Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Fudbaler Čelsija Fernando Tores odbio je da šutira penal na utakmici sa Birmingemom pošto su ga navijači tog tima konstantno vređali na meču FA kupa.
‘Plavci’ su u ponovljenom meču pete runde bili bolji od Birmingema u gostima sa 2:0, pošto je u prvom duelu bilo 1:1.
Tores je u prvom poluvremenu imao veliki promašaj, što je samo bilo povod da navijači krenu sa ismevanjem, a sve je kulminiralo u poluvremenu, kada je jedan od njih šutirao penal i promašio, a potom preko razglasa rekao da je šutirao gore od Španca.
Španski fudbaler je u 70. minutu iznudio penal, kada je Čelsi već vodio sa 2:0, a Huan Mata, koji govoto uvek šutira sa bele tačke za ‘plavce’ ponudio je Toresu da ga on izvede. Španac je to odbio, a iako on retko kada šutira penale to je, prema britanskim medijima, bio još jedan pokazatelj kako u poslednje vreme nema baš mnogo samopouzdanja.
Golman londonskog Čelsija i češke reprezentacije Petr Čeh izjavio je da može da igra na vrhunskom nivou još 10 godina.
Češki reprezentativac na Stamford bridž je došao u leto 2004. godine, a za Čelsi je do sada odigrao 341 utakmicu. "Već 11 godina zaredom igram na vrhunskom nivou, od čega osam godina u jednom od najboljih svetskih klubova", rekao je 29. godišnji Čeh za sajt londonskog kluba. Čeh je u Ligi šampiona debitovao kada je imao 19 godina u dresu praške Sparte.
"Tako se stiče veliko iskustvo. Dok god mogu da branim na vrhunskom nivou, neću razmišljati o penziji. Kod golmana je važno da ima dobar refleks, snagu, brzinu i koordinaciju pokreta. To su parametri na osnovu kojih vidite da li ste još dobri. Golmani mogu da održe, manje-više, isti nivo do 39. godine", objasnio je Čeh.
Golman londonskog kluba bio je tu sve vreme dok su se menadžeri Čelsija smenjivali, i kako kaže, svaki od njih je imao neke svoje ideje, stil igre i idealan tim, ali on je uvek bio na spisku igrača koji će izaći na teren.
Uporedo sa traženjem novog menadžera vlasnik Čelsija traži pogodnu lokaciju za izgradnju novog stadiona koji bi imao kapacitet 60.000 mesta
Roman Abramovič
Uporedo sa traženjem novog menadžera za narednu sezonu, vlasnik Čelsija, Roman Abramovičtraži pogodnu lokaciju za izgradnju novog stadiona koji bi imao kapacitet 60.000 mesta.
Postojeći "Stamford bridž" sa kapacitetom od nešto više od 40.000 mesta ne zadovoljava apetite ruskog multimilijardera, koji želi da uloži u novi projekat 600 miliona funti.
Iako se u prvih mah htelo da se trenutna kuća "plavaca" stara 107 godina rekonstruiše i proširi, arhitekte koje je unajmio Abramovič procenili su da bi to bilo skuplje od gradnje novog stadiona. Kao idelanu lokaciju, gazda londonskog kluba vidi u zapadnom delu Londona, blizu električne centrale u naselju "Batersi".
Kapiten Čelsija Džon Teri odbacio je navode da su za otkaz Andre Viljas-Boaša zaslužni pojedini stariji igrači sa "Stamford Bridža".
Teri se vratio na teren posle odsustva zbog povrede, smatra da svi snose krivicu za loše rezultate tima, te da je logično da su nezadovoljni oni igrači koji ne igraju standardno.
"U svakom klubu dolazi do nezadovoljstva onih koji nisu uvek u prvom planu kod menadžera. Samo zato što se nešto slično dešavalo u Čelsiju ljudi su upirali prstom u nas starije koji smo članovi kluba mnogo godina, ali ja vas uveravam da nam je svima stalo samo do klupskog uspeha, te da se ništa takvo nije događalo otkako sam ja na "Stamford Bridžu". Andre je vrlo dobar trener, ali nažalost nije bilo zadovoljavajućih rezultata", izjavio je Tery za "Skaj Sports".
Sa kapitenom se složio i drugi veteran "plavaca", napadač Didije Drogba.
"Viljas-Boaš jednostavno nije imao sreće jer ekipa nikako nije uspevala da uhvati pravu formu. I igrači snose svoj deo krivice, sve je to deo fudbala. Bivšem menadžeru želim sve najbolje", zaključio je napadač sa Obale Slonovače.
