Danas nam je na poslu puklo drvo visoko preko 3 metara na pola.
Da se ne baci, ja sam sebi odlomio parce drveta, planirajuci da ga odnesem kuci i zasadim..
Dok sam lomio drvo precnika 3-4 cm, sok od drveta je dosao u kontakt sa mojom kozom..
Tada je pocelo prvo "peckanje", a onda i "bolovi"..
Prvo sam mislio da sam rasekao ruku, ali nigde nisam video oziljak, bolovi uopste nisu bili slabi, jako je bolelo..
Proslo je 4 sata i bolovi i dalje traju.
Odem na internet i nadjem da je to "difenbahija" i da je "otrovna".
I ako sok dodje u kontakt sa ocima izaziva trajno slepilo, ako ne daj boze progutate sok, dolazi do smrti u roku od 5 -15 min.
Mnogi ljudi su umrli od ove biljke a opet je popularna i drzi se u domovima a ne zna se da je tempirana bimba, pogotovo ako imate decu..
Sada pitanje:
Sta da sam ja kojim slucajem hteo da pocesem oko u tom trenutku, ili ne daj boze usta?
Mogao bi da umrem ili oslepim!
I konacno:
Ako je Bog "dao zdravstveni zakon u Bibliji", zasto nije u njega ukljucio i "otrovne biljke"!
Nemojte mi ovde prodavati te price "da ljudi znaju iz iskustva koje su otrovne a koje ne" i da zato nije ni bilo potrebe da on to ukljuci u popis, jer to nije tacno!
Ja nisam znao, i ja sam danas mogao umreti!
Da je Bog u zdravstveni zakon ukljucio i popis biljaka, ja bi to znao i ne bi bio u opasnosti!
Ali nije!
Zato sam i rekao: GDE SU VAM DOKAZI, I ODAKLE VAM IDEJA DA TAJ SPISAK PREDSTAVLJA "ZDRAVSTVENI ZAKON"???