Cilj čovekovog života

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znači apostol PAvle je i kuga?

Ne, nego je to bila optužba Jevreja, a Pavle jeste bio pripadnik te prve Nazarenske crkve - jedine u to vreme jer druge nije bilo, i Jevreji nisu mogli misliti ni na jednu drugu - što je vrlo bitno, što znači da su Nazareni prva, prava, i jedina crkva.
Kao što rekoh, to su oni isti Hrišćani koji su 70 godine i razorenja Jerusalima izašli iz grada i nastanili se u gradu Pela.
To su oni isti koji nisu učestvovali u otpadu Rimske crkve sredinom 2 veka, i koje je Rim kroz istoriju progonio jer nisu želeli da se odreknu Hristovog jevanđelja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nazareni su prava crkva kojoj je pripadao i apostol PPavle, i oni nisu ispunjavali sva starozavetna pravila - već držali deset zapovesti i Subotu:

Subota je i dobila ime po Pavlu. Sada bi subotu mogli zvati "jelenka".

Ne, nego je to bila optužba Jevreja, a Pavle jeste bio pripadnik te prve Nazarenske crkve - jedine u to vreme jer druge nije bilo, i Jevreji nisu mogli misliti ni na jednu drugu, što znači da su Nazareni prva, prava, i jedina crkva.

A jesu li se obrezivali, plaćali hramski porez, svetkovali sve židovske blagdane, prinosili žrtve? Što ste vi od njih naslijedili?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ne, nego je to bila optužba Jevreja, a Pavle jeste bio pripadnik te prve Nazarenske crkve - jedine u to vreme jer druge nije bilo, i Jevreji nisu mogli misliti ni na jednu drugu - što je vrlo bitno, što znači da su Nazareni prva, prava, i jedina crkva.
Kao što rekoh, to su oni isti Hrišćani koji su 70 godine i razorenja Jerusalima izašli iz grada i nastanili se u gradu Pela.
To su oni isti koji nisu učestvovali u otpadu Rimske crkve sredinom 2 veka, i koje je Rim kroz istoriju progonio jer nisu želeli da se odreknu Hristovog jevanđelja.
Ali Pavle nije porekao da je kuga pa kako onda nije kuga?
Zar ne vidiš da si u zabludi?
To je bila kompletno lažna optužba.
Rim je progonio do 313.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iz gore priloženih dokaza - videli smo da su apostol Pavle i svi apostoli pripadali prvobitnoj zajednici Hrišćana u Jerusalimu poznatoj kao "Nazareti ili Nazareni" koja se sastojala od obraćenih Jevreja, koji su držali deset zapovesti i Subotu.

U to vreme nije postojala druga zajednica Hrišćana u Jerusalimu - osim te jedna apostolske zajednice, koja se sastojala od obraćenih ljudi i žena koji su se obratili na pedesetnici, i kojoj su pripadali svi apostoli.

Crkveni istoričar Epifanije ( 315 - 403 n. e ), svedoči da su Nazareni držali 10 Božjih zapovesti i biblijsku subotu kao dan odmora, da priznaju Hrista kao Mesiju i Božjeg sina, da je Bog stvoritelj, i da su oni direktni potomci Apostola.

Ovo potvrđuje kasnije i Rimska crkva u izjavi Kardinala Humberta nakon velikog rascepa 1054 godine između istočnog i zapadnog Hrišćanstva, i on kaže sledeće:

"Zato u takvom svetkovanju subote, gde i na koji način mi Latini imamo išta zajedničko sa Jevrejima, jer oni su besposleni i svetkuju subotu, ne oru?
Mi hrišćani nemamo ništa zajedničko sa Jevrejima, oni subotu svetkuju, ne oru i ne žanju, zbog običaja ne rade nego praznuju, imaju posebne obroke, i njihove sluge i sluškinje, stoka i životinje, koje nose teret miruju, ali mi Latini ne držimo ni jednu od ovih stvari, nego radimo svaku vrstu posla kao na bilo koji od pet prethodnih dana, i mi postimo isto tako kao što to činimo u šesti dan, petak, koji stoji do subote.
Ipak, vi Grci, ako ne judaizirate, kažite nam zašto imate nešto zajedničko sa Jevrejima u sličnom svetkovanju subote.
Oni svakako svetkuju subotu, i vi je svetkujete, oni poste i uvek prekidaju post u subotu, u njihovom četrdesetodnevnom periodu oni prekidaju post svake subote osim jedne.
I vi Grci u vašem četrdesetodnevnom periodu prekidate post svake subote osim jedne.
Oni Jevreji imaju dvostruki razlog za svetkovanje subote, jasno, zbog zakona Mojsijevih i zbog učenika koji su bili ožalošćeni i teškog srca na dan subotnji i zbog smrti Gospodnje, za koga su verovali da neće vaskrsnuti.
Zato što vi svetkujete subotu sa Jevrejima i sa nama dan Gospodnji nedelju, vi izgleda da takvim svetkovanjem imitirate
sektu Nazarena, koji na ovaj način prihvataju hrišćanstvo, ali ne mogu ostaviti judeizam"

Ovo je jasan dokaz da je prva Hrišćanska crkva u Jerusalimu kojoj su pripadali svi apostoli - bila poznata pod imenom "Nazareti ili Nazareni" i da su oni držali deset zapovesti i Subotu, što znači da su svi apostoli i apostol Pavle držali sve zapovesti i Subotu.