Nakon otkaza Viljas-Boašu, tim je preuzeo pomoćni trener Roberto di Mateo, a u samo sedam dana pod njegovim vođstvom Čelsi je slavio u Birmingemu u FA kupu (2:0) i u subotu u Premijer ligi protiv Stouk sitija (1:0) na "Bridžu".
Čelsi je posle 28 odigranih kola peti u Premijer ligi sa 49 bodova. Ima pet više od šestog Njukasla, a izjednačen je sa četvrtim Arsenalom.
Njukasl i Arsenal imaju po meč manje, a upravo se oni u ponedeljak susreću na "Emiratima".
Roberto di Mateo je zauzeo mesto na klupi Čelsija kao privremeno rešenje, i već se dokazao odličnim rezultatima od odlaska Andrea Viljaš-Boaša, međutim, tvrdi da još ne razmišlja o dugoročnom ugovoru sa "plavcima".
Čelsi je upisao tri pobede pod vođstvom Di Matea, uključujući i spektakularnu pobedu od 4:1 u osmini finala Lige šampiona protiv Napolija.
"Nijednog trenutka mi nije prošlo kroz glavu da postanem dugoročno rešenje Čelsija na klupi. Imam previše posla i obaveza, trenutno mi je najbitnije da spremim ekipu za duel FA kupa protiv Lestera. Moramo da ispunimo ciljeve koje smo postavili pred početak sezone", rekao je Di Mateo.
Italijan se u Engleskoj dokazao kao trener MK Donsa i Vest Bromvič Albiona.
"Nisam došao sa Meseca, znam kako fudbal funkcioniše. Mislim da sam odlično vodio ekipu, uveo sam ih u Premijer ligu i nijednog trenutka nismo bili u borbi za opstanak. Ne razmišljam o budućnosti, kada dođe vreme da razmišljam o tome, znaću šta da učinim", otkriva Di Mateo.
Napadač Čelsija Fernando Tores istakao je posle dva postignuta gola u meču sa Stoukom (5:2), u okviru FA Kupa, da je zadovoljan što je pokazao da i dalje može da bude "oštrica koja probada protivničke odbrane".
“Ovi golovi su mi kao lek i drago mi je što su došli u pravom času. Radio sam zaista mnogo da bih se vratio na stare staze. Naš tim se poboljšao u svim segmentima a drago mi je što i ja idem pozitivnim putem. Sada se osećam mnogo bolje iako sam i ranije dobro igrao, ali nisam mogao da ubacim loptu u mrežu“, rekao je Tores.
On je naglasio da je primarni posao napadača da postiže golove dok je on do sada uglavnom asistirao saigračima.
“Možda ovo nije toliko loša sezona za mene koliko sam očekivao, ali ja sam napadač, i napadač treba da postiže golove. Ako ne šalješ lopte iza leđa golmana navijači postaju skeptični i nezadovoljni. Drago mi je što su moji saigrači stali u moju odbranu, ali mi je takođe drago što sam im se odužio za pruženo poverenje“, istakao je Španac.
Privremeni menadžer fudbalera Čelsija Roberto di Mateo demantovao je glasine da je protiv Andrea Viljas-Boaša skovana zavera i da je to razlog njegovog otkaza.
Italijan je ranije tokom meseca postavljen na mesto menadžera tima, pošto je Viljas-Boaš dobio otkaz. Bilo je glasina da je Portugalac izgubio podršku pojedinih igrača u svom timu i da je to jedan od razloga loše igre Čelsija. Italijan je ovo negirao, priznajući da je bilo trvenja u klubu, ali da se podrška Viljas-Boašu nije dovodila u pitanje. „On je odličan menadžer i divna osoba i ima moje poštovanje. Ipak, moram priznati da nisam oklevao kada su mi ponudili da ga zamenim, a kako bi i mogao, teško je odbiti da vodite jedan od najboljih fudbalskih klubova na svetu. Mislim da sam zaslužio ulogu koja mi je pripala. Ovo je normalan sled stvari, menadžeri se smenjuju kada nešto pođe naopako i kada se ne ostvare očekivani rezultati“, kaže Di Mateo.
Od kada je Di Mateo pruzeo ekipu “plavci“ su uspeli da se plasiraju u polufinale FA kupa i četvrtfinale Lige šampiona.
