Citati književnih dela

Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
306
SERI! viknu kralj i 20.000 kraljevih podanika je čučnulo i napelo se, jer u to vreme kraljeva reč je bila zakon.

ODAVDE DO VEČNOSTI

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
"Kada vidjamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu deo našeg života, onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život.A nikad nemaju pojma kako treba da prožive sopstveni život."

Paolo Koeljo - Alhemicar

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Draga Beatris,

pišem ti u jeku medenog meseca, iz onog hotela okrenutog ka moru koje smo nas dvoje voleli da posmatramo satima. Nisu nam dali onu istu sobu koju smo ti i ja obično uzimali, ali kao da je ista: smestili smo se u onoj pored nje. Naravno da moja žena ne zna ništa o tome. Pitam se da li je to što odlazim s njom na ista mesta na koja sam išao sa tobom znak moje neosetljivosti ili je izraz moje ljubavi. I ako je to dokaz ljubavi, onda se pitam prema kome?
Kao što vidiš, žalila si se na moje neverstvo, ali sad kada si me se oslobodila, ja sam, na tvoju i svoju žalost, stalno s tobom.

Huan Hose Miljas Priče izgubljenih preljubnika

Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
306
нисам имао неко одређено мишљење о том питању и то је било лудо. неизмерно сам желео да одем, пружа ми се прилика и шта? не знам хоћу ли је? не знам ни нећу ли је?

гласам за љубав

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Duboko znanje jest biti svestan smetnji pre smetnji, biti svestan opasnosti pre opasnosti, biti svestan razaranja pre razaranja, biti svestan nesreće pre nesreće. Snažna akcija jeste treniranje tela bez opterećenosti telom, vežbanje uma bez korišćenja umom, radeći u svetu, a da se ne bude pogođen svetom, provodeći zadatke, a da se ne bude zatrpan zadacima.

Sun Tzu, Umetnost ratovanja

"... Kada covek dublje zagleda u dušu sveta
lako shvati da na svetu uvek postoji
jedna osoba koja čeka onu drugu,
bilo to nasred neke pustinje
ili nasred nekog velikog grada...
I kada se te osobe sretnu
i njihovi pogledi se ukrste,
sva proslost i sva buducnost
gube svaki značaj...
i samo postoji taj trenutak..."

(Paulo Koeljo - Alhemičar)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
306
Žene, tvrdili su kafanski mudraci, i Frenk je sad u to vjerovao, više od kreveta vole samo jednu stvar, a to je – fikcija da im do njega uopšte nije stalo.

Džems Džons: TRKAČI OLOVNIH NOGU

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
"Loše stvari, nisu najgore stvari koje nam se mogu desiti. Najgora stvar koja nam se može dogoditi je Ništa!"

Ričard Bah
Jedno

Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
306
„Ali, uostalom, vi ste pjesnik.“
„Sasvim tačno,“ promrsi Bob Frenč ispod ispod gustog brka. „Meni su dozvoljene stvari koje umno zdravim građanima nisu dozvoljene.“ Nasmiješio se. Bez tog osmijeha primjedba bi zvučala gorko, pomisli Dejv.

DžemsDžons: TRKAČI OLOVNIH NOGU

que te vayas con el viento, como siempre
LEGEND
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
5.276
Ovo je sigurno još jedan od načina koje dan upotrebljava da bi prekinuo delovanje sna,
još jedna noćna mora koju ni jedna pasta za zube ne može da ispere iz usta!

Kortasar​

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Blago Cara Radovana - Jovan Dučić

"Mi smo istinski dobri kad smo istinski srećni. Nesreća kvari srca i ruši karaktere. Retko je bilo ljudi koji su odoleli otrovima nesreće i produžili da vole druge ljude. Naročito onaj kome su drugi učinili nesreću, omrzne i nedužne. Mogu da ne postanu čovekomrscima samo oni nesretnici koji svoje bede ne smatraju krivicom drugih ljudi, nego samo voljom božjom, što opet znači krivicom svojom sopstvenom. Sirotinja je najveća nesreća zato što otruje čoveka takvim mržnjama; a jedna velika napast čovekova, to je što u nesreći dobije rdjavo mišljenje o ljudima i pogubi prijatelje."

Natrag