanje u Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal.

Sa njom će na saslušanju biti njena advokatica Melina Dorić koja je potvrdila Tanjugu da se očekuje da saslušanje uskoro počne.

Nakon saslušanja biće poznato da li će tužilaštvo tražiti od suda da joj odredi neku meru zabrane ili pritvor.

Ona je jutros bila privedena u SBPOK, nakon što je policija po nalogu tužilaštva obavila pretres njenog stana.

Ispred Palate pravde njen suprug Vladimir Stojković preneo je medijima da su pripadnici SBPOK-a jutros došli kod njih u stan sa nalogom za pretres i saslušanje povodom krivičnog dela izazivanje panike i nereda objavama na društvenim mrežama. On je nakon saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode, a protiv njega je, kako je naveo, podneta krivična prijava za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti pošto je snimao pretres i raspravljao se sa policijom.

Sumnja se da su njih dvoje širili paniku objavama na društvenim prežama protiv vakcinacije. Stojkovićeva je, prema pisanju medija, poznata po antivakcinaškim stavovima i stavovima koji su u suprotnosti sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Kako javlja "Blic", a nezvanično potvrđuju u tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, u toku je velika policijska akcija protiv antivakcinalista i privedeno je ukupno pet osoba.

"U toku je velika akcija i privedeno je pet osoba zbog iznošenja lažnih tvrdnji oko vakcinacije", nezvanično je potvrđeno u VTK.

Policija je rano jutros došla u stan antivakcinalistkinje i predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojković sa nalogom za pretres, objavila je ona.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja dajem podršku razumnim stvarima a to je da se narod ne okuplja na ulice u ovom momentu što su radili i što planiraju antivakseri..imaju sada opet u subotu okupljanje...šta će biti Bog zna samo. Zatim podstiču narod na pobunu protiv mera. Hajde što to propagiraju na mrežama ali pozivaju na otvoreno kršenje mera i provociraju..dakle ja sam samo rekao do čega će to dovesti. Videćemo u subotu...
A sta bi ti da oni rade kad im gase kanale i sankcionisu slobodu govora? Ajde predlozi sta bi oni trebalo da rade? Sad ih i hapse izmisljajuci kako "sire paniku", a vakcinasi kao "ne sire paniku"?

Pa oni ovo ne bi radili da imaju slobodu govora i da se vakcine nasilno ne namecu! Nisu oni negativci vec drzava!

Pa veci je kriminal izazivanje panike i straha od bolesti, nego prica da ljudi treba normalno da zive i rade!

U ratnom stanju ko god "siri paniku" "stvarajuci strah" kod ljudi se strelja, da ne bi demoralisao ostale! A to upravo drzava radi vec godinu i po. Dakle, oni izazivaju paniku i strah od smrti, zaustavljaju rad i zivot ljudi, govore im da su gotovi i da ce svi pomreti, plase ih! A u ratnom stanju (sto odgovara ovoj situaciji) se to ne radi! Mi u vreme rata nismo imali sirenje panike kakvu sad imamo, vec podizanje morala. Pri tom je sve ovo laz!

Oba ali pre svega praktični zdravstveni. Karantin za bolesti je kasnije i u srednjem veku bio poštovan. To je sasvim normalno.
Ne moze ovo da se poredi sa bilo kojom pandemijom i zaraznom bolescu, jer situacija nije ista! Pre svega smrtnost je prema najnovijim podacima 0,08% kod nas a u svetu 0,05%. To ne odgovara pandemiji i ne moze se nazvati pandemijom! Cak i da hoces da primenis princip biblije ne mozes, jer sve je laz!

Inace se u demokratiji postuju prava pojedinca, sloboda kretanja i govora, pravo na zivot i rad, sloboda izbora lecenja je zagarantovana ustavom i niko, pa ni drzava nema prava da utice na tebe i ucenjuje te otkazom da bi ti ugrozio ustavom zagarantovana prava, jer to je onda zlocin!

Ako se to zeli sprovesti, onda se mora promeniti ustav! Problem je sto za menjanje ustava treba saglasnost naroda kao i sire javnosti! Zato oni uvode "uredbe " nosenja maski i slicno, jer ne mogu drugacije, jer im ne bi proslo, a uredbe nisu pravno obavezujuce! Pogotovo sto je u suprotnosti sa ljudskim slobodama i ustavom!

eto koliko bolesti i epidemije mogu da izazovu potresa u društvu. Sa njima se mora obračunati oštro i istrajno. Tako i sa kovidom.
Nisi u pravu, jer ovo nije srednji vek i praistorija! Mi danas imamo znanje koje ranije generacije nisu imale. Karantin je krajnja mera, koja se uvodi onda kada se od bolesti ne mozes odbraniti na drugaciji nacin! Tek ako je smrtnost velika, tada se uvode mere, sto ovde nije slucaj!

Dakle nisi u pravu, ovde nije potreban biblijski princip karantina!

Mi imamo znanje i sredstva i poznat nam je nacin prenosenja, tako da svako od nas moze da se pobrine o sebi i odbrani na drugaciji nacin a da to ne zahteva diskriminaciju ostalih!

U proslosti nisu imali zastitne maske, nisu imali skafandere, nisu imali rukavice i slicno! Mi sve ovo danas imamo i zato mere karantina nisu potrebne! Svaki covek moze da se zastiti! I nema mesta panici!

Ti lepo stavi 5 maski, obuci skafander, zatvori se u balon, nosi rukavice.. Imas neogranicneno mnogo nacina borbe, i mozes da se zastitis tako da ne ugrozavas tudje slobode i prava!

