Božja slava na gumnu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
дакле је љубав извршење закона.

Upravo tako, onaj ko ima ljubavi ne krši ni jednu od 10 zapovesti zakona, već ih tvori, jer tekst jasno to kaže: дакле је љубав извршење закона.

Ako ljubav oslobađa od držanja zapovesti, onda bi trebalo da piše: дакле је љубав sloboda od zakona da ga više ne držimo.

Ali tekst kaže da je ljubav izvršenje zakona, što znači da onaj ko ima ljubav drži sve zapovesti iz ljubavi prema Bogu i bližnjem, jer je zakon upravo i podeljen na taj način - na zapovesti koje regulišu odnos prema Bogu prve četiri, i na zapovesti koje regulišu odnos prema bližnjem ostale šest.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Mesto samo po sebi ne spasava, bilo je ljudi na raznim mestima, koji su ziveli u razlicitim uslovima zivota i cinilo dobro ili zlo, zavisno od stepena svoje vere ili dubine nevere u koju su upali.Neko ce se kod kuce spasti, dok dugome vredi i da ode u Svetu zemlju.
Mnogi su iz ubedjenja da Bogu sluzbu cine cinili zlo ljudima druge vere, kao npr. Jevreji mnogobozcima za koje nije vazio Mojsijev zakon, kolonizatori prema stanovnicma oblasi koje su osvajali.....

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Mesto samo po sebi ne spasava, bilo je ljudi na raznim mestima, koji su ziveli u razlicitim uslovima zivota i cinilo dobro ili zlo, zavisno od stepena svoje vere ili dubine nevere u koju su upali.Neko ce se kod kuce spasti, dok dugome vredi i da ode u Svetu zemlju.
Mnogi su iz ubedjenja da Bogu sluzbu cine cinili zlo ljudima druge vere, kao npr. Jevreji mnogobozcima za koje nije vazio Mojsijev zakon, kolonizatori prema stanovnicma oblasi koje su osvajali.....
svakako mesto ne spasava,već to da li je BOG sa tim ljudima koji stoje gde stoje. ako mi odbacimo Božju prisutnost kao što se dogodilo saborom u nikeji ,upravo kamen od ugla i vođstvo Duha onda što je ostalo od Boga unutar samo forma. idol. svak vodi sebe po ljudskom umovanju kako mu se svidi.to je idol.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Upravo tako, onaj ko ima ljubavi ne krši ni jednu od 10 zapovesti zakona, već ih tvori, jer tekst jasno to kaže: дакле је љубав извршење закона.

Ako ljubav oslobađa od držanja zapovesti, onda bi trebalo da piše: дакле је љубав sloboda od zakona da ga više ne držimo.

Ali tekst kaže da je ljubav izvršenje zakona, što znači da onaj ko ima ljubav drži sve zapovesti iz ljubavi prema Bogu i bližnjem, jer je zakon upravo i podeljen na taj način - na zapovesti koje regulišu odnos prema Bogu prve četiri, i na zapovesti koje regulišu odnos prema bližnjem ostale šest.

Како је могуће да неко може овако да изврће? Не могу да се начудим. Ако је љубав извршење закона (свег), откуд онда додатак адвентистички: ако волиш држи закон? Хришћанска наука је: воли и већ си извршио закон. Ово је крајње једноставна ствар и показатељ фарисејског изопаченог ума. Ума који мисли да ће се делима закона оправдати. Уместо да држи заповести Божије (Христосове - заповести љубави, милости, праштања,...), адвентиста манипулише да наведе људе да верују да ће се Мојсијевим законом оправдати.

