Piramida, ono sto je bilo nezdravo za coveciju ishranu u starom zavetu - nezdravo je i u novom.
Bog je stvorio odredjene zivotinjske vrste koje stete ljudskom zdravlju, dok su druge pogodne za ishranu.
Da su sve zivotinjske vrste zdrave za coveciju ishranu, u tom slucaju zasto bi Bog odvojio u starom zavetu one koje su zdrave od nezdravih, koji je smisao toga? Molim odgovor.
Ako u novom zavetu ne postoji razlika cistih od necistih zivotinja, zasto je onda u otkrivenju navedeno da je Vavilon postao staniste PTICA NECISTIH I MRSKIH.
"I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
I povika jakim glasom govoreci, pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih PTICA NECISTIH I MRSKIH; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena" ( otkrivenje 18. 1 - 4 )
Ja sam vec objasnio, da UVEK kada apostoli govore da sme da se jedu zivotinje KOJE JE BOG STVORIO ZA HRANU, oni tu upucuju na one vrste koje je on stvorio ZA HRANU, a ne na one koje NIJE STVORIO ZA HRANU, a definisano je u zdravstvenom zakonu koji je dao za dobro coveka.
Apostoli tu razotkrivaju zablude onih ekstremnih struja u Judeizmu koji su zabranjivali i tu vrstu cistih zivotinja, i propagirali asketizam.
Da bi o necemu pisao moras biti upoznat sa biblijskim, literarnim i istorijskim kontekstom.
Pozdrav i svako dobro.