Čestitke za verske i druge praznike

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja ne mogu pozeleti nista za ove dane osim ono sto zeli i sam Bog u svojoj reci, a to je "DA SE HRISTOS RODI U NASIM SRCIMA, I DA MI KROZ NJEGOVO RODJENJE U NAMA - DOZIVIMO ISKUSTVO NOVORODJENJA DUHOM SVETIM"

U tome ne pomaze nikakva forma ili ispovedanje vere usnama, vec samo nasa volja da se Bog potrazi celim srcem, jer on to od nas ocekuje:

"Jer ja znam misli koje mislim za vas, govori Gospod, misli dobre a ne zle, da vam dam pošljedak kakav čekate.
Tada ćete me prizivati i ići ćete i molićete mi se, i uslišiću vas.
I tražićete me, i naći ćete me, kad me potražite svijem srcem svojim.
I daću vam se da me nađete, govori Gospod"
( Jeremija 29. 11 - 14 )
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
"Blagoslovljen Gospodin Bog Izraelov, što pohodi i otkupi narod svoj! Podiže nam snagu spasenja u domu Davida, sluge svojega kao što obeća na usta svetih proroka svojih odvijeka: spasiti nas od neprijatelja naših i od ruke sviju koji nas mrze; iskazati dobrotu ocima našim i sjetiti se svetog Saveza svojega, zakletve kojom se zakle Abrahamu, ocu našemu: da će nam dati te mu, izbavljeni iz ruku neprijateljâ, služimo bez straha u svetosti i pravednosti pred njim u sve dane svoje. A ti, dijete, prorok ćeš se Svevišnjega zvati jer ćeš ići pred Gospodinom da mu pripraviš putove, da pružiš spoznaju spasenja narodu njegovu po otpuštenju grijeha njihovih, darom premilosrdnog srca Boga našega po kojem će nas pohoditi Mlado sunce s visine da obasja one što sjede u tmini i sjeni smrtnoj, da upravi noge naše na put mira.« Lk 1, 67-79
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
2013dda131914e2d8b44.gif
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pratila nas sve u ovoj godini Milost Očeva, Mir Sinovljev i Mudrost Svetoga Duha, po zagovoru Blažene Djevice Marije Bogorodice, i svih svetaca i svetica Njegovih

Felix Anno MMXX
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
Svim vjernicima Pravoslavne vjero ispovjedi sve naj bolje za BOŽIĆ od Antonije

Neka vam od božićnog jutra sve krene na bolje, da imate za sve snage i volje, da ljubav vam bude kao najlepši san, želim vam sve najbolje za božićni dan. Hristos se rodi.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Srecna svima nova godina i Bozicni praznici!

Nije duhovna pesma, inace ovu vrstu ne slusam, pa ne znam sto mi se toliko svidela, ali je lepa :)

 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.333
Sretan vam Božić i blagoslovljena Nova godina.

Evo isječak iz Božićne čestitke krčkog biskupa Ivice Petanjka:

Kao ni jedno vrijeme do sada, koje je dio naše memorije, ovo nas je vrijeme prisililo ili, ako to hoćemo izraziti biblijskim shvaćanjima omogućilo, ne samo nama nego i cijelom svijetu da iskustveno osjetimo što znači željno očekivati spasenje koje bi odnekud trebalo stići ili se pojaviti.

Razlika između našeg općesvjetskog očekivanja i onog biblijskog kojeg je proživljavao izabrani Božji narod je u tome što naš svijet traži ovozemaljsko spasenje, a izabrani Božji narod je u iščekivanju Mesije očekivao dvostruko spasenje: kako nebesko tako i zemaljsko.
Uz to resila ih je još jedna odlika: oni su, za razliku od nas, Mesiju i spasenje očekivali s neba i od Boga, a mi iz laboratorija i od čovjeka. Volio bih da nisam u pravu i da duboko griješim, ali ovo predugo stanje u kojem se nalazimo stvara u meni duboke sumnje da je ovo zlo i došlo iz laboratorija i od čovjeka. Ako je to istina, a mogla bi biti, može li čovječanstvo iz ovog zla izvući samo sebe?

Dosadašnja spoznaja svijeta i povijest spasenja, sve tamo od postanka svijeta i prvog čovjeka pa do danas, svjedoče da je čovjek puno puta bio „pametan“ kad se htio bogom postaviti, ali kad se zatim srozao u vlastitu provaliju i u nju za sobom mnoge povukao, nije bio isto tako „pametan“ da se iz nje izvuče.

To je bio glavni razlog zašto se Sin Božji utjelovio i čovjekom postao. Stari su sveti crkveni oci upravo to naučavali: čovjek je bio sposoban sebe upropastiti, ali nije bio sposoban sebe spasiti. Zato je Bog postao čovjekom.
 
Natrag
Top