Chelsea F.C. ~ The Blues

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Микел повређен
Mikel---Celzi.jpg

Фудбалер средине терена лондонског Челсија Џон Оби Микел због повреде колена пропустиће последње првенствено коло и финале ФА купа.

Челси ће у недељу на свом терену дочекати Виган и у случају победе осигураће титулу првака Енглеске. Лондонски "плавци" тренутно имају бод више од другопласираног Манчестер јунајтеда.

Шансу да освоји још један трофеј ове сезоне Челси ће имати 15. маја, када ће у финалу ФА купа играти против Портсмута.

Повреда колена не би требало да утиче на Микелове шансе да игра за репрезентацију Нигерије на Светском првенству. Нигеријци ће на Мундијалу играти у групи са Аргентином, Јужном Корејом и Грчком.

RTS

Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
Anćeloti: Ovo je nova era za Čelsi

4528942324be7e58dafd68087229279_extreme.jpg

Beta​
Menadžer Čelsija Karlo Anćeloti izjavio je da je osvajanjem nove titule počela i nova era za londonski klub, kao i da veruje da će se od sada nizati uspesi.

"Mislim da ovaj klub ima sjajnu budućnost, pošto igrači nisu mnogo stari i mogu da se dokažu i narednih godina", rekao je Anćeloti, čiji klub je došao do prve titule još od 2006, i to sa samo bodom prednosti u odnosu na Mančester Junajted. Italijanski stručnjak je dodao i da je jedan od ključeva uspešne sezone bila i dvostruka pobeda nad bivšim šampionima.
"Mislim da je odlučujuće to što smo oba puta pobedili Mančester junajted. Posle tih trijumfa smo uvećali samopouzdanje, a oni su pali", rekao je Anćeloti.

Iskusni stručnjak je naveo i da je izuzetno ponosan na rad i rezultate sopstvenog tima.

"Imali smo fantastičnu sezonu, ne samo zato što smo osvojili Premijer ligu, već i zbog toga što smo igrali sa stilom. Posle uspeha u mojoj prvoj sezoni, nadam se da ćemo osvojiti još mnogo titula. Završili smo sezonu fantastičnim nastupima", dodao je Italijan.

Anćeloti je rekao da se nada da će ostati na Stamford Bridžu i osvojiti mnogo trofeja.

"Ovde sam godinu dana i nadam se da ću dugo ostati u Londonu i osvojiti mnogo trofeja. Za titulu su zaslužni svi u klubu, ne samo igrači. Svi su sjajno radili svoj posao", dodao je Ančeloti.

Čelsi je u nedelju pobedio Vigan sa 8:0 i osvojio četvrtu šampionsku titulu u istoriji kluba. "Plavci" su osvojili prvo mesto u Premijer ligi sa bodom više od Mančester junajteda, koji je ove sezone branio titulu.

Londonski klub će ove sezone pokušati da osvoji "duplu krunu", pošto će u subotu igrati u finalu FA kupa protiv Portsmuta. Ančelotijeva ekipa brani trofej.

Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
1.228
Čestitam svim navijačima Čelsija kao i igračima na osvajanju titule u Premijer ligi u ne baš lakoj sezoni. Jel je Drogba dao het-trik?

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Jeste.
Nije bilo lako Ancelotiju u ovoj sezoni, posle onoliko gubitaka sa Milanom tj. pobeda Intera nad Milanom doci u Englesku i osvojiti. Svaka mu cast!

Lista strelaca

D.Drogba-29
V.Runi-26

Natrag