CoPilot apdejt 10.2.0.153
Funkcija CommuteMe
Na Play Store je raspoloživ apdejt čija je verzija
10.2.0.153
Ja sam direktno sa marketa ažurirao novu verziju preko postojeće 149. Nema potrebe za novom instalacijom. Naravno, aplikacija pamti Premium ID registraciju.
Dva dana sam koristio ovu navigaciju i evo nekih utisaka. Rutiranje je standardno, rerutiranje mi se ne dopada jer insistira na vraćanju na izabranu putanju. Slike vraćanja su u prilogu.
Zanimljiva mi je funkcija koju do sada nisam probao, CommuteMe. Ona pamti putanju do posla ili do kuće, i to u različito vreme za različite dane. Juče sam vozio i upamćena je ruta koju sam ja izabrao, bez obzira što je navigacija nudila svoju. Za ovu funkciju nije potreban internet. Nisam primetio da Traffic funkcioniše iako se vidi da je desna uspravna linija svetlije zelene boje ako je uključen prenos podataka. Možda je razlog i taj što se može podesiti da se samo "oglasi" ako je kašnjenje veće od najmanjeg vremena, od 15 minuta.
Na slici se može videti kako navigacija upozorava da će biti upamćena ruta do kuće. Na taj naćin sam juče upamtio put do posla, slika u prilogu "CommuteMe ruta". Ponuđena ruta se razlikuje, slika "Put do posla koji Nav nudi". Tako me je jutros navigacija vodila istim putem kojim sam vozio juče. Da li ova funkcija ima neki praktični značaj, možete sami zaključiti. Možda da, a možda i ne preveliki...U svakom slučaju je interesantna opcija...
Pomenuta zelena linija po desnoj ivici bi trebalo da predstavlja preostali put. Međutim, grafički nije baš najsjajnije rešeno. Ne može se uočiti kao kod drugih navigacija koliko smo prešli a koliko je ostalo. To se vidi tek pažljivim gledanjem u brojke sa strane. Put je na početku 15km, pa se smanjuje preostali deo, slike "Put do kuce XY km". Na slici "Put do kuce 7 km" se vidi da su predviđene i saobraćajne kamere. Ima ih znatno više od realno postavljenih. Recimo, pojavljuje se kod Miloševog konaka a tu nema nijedne kamere...
Mapa je, kako je i na forumu objavljeno ažurirana i sada je verzija 2016.03. Taj podatak se vidi na slici "Verzija 153". To su mape, koliko mi se čini, na nivou iGO 2016.Q3. Nema problema sa pretragom gradova po imenu. Nema ni nekadašnjeg problema sa traženjem ulice u gradu sa više opština. Dovoljno je da upišem Beograd ili Niš i aplikacija će intuitivno ponuditi ulicu koju želim da izaberem kao adresu. Ovo je veliko poboljšanje. Ranije se nije mogla naći adresa ako se ne zna na kojoj opštini je tražena ulica a to je bilo dosta problematično...