Ja dajem podršku razumnim stvarima a to je da se narod ne okuplja na ulice u ovom momentu što su radili i što planiraju antivakseri..imaju sada opet u subotu okupljanje...šta će biti Bog zna samo. Zatim podstiču narod na pobunu protiv mera. Hajde što to propagiraju na mrežama ali pozivaju na otvoreno kršenje mera i provociraju..dakle ja sam samo rekao do čega će to dovesti. Videćemo u subotu...
A sta bi ti da oni rade kad im gase kanale i sankcionisu slobodu govora? Ajde predlozi sta bi oni trebalo da rade? Sad ih i hapse izmisljajuci kako "sire paniku", a vakcinasi kao "ne sire paniku"?
Pa oni ovo ne bi radili da imaju slobodu govora i da se vakcine nasilno ne namecu! Nisu oni negativci vec drzava!
Pa veci je kriminal izazivanje panike i straha od bolesti, nego prica da ljudi treba normalno da zive i rade!
U ratnom stanju ko god "siri paniku" "stvarajuci strah" kod ljudi se strelja, da ne bi demoralisao ostale! A to upravo drzava radi vec godinu i po. Dakle, oni izazivaju paniku i strah od smrti, zaustavljaju rad i zivot ljudi, govore im da su gotovi i da ce svi pomreti, plase ih! A u ratnom stanju (sto odgovara ovoj situaciji) se to ne radi! Mi u vreme rata nismo imali sirenje panike kakvu sad imamo, vec podizanje morala. Pri tom je sve ovo laz!
Oba ali pre svega praktični zdravstveni. Karantin za bolesti je kasnije i u srednjem veku bio poštovan. To je sasvim normalno.
Ne moze ovo da se poredi sa bilo kojom pandemijom i zaraznom bolescu, jer situacija nije ista! Pre svega smrtnost je prema najnovijim podacima 0,08% kod nas a u svetu 0,05%. To ne odgovara pandemiji i ne moze se nazvati pandemijom! Cak i da hoces da primenis princip biblije ne mozes, jer sve je laz!
Inace se u demokratiji postuju prava pojedinca, sloboda kretanja i govora, pravo na zivot i rad, sloboda izbora lecenja je zagarantovana ustavom i niko, pa ni drzava nema prava da utice na tebe i ucenjuje te otkazom da bi ti ugrozio ustavom zagarantovana prava, jer to je onda zlocin!
Ako se to zeli sprovesti, onda se mora promeniti ustav! Problem je sto za menjanje ustava treba saglasnost naroda kao i sire javnosti! Zato oni uvode "uredbe " nosenja maski i slicno, jer ne mogu drugacije, jer im ne bi proslo, a uredbe nisu pravno obavezujuce! Pogotovo sto je u suprotnosti sa ljudskim slobodama i ustavom!
eto koliko bolesti i epidemije mogu da izazovu potresa u društvu. Sa njima se mora obračunati oštro i istrajno. Tako i sa kovidom.
Nisi u pravu, jer ovo nije srednji vek i praistorija! Mi danas imamo znanje koje ranije generacije nisu imale. Karantin je krajnja mera, koja se uvodi onda kada se od bolesti ne mozes odbraniti na drugaciji nacin! Tek ako je smrtnost velika, tada se uvode mere, sto ovde nije slucaj!
Dakle nisi u pravu, ovde nije potreban biblijski princip karantina!
Mi imamo znanje i sredstva i poznat nam je nacin prenosenja, tako da svako od nas moze da se pobrine o sebi i odbrani na drugaciji nacin a da to ne zahteva diskriminaciju ostalih!
U proslosti nisu imali zastitne maske, nisu imali skafandere, nisu imali rukavice i slicno! Mi sve ovo danas imamo i zato mere karantina nisu potrebne! Svaki covek moze da se zastiti! I nema mesta panici!
Ti lepo stavi 5 maski, obuci skafander, zatvori se u balon, nosi rukavice.. Imas neogranicneno mnogo nacina borbe, i mozes da se zastitis tako da ne ugrozavas tudje slobode i prava!
Ne, ratovi su posebno naznačeni..čućete za ratove i glasove o ratovima. Ali "ustati" ukazuje na drugi vid borbe. Pre svega kroz verbalnu prepirku i tenzije što kroz unutrašnje sukobe među u samim državama...što političke što sistemske...nije isto što i klasični ratovi.
To je tvoje tumacenje koje nema veze sa tekstom, necu sad da ulazim u to, ali to nije tacno!
Na 3:10 priča i o onoj političkoj pozadini što je pričala..pogledaj Mire
Kakve veze ima politicka pozadina? Ona je pre svega borac za slobodan izbor i ljidska prava. A ako ima neke informacije o Vucicu onda je u pitanju strah drzave da se to ne otkrije! Ali smatram da ipak nije rec o tome! Ovde je u pitanju namera da se zada udarac onima koji na mrezama sire ovakve price! I pre svega da se zaustavi okupljanje naroda i zaustave protesti!
Izdali joj
"zabranu govora na drustvenim mrezama" (ugasili joj sajt i blokirali) i pustili je, pa ovo je smesno, nisam znao da postoji zabrana govora na drustvenim mrezama
>>> Ovo je protivpravno!