Chelsea F.C. ~ The Blues

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Stvarno je nad Ramirezom bio čist penal, mada iz ugla u kojem je bio sudija, ne mora da znači tj moguće da je delovalo da su su jednostvano sudarili u duelu. Ali opet sudija je bio blizu i gde god da ej stajao nije mogao da ima iskrivljenu sliku...mada u odnosu na utakmicu protiv Basrelone ovo je smešna nepravda
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Ivanović kapiten Čelsija!?

Ivanović kapiten Čelsija!?


Vlasnik „plavaca“ Roman Abramovič na leto sprema čistku u klubu, a mediji sa Ostrva srpskog asa vide kao naslednika Džona Terija



GAZDA Čelsija Roman Abramovič sprema veliku čistku za letnji prelazni rok. Mnogi će morati da potraže novi klub, među prekobrojnima će se verovatno naći i trener Ančeloti, ali i neki vremešni asovi, poput Drogbe, Anelke, Bosingve, možda čak i Lampard.

Jedan od onih koji ne treba da brinu za status i koji se najavljuju kao oslonci „novog Čelsija“ je srpski reprezentativac Branislav Ivanović.

Sjajnog defanzivca engleski mediji čak vide i kao budućeg kapitena, naslednika Džona Terija!

Novosti
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Rastali se Anćeloti i Čelsi

Rastali se Anćeloti i Čelsi


Italijan nije više trener "plavaca". Klub nezadovoljan rezultatima u ovoj sezoni.

v206933p0.jpg



Karlo Anćeloti i Čelsi rastali su se odmah po završetku sezone. Klub sa Stamford bridža saopštio je da je do razlaza došlo zbog nezadovoljavajućih rezultata.

"Igre i rezultati nisu ispunili očekivanja, pa klub oseća da je vreme za promene, pre početka priprema za sledeću sezonu", stoji u saopštenju Čelsija.

Čelsi je u poslednjem kolu Premijer lige poražen na gostovanju Evertonu (0:1), ali je ostao na drugom mestu.

Anćeloti je na Stamford bridž stigao pre dve godine, a do rastanka je došlo iako je Italijan imao ugovor na još jednu sezonu. Tokom njegovog mandata Čelsi je osvojio duplu krunu prošle sezone, a u ovoj je ostao bez trofeja.

(MONDO, foto AP)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Hidink odbio Abramoviča, preporučuje Rajkarda i Van Bastena Čelsiju

Hidink odbio Abramoviča, preporučuje Rajkarda i Van Bastena Čelsiju


Gus Hidink neće prihvatiti ponudu da ponovo sedne na klupu Čelsija, jer želi da odradi ugovor sa Fudbalskim savezom Turske.

4772_hidink-abramovic01-ap-jon-super_f.jpg


Stručnjak koji je vodio "plavce" 2009. godine bio je prvi izbor Romana Abramoviča, koji je izgubio strpljenje sa Karlom Anćelotijem, ali će ruski milijarder morati da nađe drugo rešenje.

Hidink je poručio svojim bivšim poslodavcima da namerava ostane u selektorskim vodama, jer ne želi da ponovo radi u žestokom ritmu koji zahteva klupski fudbal.

Holanđanin ipak želi da bar malo pomogne uzdrmanom Čelsiju, pa je Abramoviču preporučio da angažuje ili bivšeg trenera Barselone Franka Rajkarda ili Marka van Bastena.




Gus Hidink ostavio Abramoviča na čekanju

Selektor fudbalske reprezentacije Turske Gus Hidink poručio je gazdi Čelsija Romanu Abramoviču da će morati da sačeka jun ukoliko ga još želi na poziciji sportskog direktora kluba.

Hidinkov potez britanski mediji karakterišu kao vrlo lukav jer je istu ponudu dobio i od holandskih giganata Ajaksa i PSV-a tako da je kupovinom vremena dobio priliku da vaga sve tri opcije do leta.

Prema izvorima bliskim Hidinku, ističe se da on i nije previše za novi posao ali je veliki novac u igri i ne bi da ga tek tako izgubi, ukoliko je moguće da pored pozicije sportskog direktora bude istovremeno i selektor Turske.


(blic.rs)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Čelsi vodi Hidinka iz Turske

Čelsi vodi Hidinka iz Turske



Iz Londona će u Istanbul ovih dana biti upućena zvanična molba turskoj fudbalskoj federaciji da se odrekne usluga holandskog stručnjaka.

v208297p0.jpg



Karlo Anćeloti pre dve godine je nasledio Gusa Hidinka na kormilu Čelsija, a vrlo je moguće da će se uskoro odigrati "povratni" proces.

"Bi-Bi-Si" citirao je neimenovanog izvora iz vrha turskog saveza, koji je rekao da Holanđanin "ne može da odbije Čelsi" i da je ponuda sa Stamford Bridža "previše dobra".


Hidinkov odlazak iz Turske realan je i zbog toga što će njen fudbalski savez 28. juna dobiti novog predsednika, umesto sadašnjeg prvog čoveka Mahmuta Ocgenera, koji je prošle godine i doveo Hidinka.