Ova prva crkva nema veze sa Rimokatoličkom koja se odvojila sredinom 2 veka od ostatka Hrišćanske crkve svojim kompromisom sa mnogoboštvom i usvojivši pojedina mnogobožačka učenja, kao i mnogobožački dan sunca - nedelju, obukavši je u Hrišćansko ruho, a odrekavši se jevanđeoske istine i Subote koju je do tada poštovala kao Božji sveti dan, a od koje je kasnije nastala Pravoslavna crkva.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
U što ste pretvorili ovu temu? Ovo što sada pišete, nema nikakve veze sa naslovom teme! Izgleda da ste vi toliko opsjednuti svojim dogmama, da i kada bi pisali ljubavno pismo, tamo bi se pominjao apostol Pavle, stvaranje, božije zapovijesti...:)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako je problem - ovaj poslednji komrentar ću postaviti na drugoj temi o crkvi, a ovaj neka bude izbrisan, ili prebačen na temu "koja je crkva crkva Hristova"

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Iz gore priloženih dokaza - videli smo da su apostol Pavle i svi apostoli pripadali prvobitnoj zajednici Hrišćana u Jerusalimu poznatoj kao "Nazareti ili Nazareni" koja se sastojala od obraćenih Jevreja, koji su držali deset zapovesti i Subotu.
Ne nismo to videli.Pavle je bio optužen da je vođa Nazanenske sekte, ali on to nije bio i nigde u Sveto Pismu ne piše da je Pavle vođe Nazarenske sekte.NAzareni s se protivili Pavlu povodom obrezivanja i hteli su da ga ubiju u više navrata.
U što ste pretvorili ovu temu? Ovo što sada pišete, nema nikakve veze sa naslovom teme! Izgleda da ste vi toliko opsjednuti svojim dogmama, da i kada bi pisali ljubavno pismo, tamo bi se pominjao apostol Pavle, stvaranje, božije zapovijesti...:)
Kako ne možeš da shvatiš jednu prostu stvar SUBOTA JE IZNAD BOGA, pusti ljubav veru i nadu i ostale zapovesti, SUBOTA JE....
Svaka sekta mora da ima neko unikatno jeretičko učenje, kod JS to je da se Bogu treba obraćati samo sa Jahve, a kod subotara je to SUBOTA pa onda Boga.

Zaista bih voleo da se vratimo na temu.Laodikeja nadam se da ti ej Bog u poslednja dva dana otkrio istinu na moje pitanje.Samo sklopi sve ovo što si dao i reci mi kakav čovek treba da bude?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne nismo to videli.Pavle je bio optužen da je vođa Nazanenske sekte, ali on to nije bio i nigde u Sveto Pismu ne piše da je Pavle vođe Nazarenske sekte.NAzareni s se protivili Pavlu povodom obrezivanja i hteli su da ga ubiju u više navrata.

Naravno da smo videli.

Jevreji su hteli da ubiju Pavla, Pavle je bio pripadnik te prve i jedine crkve koja je tada postojala u Jerusalimu kao zajednica Hrišćana, i iz priloženih istorijskih izvora - Nazareni su držali deset zapovesti i Subotu, što znači da su to činili i apostol Pavle i svi drugi apostoli i Hrišćani u Jerusalimu i šire.

Ja poštujem Boga držanjem njegovih zapovesti.

Ja sam već da biblijski odgovor na pitanje "kakav čovek treba da bude" i šta je cilj ljudskog života"
Ti izgleda ne znaš, pa zato si izbegao moje pitanje "kakav treba da bude"

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Naravno da smo videli.
Na tvoju žalost nismo.
Jevreji su hteli da ubiju Pavla, Pavle je bio pripadnik te prve i jedine crkve koja je tada postojala u Jerusalimu kao zajednica Hrišćana, i iz priloženih istorijskih izvora - Nazareni su držali deset zapovesti i Subotu, što znači da su to činili i apostol Pavle i svi drugi apostoli i Hrišćani u Jerusalimu i šire.
Oni su PAvla optužili, Pavle nigde nije rekoa da je njohov vođa, to su bile lažne optužbe.

Ja sam već da biblijski odgovor na pitanje "kakav čovek treba da bude" i šta je cilj ljudskog života"
Ti izgleda ne znaš, pa zato si izbegao moje pitanje "kakav treba da bude"
kakav čovek treba da bude?
Tražim samo jednu karatku proestu rečenicu?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Savršen, to piše u bibliji, i to je cilj celokupnog duhovnog života i posvećenja.
Svaka reč koja ne piše u bibliji nije biblijska.

Natrag