39. И од свега, од чега се не могосте оправдати у закону Мојсијевом, оправдаће се у Њему сваки који верује. (Дела 13)

Римљанима, глава 3
20. Јер се делима закона ни једно тело неће оправдати пред Њим; јер кроз закон долази познање греха.
21. А сад се без закона јави правда Божија, посведочена од закона и од пророка;
22. А правда Божија вером Исуса Христа у све и на све који верују; јер нема разлике.
23. Јер сви сагрешише и изгубили славу Божију,
24. И оправдаће се за бадава благодаћу Његовом, откупом Исуса Христа.
25. Ког постави Бог очишћење вером у крви Његовој да покаже своју правду опроштењем пређашњих греха;
26. У подношењу Божијем, да покаже правду своју у садашње време да је Он праведан и да правда оног који је од вере Исусове.
27. Где је, дакле, хвала? Прође. Каквим законом? Је ли законом дела? Не, него законом вере.

28. Мислимо дакле да ће се човек оправдати вером без дела закона.

Ово је најчешће коришћен део укључујући и Јаковљеву посланицу коју адвентисти злоупотребљавају. Наиме, Јаков говори о хришћанским делима (љубав, милост, трпљење, праштање, пожртвованост, скромност,...), а ови преваранти то поистовећују са делима закона (Мојсије) и тако збуне онога кога треба да хипнотишу својом науком фарисејском. Много пута је речено да фарисеји нису могли да схвате оно што су апостоли говорили, а имамо јасан доказ и са овим адвентистима који су потпуно исти, без обзира што и они верују (надам се).

Галатима, глава 2
16. Па дознавши да се човек неће оправдати делима закона, него само вером Исуса Христа, и ми веровасмо Христа Исуса да се оправдамо вером Христовом, а не делима закона: јер се делима закона никакво тело неће оправдати.

21. Не одбацујем благодати Божје; јер ако правда кроз закон долази, то Христос узалуд умре.

Управо ови адвентисти то тврде: покушавају да се оправдају законом суботарећи и једући "чисте животиње" (кошер), тј. не једући животињске намирнице уопште. Све са законом покушавају да покажу да су оправдани, да својим трудом могу да заслуже Спасење. А то је противно Библији, јер ништа човек не може учинити да се оправда, већ ће својом вером у Сина Божијег бити оправдан - окупан у крви Господњој. За њих је то "шпанско село" и таман мало укапирају и одмах пригрле закон јер ленгер њихових душа није Христос, већ закон Мојсијев.

Јаков:

1.
27. Јер вера чиста и без мане пред Богом и Оцем јесте ова: обилазити сироте и удовице у њиховим невољама, и држати себе неопогањеног од света.

2.
13. Јер ће ономе бити суд без милости који не чини милости; и хвали се милост на суду. 14. Каква је корист, браћо моја, ако ко рече да има веру а дела нема? Зар га може вера спасти?
15. Ако, на пример, брат и ли сестра голи буду, или немају шта да једу,
16. И рече им који од вас: Идите с миром, грејте се, и наситите се, а не да им потребе телесне, шта помаже?
17. Тако и вера ако нема дела, мртва је по себи.
18. Но може ко рећи: Ти имаш веру, а ја имам дела. Покажи ми веру своју без дела својих, а ја ћу теби показати веру своју из дела својих.
19. Ти верујеш да је један Бог; добро чиниш; и ђаволи верују, и дрхћу.
20. Али хоћеш ли разумети, о човече сујетни! Да је вера без дела мртва?
21. Авраам отац наш не оправда ли се делима кад принесе Исака, сина свог, на олтар?
22. Видиш ли да вера поможе делима његовим, и кроз дела сврши се вера?
23. И изврши се писмо које говори: Авраам верова Богу, и прими му се у правду, и пријатељ Божји назва се.
24. Видите ли, дакле, да се делима правда човек, а не самом вером?

Дакле, дела о којима Јаков говори нису дела закона, већ дела хришћанска (хришћанске врлине). Вешти манипулатори, какви су адвентисти, направили су да изгледа да је Библија контрадикторна, а није. Јер ако се каже: нећеш се оправдати делима закона (суботарењем и вегетаријанством), али ћеш се оправдати вером својом коју ћеш показати на делу: милошћу, бригом о другима, жртвовањем, зашто они тако манипулишу? Јер не умеју боље. Такав профил људи (фарисејски) тражи нешто опипљиво и телесно, зато и говоре да је душа склоп духа и тела., тј. да упростим: душа је тело. Кад умре тело, по њима, умире и душа ("спава").