Ostaće samo da se dve strane dogovore o finansijskoj kompenzaciji, koja bi mogla da iznosi čak četiri miliona funti.


Čelsi je prilično finansijski opterećen, pošto na ime jednostranog raskida saradnje mora da isplati ukupno 35,7 miliona funti Murinju, Grantu, Skolariju, Anćelotiju i njihovim stručnim štabovima!


Gus Hidink je za tri meseca boravka u Čelsiju (februar - maj 2009) osvojio FA kup i treće mesto na tabeli Premijer lige, dok su "plavci" u polufinalu Lige šampiona ispali od Barselone pravilom više golova postignutih u gostima (0:0, 1:1).


Sve u svemu, Holanđanin je za to vreme izgubio samo jedan zvanični meč, od Totenhema u gostima.


(MONDO)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zvižduci Čelsiju u Maleziji, Benajun vređan zbog jevrejskog porekla /video/

Neprijatan doček "plavcima"


Zvižduci Čelsiju u Maleziji, Benajun vređan zbog jevrejskog porekla /video/

Beta


Fudbaleri Čelsija danas nisu naišli na lep doček navijača u Maleziji, pošto je sporan pogodak Didijea Drogbe izazvao negodovanje domaćih igrača i navijača, dok je Josi Benajun konstantno slušao zvižduke sa tribina zbog jevrejskog porekla.




Čelsi je sa 1:0 pobedio lokalni tim Malezija 11, golom Drogbe u 78. minutu iz slobodnog udarca sa 17 metara iskosa.
468x60-lnf.swf
site=yublicrs&targetsite=yublicrs&AdSize=468x60&subcat=sport&PagePos=4

Lopta je posle snažnog šuta pogodila prečku, a potom se odbila od leđa golmana Mohda Izama Tarmizija. Linijski sudija pokazao je da je pogodak regularan, medjutim, ostala je dilema da li je lopta prešla linuju gola. Igrači domaćeg tima burno su reagovali, smatajući da nije.

Tenzija u današnjoj utakmici pojavila se već na početku, pošto je Izraelac Benajun prvi fudbaler iz te zemlje koji je posle dugog vremena posetio Maleziju. To nije naišlo na odobravanje domaćih navijača, većinom muslimanskog porekla.

Svaki Benajunov kontakt sa loptom tokom prvih 45 minuta utakmice ispraćen je zvižducima, a u poluvremenu ga je trener Andre Viljas-Boaš zamenio.

Čelsi se u Maleziji priprema za narednu sezonu, koja u Premijer ligi počinje 13. avgusta. Dan kasnije klub iz Londona gostuje Stouku u prvom kolu.
 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Tores kritikovao saigrače, Čelsi pokreće istragu

Problemi za španskog napadača


Tores kritikovao saigrače, Čelsi pokreće istragu


Trener Čelsija Andre Viljaš-Boaš potvrdio je da će klub pokrenuti povodom intervjua koji je dao Fernando Tores.

133761_toresafp_f.jpg


Napadač Čelsija Fernando Tores je kritikovao svoje saigrače u spornom intervjuu datom zvaničnom sajtu Primere.

Španski fudbaler je navodno igrače „plavaca“ nazvao starim i jako sporim, što je kasnije potvrdio i na svom sajtu.

Viljaš-Boaš je tražio objašnjenje od Toresa, koji je tvrdio da reči nisu bile dobro prevedene na njegovoj internet stranici.

Čelsi se dao u potragu za kopijom originalnog intervjua na španskom jeziku, a portugalski stručnjak je upozorio svog napadača da pripazi kada u budućnosti bude govorio o londonskom klubu.

„Tražimo da vidimo traku tog razgovora i proverimo kako stoje stvari. U svakom slučaju, to je viđenje jednog igrača. Mislim da trener ne mora uvek da deli mišljenje sa svojim igračima“, poručio je Viljaš-Boaš.

Tores je u januaru stigao na Stamford bridž za sumu od 50 miliona funti, a postigao je samo jedan gol za Čelsi.



Blic
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Čelsi šalje Toresa u Španiju

Ističe mu vreme


Čelsi šalje Toresa u Španiju

B. O.


Uprava Čelsija planira da u januaru pošalje Fernanda Toresa na pozajmicu u Španiju, ukoliko napadač ni u naredna tri meseca ne uđe u formu.

133761_toresafp_f.jpg


Tores je posle bombastičnog transfera iz Liverpula u Čelsi vrednog 50 miliona funti uspeo samo da razočara navijače jer ne može da pronađe put do mreže, a trener Andre Viljaš-Boaš polako gubi strpljenje.
seat-468x60-clicktrough.swf
site=yublicrs&targetsite=yublicrs&AdSize=468x60&subcat=sport&PagePos=5

Kako tvrde britanski mediji, on se nada da bi pozajmica i privremeni povratak u Španiju pomogao Toresu, koji bi drugi deo sezone mogao da provede u dresu svog omiljenog kluba Atletika iz Madrida ili bogataške Malage.

Čelsi ne razmišlja o prodaji igrača, jer mu je loša forma drastično oborila cenu.
 
Natrag
Top