"Nije dovoljno osetiti Božju blagost, videti dobronamernost i ocinsku nežnost Njegovog karaktera. Nije dovoljno prepoznati mudrost i pravednost Njegovog zakona, razumeti da je utemeljen na vecnom nacelu ljubavi. Apostol Pavle je sve to video kad je uskliknuo: „Hvalim zakon da je dobar!” „Tako je dakle zakon svet i zapovest sveta i pravedna i dobra!” Ali dodaje, ispunjen gorcinom svoje duše vne muke i ocajanjem: „A ja sam telesan, prodan pod greh!” (Rimljanima 7,16.12.14) On je ceznuo za cistotom, pravednošcu, koju nije mogao da postigne svojom silom i zato uzvikuje: „Ja nesrecni covek! Ko ce me izbaviti od tela smrti ove?” (Rimllnima 7,24) Taj isti krik otimao se iz umornih srca u svim zemljama i u sva vremena. Ali svima može se dati samo jedan jedini odgovor: „Gle, Jagnje Božje koje uze na se grehe sveta!” (Jovan 1,29) Put Horistu str. 17.
"Božje srce cezne za svojom decom na Zemlji ljubavlju koja je jaca od smrti. Dajuci svog Sina, On nam je u tom jednom daru darovao celo Nebo. Spasiteljev život i smrt i posredovanje, služba andela, molitve Duha, i iznad svega, delovanje Oca preko svih, stalno ucestvovanje nebeskih bica - sve to stavljeno je u službu covekovog otkupljenja." Put Hristu str. 18.