41-godišnji stručnjak kaže da konflikta ima u svakom klubu i da to nije ništa neobično, ali ističe da priče o dubokom razdoru unutar Čelsija nisu istinite.
„Menadžeru nikad nije lako da kontroliše ceo tim. Uvek ima pojedinaca koji povremeno izazivaju konflikte, ali zar nije tako sa svima. Pa i u medijima, zar nikad niste imali problema sa nekim od kolega ili sa urednikom“, upitao je Di Mateo.
Beta
Čelsi u sredu veče gostuje Mančester sitiju na Etihadu, a eventualna pobeda nad Sitijem i poraz Arsenala od Evertona, mogla bi dovesti „plavce“ na četvrto mesto na tabeli Premijer lige.
Di Mateo smatra da je plasman među top-četiri od vitalnog značaja, uprkos dobrim igrama njegovog tima na domaćoj i evropskoj sceni u poslednje vreme.
„Naravno da bi bilo loše da ne završimo među četiri najbolje ekipe. Ali ja ni ne razmišljam o toj mogućnosti. Cilj nam je da se plasiramo u top-četiri ekipe u domaćoj ligi i da se ponovo nađemo u Ligi šampiona. Svi u klubu su svesni toga, osećaju odgovornost i daće sve od sebe da ispune očekivanja“, zaključio je Di Mateo.
Strateg Barselone još nije produžio ugovor sa klubom, a novac koji je spreman da mu plati vlasnik Čelsija je za tri miliona više po godini nego što trenutno zarađuje
Pep Gvardiola
VLASNIK Čelsija Roman Abramovič spreman je da ponudi treneru Pepu Gvardioli 40 miliona funti neto za četvorogodišnji ugovor, prenosi "San".
Strateg Barselone još nije produžio ugovor sa klubom, a novac koji je spreman da mu plati Roman je za tri miliona više po godini nego što trenutno zarađuje.
Nekadašnjem fudbaleru katalonskog kluba i reprezentativcu Španije ugovor sa Barselonom ističe na kraju sezone.
Privremeni menadžar Čelsija Roberto Di Mateo rekao je da Didije Drogba nije srećan što sedi na klupi i što je bio rezerva protiv Mančester Sitija (2:1).
Čelsi je u tom meču doživeo prvi poraz od kada je tim preuzeo Di Mateo, a Drogba je šansu dobio u poslednjih 25 minuta drugog poluvremena.
"Razgovarao sam sa Didijeom i ostalim igračima, nije bio srećan, ali šta da se radi. U dobroj sam poziciji, imam veoma dugačku klupu i mogu da izaberem koga god želim", rekao je Di Mateo pred gradski derbi protiv Totenhema.
Di Mateo je dodao da najveća opasnost "plavcima" preti od Gereta Bejla.
"Moraćemo timskim zalaganjem da zaustavimo Bejla. On je fantastičan igrač, veoma je jak", poručio je italijanski trener.
Utakmica Čelsi – Totenhem igra se u subptu od 13.45h na stadionu "Stamford Bridž" i može direktno da odluči o četrvtom mestu na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Britanski tabloid "The Sun" preneo je ekskluzivnu vest da je Čelsi u petak dogovorio transfer Edisona Kavanija iz Napolija za 35 miliona evra!
Prema saznanjima "Sana", Kavanijevi zastupnici su boravili u Londonu gde su navodno s čelnicima Čelsija razmatrali njihovu ponudu i uslove prelaska Urugvajca na "Stamford Bridž".
Prema istom izvoru, vlasnik kluba Roman Abramovič spreman je da za 25-godišnjeg napadača na ime odštete Napoliju izdvoji 35-40 miliona evra.
Urugvajski napadač postigao je 26 golova u svim takmičenjima ove sezone čime je potvrdio da se radi o jednom od najboljih golgetera u Evropi u ovom trenutku.
Osim Čelsija, za Kavanija je veoma zainteresovan i Liverpul, s obzirom da se prošlogodišnji transfer Endija Kerola od 35 miliona funti iz Njukasla pokazao kao potpuni promašaj.
Jedan od aduta "redsa" svakako je i mogućnost da Kavani u napadu zaigra sa saigračem iz urugvajske reprezentacije Luisom Suaresom.
Uz Čelsi i Liverpul u kontekstu dovođenja Kavanija još su se pominjali Real Madrid, Inter, minhenski Bajern i naravno novo 'bogato' ime na fudbalskoj pijaci Pari Sen Žermen.