VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
1.Kor 8:11-13
11 Тако због твог знања пропада онај ко је слаб, твој брат за кога је Христ умро. 12 А кад тако грешите својој браћи и повређујете њихову савест која је слаба, грешите против Христа. 13 Зато, ако храна наводи мог брата на спотицање, више никада нећу јести месо, да се мој брат због мене не спотакне.
Ceo kontekst ovog biblijskog navoda govori o idolskim žrtvama, i druženja sa mnogobošcima, jer je Jevrejima bilo zabranjeno da ulaze u kuće mnogobožaca, i da sa njima jedu, i da imaju bilo kakav drugi kontakt, i apostol kaže da neće jesti hranu u kući mnogobošca, da ne bi sablaznio brata koji smatra da je to pogrešno.
Dakle, ne radi se o vrsti jela.
Вук ће боравити с јагњетом,*+ леопард ће лежати с јаретом, теле и млади лав+ и ухрањена животиња заједно ће бити,+ а мали дечак водиће их. 7 Крава и медведица заједно ће јести, а њихови младунци заједно ће лежати. Лав ће јести сламу као бик.+ 8 Дете које сиса играће се над кобрином+ рупом, дете које је престало да сиса стављаће руку на рупу змије отровнице.
Eto ja necu vise nista da pisem na ovoj temi da ne sablaznjavam sve one koji nece da jedu meso.
Doci ce dan kada ce zivotinje biti u miru i medju sobom i sa ljudima.Mislim da je blizu to vreme ,ali doci ce kad tad....
Amin.
Mi se ovde pripremamo za nebo, i već ovde na ovoj zemlji mi trebamo da izgradimo sebe i svoj odnos prema mesnoj hrani, jer na nebu neće biti mesa u ishrani, i zato trebamo već ovde da se učimo nebeskom životu, jer ako ovde kojim slučajem jedemo mnogo mesa, sigurno će ta želja za mesom preovladavati i u carstvu nebeskom.
Zato je ovaj život dat kao priprema za nebeske rajske uslove.
U suprotnom, pitanje je da li će mo tamo i biti.