Ne, ratovi su posebno naznačeni..čućete za ratove i glasove o ratovima. Ali "ustati" ukazuje na drugi vid borbe. Pre svega kroz verbalnu prepirku i tenzije što kroz unutrašnje sukobe među u samim državama...što političke što sistemske...nije isto što i klasični ratovi.
To je tvoje tumacenje koje nema veze sa tekstom, necu sad da ulazim u to, ali to nije tacno!

Na 3:10 priča i o onoj političkoj pozadini što je pričala..pogledaj Mire
Kakve veze ima politicka pozadina? Ona je pre svega borac za slobodan izbor i ljidska prava. A ako ima neke informacije o Vucicu onda je u pitanju strah drzave da se to ne otkrije! Ali smatram da ipak nije rec o tome! Ovde je u pitanju namera da se zada udarac onima koji na mrezama sire ovakve price! I pre svega da se zaustavi okupljanje naroda i zaustave protesti!

Izdali joj "zabranu govora na drustvenim mrezama" (ugasili joj sajt i blokirali) i pustili je, pa ovo je smesno, nisam znao da postoji zabrana govora na drustvenim mrezama :) >>> Ovo je protivpravno!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Oduzimaju naloge na facebook-u. Boze me sacuvaj!

Biće još gore...

Sotonina "vrata paklena" (protestanti, "would be jews", dugina internacionala, komunjare, feministi, psihopate i sociopate svih boja, pink svastika) idu na ućutkavanje svih drugih da bi se moglo čuti isključivo njihovo urlikanje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Biće još gore...

Sotonina "vrata paklena" (protestanti, "would be jews", dugina internacionala, komunjare, feministi, psihopate i sociopate svih boja, pink svastika) idu na ućutkavanje svih drugih da bi se moglo čuti isključivo njihovo urlikanje.
Ma brate bas me briga koliko ce da urlicu. Mogu da promovisu vakcine koliko hoce i pricaju da su dobre i ubedjuju ljude, to je njihovo pravo. Ali ne smeju da sprecavaju druge koji se sa njima ne slazu da iznesu svoje misljenje i da ih sankcionisu po medijima i drustvenim mrezama. To je zlocin, u suprotnosti je sa zagarantovanim pravom slobode govora.. Na ovaj nacin oni krse ustav. Ja ne znam sto ljudi pristaju na to i cak to podrzavaju..

Izraz "antivakser" je pogresan, jer ti ljudi nisu protiv vakcina, oni su samo za slobodan izbor, da svako moze da izabere metod lecenja..

Ja podrzavam ljude koji hoce da prime vakcinu, slobodno neka se vakcinisu ako zele..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
To je tvoje tumacenje koje nema veze sa tekstom, necu sad da ulazim u to, ali to nije tacno!

O ratovima ima u stihu 6, Isus u stihu 7 ne ponavlja isto. Isus misli na građanske sukobe tj. sukobe unutar država i sukobe na diplomatskom nivou. Nema razloga da da opet isto govori o ratovima.

Ovo što se dešava jeste znak koji nas upućuje na Hrista..sve bliže i bliže Njegovom povratiku. Ovo je zaista specifičan znak.

Kakve veze ima politicka pozadina? Ona je pre svega borac za slobodan izbor i ljidska prava. A ako ima neke informacije o Vucicu onda je u pitanju strah drzave da se to ne otkrije!

Sam muž Jovane Stojković je to rekao..ne ja. On kaže da sumnja da je to možda uzrok ovih stvari. No, vlast je dočekala jer antivakseri daleko su od toga da se samo zadržavaju na medije. Videli smo to u julu kada se razbijala skupština, videli smo to pre dve nedelje, veliki skup i opšte ugrožavanje zdravlja, mislim da hoće da ih pritisnu da odustanu od skupova..mislim da je to cilj države sada.

Ovo ostalo..Mire...nisi upravu. Nije ovo tako naivno kako ti misliš...na žalost. Itekako umiru ljudi..eno ti u Brazilu po nekoliko hiljada dnevno....nije dobro..nije nikako.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja podrzavam ljude koji hoce da prime vakcinu, slobodno neka se vakcinisu ako zele..

Vidi, ja se brate nikako ne mogu svrstati u nekakve "antivaksere", ali sam doslovno apsolutno protiv vakcine protiv Coid -19.

Naučno i ljudski.

Naučno jer nikada do sada ni jedna jedina uspešna vakcina (totalni imunizator) nije stvorena za ovako kratko vreme, niti je u proces pronalaženja iste bilo uključeno mnoštvo kompanija.

Ljudski jer mi razum ne da da prihvatim nešto što nameću oni koji debilnosti nazivaju naukom (genderizam, feminizam..) Jednostavno, pobornici kontra - znanja ne mogu biti stručnjaci u bilo čemu.

Da ne govorim o tome da zvono na uzbunu zvoni čim se u čitavu priču uključuju ljudi koji sa medicinom veze nemaju (Gates), o cenzuri (koja je aposultno nepotrebna ukoliko se zaista radi o toliko opasnom i smrtonosnom virusu) da i ne pričam.

Dakle, svako neka čini po svojoj savesti, ali ja kao Hrišćanin, kao razuman čovek (uz to i obrazovan) ne mogu i neću prihvatiti da mi se slobode ukidaju "zarad mojeg dobra", posebno kada mi te slobode ukidaju kultur marksisti i sola scriptura akoliti, inače poznati kao pobornici i promoteri kontra znanja, licemeri na kub.

Rob da budem neću...

Ps. Moji prijatelji koji rade u zdravstvu još uvek nisu primili ovaj protestanstko jevrejsko komunjarski placebo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag