Bubbles (nov Kodi add-on za gledanje filmova i serija)

Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
h9l92BN.png


Bubbles je novi add-on za strimovanje/gledanje filmova i serija. Add-on je star tek nekoliko dana i mnogo obećava. Ovo je prvi add-on na Kodiju koji obuhvata traženja filmova/serija preko torenata, useneta i hostera bilo onih besplatnih ili premium.

Zvanični sajt add-ona gde možete da pitate autora šta želite bilo to prijava nekog kvara ili možda da predložite neku novinu, kao i da nađete instalaciju Bubbles repository-ja odakle će te instalirati add-on u vašem Kodiju je..
Kod:
https://bubblesaddon.github.io/Bubbles/

-Instalacija je jednostavna.
1) Pre same instalacije, Kodi 17 zahteva da odete u Settings > System Settings > Add-ons > i da aktivirate Unknown Sources, to će dozvoliti Kodiju da instalira nezvanične repo-e ili add-one.
2) Skinete .zip repository add-ona sa sajta i klasično ga instalirate kao i svaki add-on do sada.

Napomena: Trenutno add-on neće raditi na Kodi 16. Sledeće ažuriranje bi trebalo to ispraviti i radiće na sve Kodije do 14. Ali trenutno sve osim Kodi 17 imaće problema sa repository-jem jer neće naći instalaciju addona uopšte.


-Bubbles je isprva vrlo sličan add-on većini ostalima na tržištu. Ima sve ostalo što i drugi. Sekciju za filmove, serije, favorite, integraciju sa Traktom i IMDB-om, razne liste sa tih sajtova takođe, opciju Search i Tools.
Pošto sve već znate kako ide i zaista je isto kao kod ostalih add-ona zadržao bih se na opciju Tools koja ima nekoliko vrlo zanimljivih stvari poput speed testa vašeg interneta ali ne klasično već one brzine koju ćete uglavnom razviti sa serverom Premiumizea i ovo je bitno da se zna kad budete gledali nešto preko njega da ne izaberete nešto zbog čega će vam seckati ili kočiti slika.
Takođe zanimljiva je i opcija Verification gde bi add-on trebalo da proveri sve naloge i provajdere koje ste uneli/izabrali da li rade kao treba. Ovo možda i nije baš uvek tačno ali moglo bi da bude korisno.

eCptQQd.png

5jHceJr.png

Z6RjeQh.png



- E sad dolazimo do dela gde se Bubbles razlikuje od ostalih u Kodiju.
Bubbles ima tri vrste tragača:
1) Torenti
2) NZB (Usenet)
3) Hosteri - besplatni (gvideo, cdn) i premium (uploaded, thevideo, uptobox)

1) Torenti
U Bubbles za sada postoje 5 tragača (ili torent sajtova) sa kojih se prikupljaju rezultati. Trenutno su to The Pirate Bay, Kickass, EZTV, YTS i iDope. Add-on prikupi rezultate sa ovih torent sajtova i izbaci ih vama na izbor. Ono što je specifično za njega je da ne može da strimuje odmah torent kao recimo Quasar. Bubbles je samo posrednik između torent sajta i servisa Premiumize. Gde on izvadi magnet sa ovih torent sajtova i prebaci ih u Premiumize downloader. Premiumize skida torent preko njegovog servera čije su brzine vrlo visoke (neki kažu da može da ide i do 30 MB/s) i kada torent koji izaberete ima veliki broj seedera onda se on skida veoma brzo.
E sad najbolja stvar oko torenata je što Premiumize je takođe i ogroman cloud prostor i kad bilo ko od korisnika skine nešto to se čuva na njihovim serverima neki određeni period i može istog momenta da se gleda bez da vi skidate ponovo torent. Isto ovo recimo radi i Furk. U Add-onu je lepo obeleženo ono što je sačuvano (ljubičastom oznakom CACHED) i ima prvenstvo u odnosu na ostale torente. Takođe pokazuje i koliko torent ima seedera. Oni koji imaju puno su obeleženi zelenom dok kako seederi idu na dole tako boja prelazi u braon. Takođe kada markirate neki tornet i pritisnete desni klik preko details možete videti koje izdanje torenta je u pitanju (grupa koja je radila rip.. SPARKS, DON, Grym itd.) kao i sa kog trakera je torent koji ste izabrali.
Treba još napomenuti da prilikom ovakvog korišćenja torenata vaša IP nema dodir sa njima. Sve za vas radi Premiumize i kad skine torent, to se prebacuje na vaš cloud prostor koji dobijate kada postanete premium korisnik. Pošto je njihov servis ima opciju skini sa cloud-a ili strimuj sadržaj sa njega onda je Bubbles-u omogućeno da jednostavno strimuje i u tom slučaju se ponaša kao neki od već poznatih add-ona.
Takođe Premiumize servis ima i opciju ostavi torent na seedu (Premiumize seeda torent ili 72h ili do 2.0 rata, šta dođe prvo) pa ostavlja mogućnost da se ubace i neki privatni trakeri.


g6Xc6TE.png

3e5zZQf.png

R72lPCa.png



2) Usenet
Ovo je pre svega zamišljeno kao alternativa Torentima. Ako nešto nema tamo onda možda ima na Usenetu? Sam servis Premiumize sarađuje sa jednim od Usenet provajdera koji se zove XSNews ili tako nešto. Oni nude 1000 dana retencije za svoje NZB-ove (drugim rečima torente useneta). Šta to znači? Da sve ono što nađe na servisu ne starije od 1000 dana Premiumize može da skine. To bi bilo bajno da nema začkoljica a ona je da je na Usenet serverima sve rar-ovano pa može da se dogodi da ono što želite da skinete bude nekompletno tj. da neki od .rar delova zafali i onda mućak. To se događa najčešće sa starije zakačenim stvarima (recimo do nekih preko 200 dana starog nzb-a). Dobra strana je što se na Usenet serverima non stop, svakodnevno uploaduje ogromna količina nzb-ova pa lako može da se dogodi da neko zakači recimo danas film iz 2010. i onda su šanse da ćete skinuti taj film znatno veće.
Još nešto. Usenet serveri daju ogromne brzine u svakom trenutku i velika je verovatnoća da će Premiumize skidati maksimalnom brzinom od njega. Znači ne zavise od seedera kao torenti recimo. Pa tako bi skidanje filma od 8GB otprilike moglo biti gotovo i za manje od 5 minuta.

Bubbles trenutno traži stvari sa 5 Usenet indeksera (ekvivalentno trakerima) i to 2 za koji treba registracija (NZB Finder i Usenet Crawler) i 3 (NZB Club, NZB Star i SixBox) za koje ne treba. Registracija na ova 2 je besplatna i može se koristiti besplatno takođe, ali postoji i premium deo. Razlika je što su besplatni korisnici ograničeni da mogu da skidaju samo 10 nzb-a po jednom danu. Znači "samo" 10 filmova dnevno recimo.
U rezultatima kao kod torenata gde pokazuje seedere ovde Bubbles pokazuje koliko su stari nzb-ovi. Tamno zeleni su vrlo mladi dok kako stare prelaze u braon boju.
Još nešto autor adona je rekao da skinuto sa Usenet-a se takođe čuva na servirima kao i torenti (ono CACHED) ali ja još nisam naleteo na takve iskreno, a nisam ni našao ništa o tome na sajtu pa dok ne vidim ne verujem. Svakako bilo bi dobro da isto ulazi u cache Premiumizea.


P8ZX2Ss.png



3) Hosteri su već uobičajeni izvor ovakvih strimova u Kodi add-onima i o njima ne treba nešto puno da se priča. U Bubblesu takođe ima i besplatnih i premium tragača. Maltene je sve isto kao u Exodusu, SALTSU, iStream-u itd. što se tiče toga. Ima ih gomila zaista ali svaki dan neki malo, malo pa ne radi. Ja mislim da trenutno većina besplatnih ne radi.
Inače postoji opcija i da napravite nalog na nekim od besplatnih striming sajtova koji su ipak malo stabilniji od ovih otvorenih. U Bubblesu trenutno ima 3 takva sajta i to:
-Ororo (za serije)
-Stream Lord
-Movies Planet (koji mislim da ne radi trenutno)

U nekim od sledećih ažuriranja ubaciće se i podrška za Alluc, a on je posebno dobar (za serije, ne toliko baš za filmove) jer daje pregršt opcija za premium linkove. I onaj ko koristi Premiumize ili Real-Debrid imaće zaista na raspolaganju veliki broj kvalitetnih linkova.


5xMxvNi.png

(iz nekog razloga trenutno su premium hosteri u kvaru, ali će se ubrzo to srediti)


-Najbolje iskustvo za ovo se preporučuju popunjeni maltene svi nalozi koji su podržani u Bubbles-u.
1) Premiumize (obavezno jer bez njega ovaj addon je isti kao maltene svi ostali bez premiuma)
2) Fanart (za džabe je registracija a imaćete pristup velikoj bazi postera, banera, logoa itd za sve filmove i serije i sve to će se učitavati brže na Kodiju)
3) Trakt (da prati vaše serije i filmove. Takođe mogu se praviti i ubacivati razne napravljene liste i to izgleda potom kao Kodijeva biblioteka)
4) IMDB (isto kao i Trakt ali neko više ovo preferira)
5) I naravno napraviti naloge na već pomenutim provajderima što za Usenet što za Hostere kako bi dobili više rezultata i opcija.


3CMjrrA.png



-Premiumize sve rečeno o njemu kroz ovo upoznavanje sa add-onom samo još jedna stvar. Da bi omogućili svojim korisnicima punu radnu ulsugu takođe mora se voditi i opterećenje o serverima. U to ime oni su kao i svaki servis ovakve vrste ograničili ograničili protok, tj koliko možete potrošiti GB-a mesečno. Nije klasično merenje u GB-ima nego su to pretvorili u poene. Tako da za svaki skinuti poen vam se oduzima po jedan bod. Ali takođe ne nose svi servisi po 1 bod. 1 Bod je recimo za torente, ali za Usenet je 2 pa tako kad recimo skinete 5 GB-a na Usenetu ukupno će vam računati 10 poena (2 boda x 5GB), ili Uploaded servis takođe nosi 2 boda (i on ima još jedno ograničenje a to je da sa Uploadeda možete iskoristiti 50GB-a dnevno), ima i nekih koji nose po 3 boda (kao 1fichier). I računuja se bodovi za 30 dana, a za to vreme možete iskoristiti 1000 poena. Ja znam da ovo sad može da deluje ograničavajuće, ali verujte koristio sam Furk nekoliko meseci i oni daju 140 GB-a mesečno i bio sam vrlo zadovoljan time u to vreme. E sad ako koristite torente i po neki hoster (kao recimo openload koji nosi 1 bod ili uptobox isto tako) imate 1 TB mesečno na korišćenje što mi je u poređenju sa ovim 140GB mesečno kao druga dimenzija.
Ali mislim da je to u redu da se naglasi ovde da onaj ko reši da proba ne bude posle iznenađen.
U Add-onu možete lepo da vidite koliko poena nešto "košta" pod cost kao i koliko procenta ste trenutno potrošli za mesec usage.


nQViELQ.png



-Planirana ažuriranja
-
Omogućavanje privatnih trakera
- Ubacivanje Alluc tragača za hostere
- Furk.net


Verujem da će ovaj add-on naći dosta ljubiteja pre svega koji koriste Exodus i koji se plaše da koriste Quasar. Ideja za addon jeste nova i vrlo zanimljiva ali realno mi koji smemo i dalje da koristimo za džabe torente Quasar je podjednako dobar kao Bubbles. Ako govorimo za zemlje zapadne Evrope ili Amerike pa iskreno i njima se isto uhvati da li će da plate VPN i koriste Quasar, ili plate premium za Premiumize i koriste Bubbles, jer i jedno i drugo na godišnjem planu izađe isto. Elem, sviđa mi se ideja zaista za addon i nadam se da će ostati u Kodiju dugo. Po svemu sudeći i autor addona je dobar i iskusan programer. Čini mi se da je Nemac i radi u nekoj firmi vezano za to pa i nema baš puno vremena da odgovara korisnicima, ali verujem da će naći vreme za održavanje add-ona. Na kraju krajeva valjda se ne bi toliko ni iscimao da napravi ovo da nije tako.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
repo nije dostupan trenutacno....testirat cu kad bude moguce mada ovo sa free linkovima nemam sta da vidim....
 
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
steta ako ce biti bez furka....premiumize vec sam koristio mesac dana ali linkovi, sadrzaj je slican kako kod realdebrida....znaci za serije ok, za filmove nije bilo onih high quality preko 10gb.....
Ajde da odgovorim ovde pošto već ima temu. :D

Premiumize je do sada u svakom addonu bio ograničen samo na mogućnosti Real-Debrida. Nije uzimao linkove sa torenata ili useneta. Ima gomila ovih većih ripova.

Ali ovde je baš obrnuto. Što se tiče filmova ima dosta stvari (i ti od 10 i više GB-a), ali serije su već problem. Jer ako hoćeš da gledaš novije, ok, nema problema, ali za starije sezone ili jedva nađe neki sd ili ništa ne nađe. Tu recimo Quasar dobija prednost, veliku sa privatnim trakerima.

Evo tek sam sad video da ovaj addon ima podršku i za Real-Debrid ali onda ne rade torenti i usenet samo oni hosteri, pa je ponuda linkova znatno slabija.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Uhh baš je spor search. Verovatno jer nađe dosta rezultata ali preko minut se čeka kad ima puno, što je mnogo mnogo je.
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
ovaj bubbles je incompatibile u kodi 16.1.....necu sad instalirati kodi 17 zbog toga.....
 
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
E, da, jeste. Mada će ubrzo da bude sređeno i za ranije verzije. Ovo je čisto za početak.
 
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Moram da priznam da ovaj addon ima ogromnog potencijala. Moraću da platim jedan mesec da vidim kako to funkcioniše sve i da li zaista mogu da se gledaju kao kod Furka sve cache-ovane stvari :D Mislim nema razloga da ne može ali ono nikad ne znaš dok ne probaš.

Pošto je beta faza addona očekivao sam da mnoge stvari neće funkcionisati. Kao recimo provajderi za hostere. Nikakve rezultate ne daju iako Premiumize ima pristup uploaded hosteru. Recimo kod Real Debrida uploaded čini zajedno sa rapidgatorom i nitroflerom većinu dobrih linkova. Ovde jednostavno ne daje ništa i to sam siguran da će se ubrzo srediti kad se autoru adona kaže za taj problem.

Onda Usenet provajderi imaju problema kod prikazivanja rezultata ili torenti sa prikazima koji su fajlovi u cache-u čas neki fajl ima oznaku cached čas ne. Ja mislim da sve to može da se sredi.

Ono što me je obradovalo je da sam video da Premiumize podržava seeding torenata za privatne trakere. Svaki torent koji stavite sa privatnih trakera u njegov download manager biće na seedu ili do 2.0 ratia ili 72h od vremena kad je krenuo sa seedom što je dovoljno za većinu privatnih trakera da bi se poštovala njihova pravila.

Ubacivanje privatnih trakera kao provajdere u ovaj addon bi nadmašilo čak i Quasar po mom mišljenju jer zamislite da skinete nešto sa nekog privatnog trakera ogromnom brzinom i da posle neko drugi to seeda umesto vas dok vi samo gledate i uživate. I plus to što skinete će ostati neko vreme na njihovim serverima dostupno za gledanje svim premium korisnicima.

Potencijal ovog addona je ogroman i minus bi mogao samo da mu bude cena tj. 10 eura za mesečno korišćenje Premiumize servisa ili 50 eura za godinu dana.:oops:
 
Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
ja sam danas testirao sa realdebridom....linkove je pronalazio ali nisam uspio pokrenuti ni jednog....nisam skuzio zasto nije htjelo....one free linkove je otvaralo....I torente nisam uspio aktivirati....adon izgleda dobro ali ima jos tu posla verovatno da bi sve radilo kako treba....
 
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Torenti i usenet može navodno samo sa Premiumizeom da rade, valjda je tako povezan addon. Free linkove otvara bez problema da, a sa hosterima ima problema odnosno ne nalazi ništa što obično preko Exodusa sa RD nađe. Što je čudno s obzirom da Bubbles ima iste izvore za hostere kao Exodus (Tyny DL, Sceper, Two DDL itd.)

Ima posla svkako još ovde ali ja ću uizeti Premiumize za nedelju, dve 100% jbg ne mogu ranije pa ću da probam onako kako treba. Valjda će ga još i doterati malo do tada.
 
Učlanjen(a)
07.11.2014
Poruka
321
Evo konačno sam uhvatio i malo više vremena pa sam sredio uvodnu stranicu malo da to lepše izgleda i bolje se upoznate sa add-onom. Ono na početku je bilo čisto nešto na brzaka naškrabano.:D
 
Natrag
Top