- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Pise ti u Enohovoj knjizi..
Ah, Enoh... apokrif nad apokrifima...
odgledaj malo ovo pa će ti biti jasnije...
Zar nije ucio ljude magiji, spravljanju napitaka, lekova, biljaka itd..?
Ne, sve što im je šaptao bilo je "a što ne bi moglo"....
Zar nije vrsio genetske manipulacije i hteo da ucini coveka savrsenim i vecnim?
Ponavljam ti, nije to činio Samael.
Sposobnost kreacije Samael NEMA. Čitaj Silmarilion, čitaj o tome šta je Melkior žarko želeo da poseduje, a niti jedan od Valara (duhovnih bića - anđela) to nije imao. Niti jedan, To pripada samo i isključivo samo Eruu Iliuvataru.
Žudeo je za plamenom neugasivim, žudeo je za Duhom Svetim.
Uostalom Crkva mu (sotoni - Samaelu) i ne pridaje takvu svemoć, to je učenje dualista.
Ja znam da ti volis tehnologiju, volim i ja, ali treba biti oprezan u koriscenju toga..
Da, volim tehnologiju, ali je ne idealizujem, ne smatram je krivom. Tehnologija je mrtva bez uma, bez čoveka.
Pogotovo jer djavo to moze da iskoristi kao zamku, a ja sam jako voleo muziku i dan danas je volim..
Đavo možew iskoristiti sve kao zamku, apsolutno sve, ali ne zaboravi da mu je dozvoljeno da to čini.
Da budem plastičniji, sotona ne počiva u tehnologiji, ili u piću, hrani, ovome ili onome.
Počiva u načinu na koji mi to koristimo.
Mi smo mu potrebni kao medijum.
Mi i naša kreativnost.
A ta kreativnost je dar Boga.
Zato mene vise privlaci zivot bez tehnologije, kada pogledam dokle nas je ta tehnologija na kraju dovela..
Ne, nije nas tehnologija dovela do toga. Mi smo se doveli do toga.
MI.
Sotona nas je samo ubedio da "eto to možemo koristiti i na taj način"....
Jednostavno vraćamo se na početak svega. Spoznaju Dobra i Zla. Tačnije na to da mi svojom voljom, po sebi određujemo šta je dobro a šta zlo. Za nas.
Ujedno, nije Adam trebao da bude telesno besmrtan. Smrt koja je posledica greha je nemogućnost boravljenja u Božijoj prisutnosti.
Grehom je obezboženje (smrt) došlo na svet.
Poslušavši Samaela (S'amma El - bog smrti, tama, laž) čovek je kao slika Božija u svet uneo haos smrti (obezboženja).
Zato Bog i izbacuje Adama i Evu iz Edena (koji je Hram) - proteruje ih iz svog prisustva. Doslovno, kažnjeni smo nemogućnošću da Boga vidimo, da budemo u njegovom prisustvu, a da pri tome nismo izgubili ni jednu od osobina kojima smo obdareni. NI jednu jedinu.
Dakle, ostala nam je žudnja za Bogom, koju zadovoljavamo tako što sebe proglašavamo bogovima, žudeći istovremeno ne za Bogom kao takvim, nego za onim što mi mislimo da nam pripada. Zato smo i izbačeni iz Hrama na zemlji, samog Edena. Da ne bi smo, zgrabili i s drveta večnog života, fizičkog večnog života. A onda bi tek nastao haos.
Seti se zašto je nastao potop, seti se zašto je čak i posle potopa srušen Toranj Babilonski,
Sve se to dogodilo jer smo mi, čovek, posezali za sticanjem imena, samovoljno,
Naravno, znam da te možda ovo zbunjuje, jer bi da sve bude doslovno (ne optužujem te, jednostavno se oseća taj uticaj protestantskog duha), ali nije.
Kontekst je važan. Kontekst.