Све су то јереси фарисејске и они очигледно не могу да схвате апостолске речи и само јеванђеље. Радије ће вас обмањивати некаквим пророчанствима и визијама, што је замка ђавоља. Ако им противречиш - бићеш сатанизован. Отуда ме и овај "визионар" назива: САТАНАС. Секта уме да изопачи човека тако, нарочито ако се човек препусти потпуно без испитивања и истраживања.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
ispunjenje zakona je ljubav to je tačnoi na to se oslanja poslanica jakovljeva i njen smisao bi trebqao biti tako uhvaćen. ali svak ide za svojim tumačenjem.u tomenje problem zašto Bog odstupa i zašto se sindrom korejeve bune danas toliko razgranao.
uzmimo samo događaj sa krstom. na krst je dignut Bog,a ko ga je dao dići tamo, preko rimljana? pa aoni pod krstom koji su vikali raspnio ga,raspni. dakle, pod krstom su bili jevreji ,koji nsu rekli za sebe da je sa njima Bog da su Božja deca. sada da li je BOG BIO NA KRSTU ILI POD KRSTOM U ONIMA KOJI SU TZRAŽILI SMRFT NJEGOVU HRISTOVU?!
danas je isto. gde je slava Božja,Božja prisutnost? da li u svakom jednom ogranku neke grupe koja viče sa nama je je Bog ili je Bog u reči?
pedesetnica je jedini bažđar istine. jer je pisanod a je ona istina I NIJE LAŽ. ako smo nepristrasni možemo videti da je grupa pod krstom bila antireč. raspinjla je spasitelja. ona nije mogla biti od Boga. ali ona je sve vreme tvrdila da jeste od Boga. uski put i uska vrata su teška za naći i danas. put pedesetnice,poslušnost Duhu svetome,sve to uslovljava da veći deo ljudi po crkvama razume i uđe u jedinstvo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hajde da vidimo.

"DAKLE JE LJUBAV ISPUNJENJE ZAKONA"
( Rimljanima 13. 10 )LJUBAV PREMA BOGU

1. Ja sam Gospod Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje Misirske, iz doma ropskoga.
Nemoj imati drugih bogova uza me.

Ako imam ljubav prema Bogu da li cu imati drugih Bogova ili cu slaviti samo njega kao jedinog Boga?

2. Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje.
Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grijehe otačke na
sinovima do trećega i do četvrtoga koljena, onijeh koji mrze na mene;
A činim milost na tisućama onijeh koji me ljube i čuvaju zapovijesti moje.

Ako imam ljubav prema Bogu da li cu se klanjati delima svojih ruku?

3. Ne uzimaj uzalud imena Gospoda Boga svojega; jer neće pred Gospodom biti prav ko uzme ime njegovo uzalud.

Ako imam ljubav prema Bogu da li cu uzimati njegovo ime uzalud?

4. Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni
sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.
Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je
blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.

Ako imam ljubav prema Bogu da li cu slaviti dan koji je on odredio?

LJUBAV PREMA BLIZNJEM

5. Poštuj oca svojega i mater svoju, da ti se produlje dani na zemlji, koju ti da Gospod Bog tvoj.

Ako imam ljubav prema bliznjem da li cu postovati roditelje?

6. Ne ubij.

Ako imam ljubav prema bliznjem da li cu postovati njegov zivot?

7. Ne čini preljube.

Ako imam ljubav prema bliznjem da li cu postovati zenu svog bliznjeg i teziti ka moralnoj cistoti?

8. Ne kradi.

Ako imam ljubav prema bliznjem da li cu postovati imovinu svog bliznjeg?

9. Ne svjedoči lažno na bližnjega svojega.

Ako imam ljubav prema bliznjem da li cu uvek govoriti istinu ili lagati?

10. Ne poželi kuće bližnjega svojega, ne poželi žene bližnjega svojega, ni sluge njegova, ni sluškinje njegove, ni vola njegova, ni magarca njegova, niti išta što je bližnjega tvojega.

Ako imam ljubav prema bliznjem da li cu pozeleti nesto sto pripada svom bliznjem?

Sto se tice opravdanja, mi se opravdavamo iskljucivo verom u Hrista i prihvatanjem njegove zrtve na krstu kao otkup za nase prosle grehe.
Opravdanje verom oznacava sam pocetni proces dolazenja Hristu, koji podrazumeva licno osvedocenje u nasu gresnost, i prihvatanje Isusa kao naseg licnog spasitelja i Gospoda, nakon cega nam Gospod uracunava tu veru i kroz Hristovu posrednicku sluzbu u svetinji nad svetinjama prasta nam prosle grehe, oblaci nas u svoju sopstvenu pravednost i proglasava pravednim kao da nikada nismo gresili.

Dakle, mi ne dolazimo Hristu sa svojom licnom pravdom kao necim sto bi on mogao prihvatiti kao sretstvo oprostenja i opravdanja od greha, vec dolazimo njemu sa verom da nam on moze oprostiti i ocistiti nas od svakog greha.

"Оправдавши се дакле вјером, имамо мир с Богом кроз Господа својега Исуса Христа,
Кроз којега и приступ нађосмо вјером у ову благодат у којој стојимо, и хвалимо се надањем славе Божије"
( Rimljanima 5. 1 - 2 )

Tako opravdan covek vise ne gresi, vec tezi da potpuno svoj zivot uskladi sa Bozjom pravdom zapisanom u Bozjim zapovestima koje je pre opravdanja krsio.

"Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna.
Ljubazni! Sad smo deca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i On, jer ćemo Ga videti kao što jestee.
I svaki koji ovu nadu ima na Njega, čisti se, kao i On što je čist.
Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.
I znate da se On javi da grehe naše uzme; i greha u Njemu nema.
Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.

Dečice! Niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan;
Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.
Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.
Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori
pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog" ( 1 Jovanova 3. 1 - 10 )\

Dakle, opravdavamo se verom, Isus nam prasta i oslobadja greha, oblaci nas u haljine svoje pravednosti i daje nam silu da idemo jednim novim putem, cinjeci od nas nove ljude koji ispunjavaju svaku pravdu zapisanu Bozjim zapovestima.

Ovo je tako jednostavno i razumljivo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mrsavkić
dragi moj kolega
ako se ne pokaješ, proći češ 10x gore od koraha
jer ti živiš u posljednjem vremenu
i mogao bi primiti u punini Duha Svetoga, dobiti veču svjetlost sa Neba od prijašnje

nije dovoljno napisati man of god, kupiti kameru i snimati propovijedi
na ovaj način, putem kojim si krenuo ideš ravno u propast

Božji čovjek, Kristov sluga je svaki onaj koji poštuje Božji Zakon 10.zapovijedi
a ti to nisi i nemožeš biti, jer si neposlušan, tjelesan, zemaljski

Gospodin ti poručuje:
kupi od mene mast za oći da bi vidio i zlata u vatri žežena

"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima."
Evanđelje Matej 7:21
tko vrši volju Božju? onaj koji poštuje Božji Zakon
jer
volja Božja je izražena u Zakonu

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
@mrsavkić
dragi moj kolega
ako se ne pokaješ, proći češ 10x gore od koraha
jer ti živiš u posljednjem vremenu
i mogao bi primiti u punini Duha Svetoga, dobiti veču svjetlost sa Neba od prijašnje

nije dovoljno napisati man of god, kupiti kameru i snimati propovijedi
na ovaj način, putem kojim si krenuo ideš ravno u propast

Božji čovjek, Kristov sluga je svaki onaj koji poštuje Božji Zakon 10.zapovijedi
a ti to nisi i nemožeš biti, jer si neposlušan, tjelesan, zemaljski

Gospodin ti poručuje:
kupi od mene mast za oći da bi vidio i zlata u vatri žežena

"Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima."
Evanđelje Matej 7:21
tko vrši volju Božju? onaj koji poštuje Božji Zakon
jer
volja Božja je izražena u Zakonu
od čega da se pokajem? od istine koju sam ovde izneo. je li pavle tj. savle bio perfekcija u čitavom izraselu svog vremena u držanju zakona,.sam je svedočio,da je većma revnovao u zakonu i što je imao,smrt.je li nikodem bio revnitelj,jeste. a tu noć što je spoznao pedestnicu ,ili smrt mogao je da bira. ili da čuje Hrista i krsti se vodom i Duhom ili da umre u zakonskoj pravdi!
ajde ti navodno držiš zakon a ja ne. ja kažem da je preljuba smrtni greh i kršenje tog istog zakona,a ti kažeš ne nije. ja kažem da je Bog objavljen u Hristu a ti kažeš ne nije. ja kažem da je kršenje zakona odobriti da žena može da uči jer je Bog jasan ,zabranjujem kaže,a ti kažeš ne ,može ,da uči. Pismo kaže da dokaz da je neko pomazan i ispunjen Duhom
da vereuje toj zapovesti,a ti kažeš ne.
ja kažem da je krštenje Duhom jednako samo onom iskustvu na pedesrtnici a ti ćutiš i samo tvriš svojom pričom da si kršten bez jasnog biblijskog dokaza za to., onda ko treba pomasti očinje?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Treba ispuniti svaku pravdu a ne samo polovicnu, seckanje Jevandjelja govori u prilog tome da li je neko krsten Duhom ili ne.
Ako je Hristos ispunio svaku pravdu, a koliko mi to trebamo da cinimo po njegovom primeru.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Колико пута треба? Милијарду?

Нећеш се Декалогом оправдати, већ заповестима Господа, а то су заповести љубави. Потпуно исто као фарисеји говорите. Јер ви држите Декалог да докажете љубав, уместо по Христосу да волите Бога и ближње и да тако испуните закон.

Љубав се не доказује Декалогом, већ милошћу, праштањем, трпљењем,..., а то су дела о којима Јаков говори. Ви сте се ставили изнад апостола да тумачите Нови завет и другачије проповедате. Исто тако су говорили они фарисеји који су закон заговарали у Цркви. Да ли сте уопште свесни тога? Мислим да нисте, дефинитивно.

1. Ja sam Gospod Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje Misirske, iz doma ropskoga.
Nemoj imati drugih bogova uza me.

Да ли је тебе (нас) извео из земље Мисирске или Јевреје? Значи ли то да можемо имати других богова? Као што рекох, далеко сте ви од јеванђеља као и фарисеји који повероваше, а апостоли пишу о њима. Само субота и све ради ње. Цело ваше деловање се ослања на суботу, да више човек не може од вас суботара проговорити. Све затрујете суботом. Исто бисте се ви саблазнили што Господ "квари" суботу, само што изгледа ви тога нисте свесни. Исто бисте узели камење да Га каменујете.

И онда фарисеј каже да је крштен Духом. Невероватно.

Правда је у делима хришћанским, не у телесном закону. Јер ви телесно мислите, зато бисте и тело обрезали да покажете да сте праведни јер држите закон. Хулите на крст Христосов, јер по вама Он страда узалуд, ако ћемо се законом оправдати. Тврдо је срце фарисејско, ум затворен.

5. Или нисте читали у закону како у суботу свештеници у цркви суботу погане, па нису криви?

"Шпанско село" за суботаре. Сваку тему, али баш сваку, они затрују суботом. Заиста сте нешто посебно, још пре скоро 2000 година сте пробали да трујете Цркву, а чините и дан данас. Саблажњавате људе и трбухом се спашавате.

9. А Исус рече им: Да вас запитам: Шта ваља у суботу чинити, добро или зло? Одржати душу или погубити? А они ћутаху.

Кад бисте бар ви ућутали мало, али то ће бити тек кад станете пред Господа.

Natrag